Stoiximan Super League

ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: Οι δικέφαλοι ψάχνουν την… υψηλή πτήση!

Το μεγάλος ματς της 8ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League διεξάγεται στην «OPAP Arena», με την ΑΕΚ να φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των δικεφάλων.

Η «OPAP Arena» ανοίγει τις θύρες της για να υποδεχτεί το ντέρμπι των δικεφάλων. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κοντράρονται στη Νέα Φιλαδέλφεια (20.30, Cosmote TV, bwinΣΠΟΡ FM, www.sportfm.gr) στο μεγάλο παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής.

Ένα παιχνίδι που θα καθορίσει και την κορυφή, με τις δύο ομάδες να χωρίζονται από δύο πόντους. Κάπως έτσι και εφόσον έχουμε νικητή, μόνο ένας δικέφαλος… θα πετάξει ψηλά! Η παράδοση πάντως δεν είναι με το μέρος των φιλοξενούμενων, αφού στο νεότευκτο γήπεδο κατάφεραν μόλις πριν από λίγους μήνες να πάρουν τον πρώτο τους βαθμό (2-2), έχουν ηττηθεί στα τρία προηγούμενα ματς και μάλιστα χωρίς να βρουν καν δίχτυα.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί. Είτε με τις μάχες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είτε με τους αρκετούς τελικούς Κυπέλλων και συνολικά την παράδοση να είναι σχετικά ισορροπημένη, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. Μιλάμε επίσης για μια κόντρα μεταξύ της καλύτερης άμυνας του πρωταθλήματος (σσ. ΑΕΚ με 2 γκολ παθητικό) και της κορυφαίας επίθεσης (σσ. ΠΑΟΚ με 13 γκολ ενεργητικό). Στο 3-1-0 το εντός έδρας ρεκόρ της ΑΕΚ, στο 3-0-0 αυτό του ΠΑΟΚ μακριά από την Τούμπα! Αμφότεροι έχουν πετύχει από οκτώ γκολ σε αυτά τους τα παιχνίδια!

Η ΑΕΚ προέρχεται από την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-0). Ένα αποτέλεσμα που ήρθε λίγες μόλις λίγες ημέρες μετά τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι (2-0) της 6ης αγωνιστικής, με τους «κιτρινόμαυρους» να κάνουν βήματα πίσω. Ο Ματίας Αλμέιδα δούλεψε στο διάστημα της διακοπής όλα όσα ήθελε, βλέποντας με μεγάλη του ικανοποίηση άπαντες να προπονούνται. Βέβαια, τώρα θα πρέπει πλέον να αποφασίσει ποιοι παίκτες θα μείνουν εκτός αποστολής, αλλά και ποιοι εκ των διεθνών δεν θα βρεθούν στο αρχικό σχήμα.

Κάπως έτσι, η ενδεκάδα που θα κατεβάσει ο Αργεντινός τεχνικός μοιάζει γρίφος σε ορισμένες θέσεις. Για παράδειγμα αν θα ξεκινήσει ο Πινέδα, ο Πιερό και ο Κάλενς, με τον πρώτο να έχει περισσότερες πιθανότητες, πάντως, από τους άλλους δύο. Ενδεχομένως, να δούμε για πρώτη φορά σε αποστολή και τον Αντονί Μαρσιάλ, ο οποίος προπονείται σε φουλ ρυθμούς και ίσως βρει χρόνο ως αλλαγή, ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.

Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του κατάφερε να «σβήσει» την εντός έδρας ήττα από τον Άρη με εκτός έδρας τρίποντο, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού. Δεν έπεισε, έβγαλε πολλά ζητήματα και βρήκε τα δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης για να αποφύγει την γκέλα. Στην κορυφή της βαθμολογίας με 16 πόντους, βρίσκεται στο +2 από την ΑΕΚ, αλλά και τους Ολυμπιακό, Άρη που ισοβαθμούν με τους «κιτρινόμαυρους» στη δεύτερη θέση.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου καλείται να διαχειριστεί τα επτά ματς σε διάστημα 21 ημερών που έχει μπροστά του. Μάλιστα, μετά το σημερινό παιχνίδι, ακολουθεί η εντός έδρας αναμέτρηση με την Βικτόρια Πλζεν για την 3η αγωνιστική της League Phase του Europa League, όπου υπάρχει απαίτηση νίκης! Μέσα στην εβδομάδα, ο Ρουμάνος τεχνικός είχε να αντιμετωπίσει πολλά ζητήματα. Παρόλα αυτά, άπαντες είναι διαθέσιμοι και πλέον καλείται να επιλέξει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, έχοντας στο μυαλό του και την κόπωση των διεθνών!

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Παβλένκα, Μπαλωμένος, Βιεϊρίνια, Σάστρε, Γιόνι, Κεντζιόρα, Λόβρεν, Κόλεϊ, Μπάμπα, Μπακαγιόκο, Καμαρά, Σβαμπ, Οζντόεφ, Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Τάισον, Σορετίρε , Α. Ζίβκοβιτς, Ντεσπόντοφ, Μπράντον, Τσάλοβ

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ΑΕΚ: Στρακόσα – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Πήλιος – Σιμάνσκι, Περέιρα – Ελίασον, Πινέδα, Κοϊτά – Γκαρσία.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι – Σάστρε, Κετζιόρα, Κόλεϊ, Μπάμπα – Οζντόεφ, Σβαμπ – Ζίβκοβιτς, Μουργκ, Τάισον – Τσάλοφ.

Διαιτητής: Ομπρένοβιτς
Βοηθοί: Πραρπότνικ, Κόρντεζ
Τέταρτος: Πολυχρόνης
VAR: Μπόροσακ, Κωσταράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x