Stoiximan Super League

Αλμέιδα: «Με τις προκλήσεις δεν πάμε πουθενά - Το θετικό είναι ότι η μητέρα μου δεν με είδε να εμπλέκομαι σε σπρωξίματα»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο Ματίας Αλμέιδα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το 1-1 της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena.

Διαβάστε όλα όσα είπε ο Αλμέιδα:

Το σχόλιό του για το ματς και πότε πιστεύει ότι η ΑΕΚ θα βρει το ρυθμό της για να κάνει ένα σερί νικών:

«Όσον αφορά το παιχνίδι ηταν ένα καλό παιχνίδι. Ολοι γνωρίζουμε την ποιότητα του αντιπάλου. Μπόρεσε και προηγήθηκε. Όταν δεχθήκαμε το γκολ και έπειτα ήταν το χειρότερο διάστημα στο συνολικό παιχνίδι. Ήταν 2-3 λεπτά. Μετά είδαμε κάποια σημαντικά πράγματα. Πιστεύω ότι κάναμε ένα καλό παιχνίδι παρ’ όλο που αρκετοί παίκτες έπαιξαν πρώτοι φορά μαζί. Στο προηγούμενο παιχνίδι δεν πήραμε τη νίκη. Είμαστε στη μάχη για το πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι πρέπει να συνεχίσουμε, να βελτιωθούμε. Υπάρχουν πράγματα καλά και άλλα που θέλουν βελτίωση. Όπως όλες οι ομάδες ετσι κι εμείς».

Αν τον προβληματίζει ότι η ΑΕΚ δέχθηκε γκολ και δεν το γύρισε κι αυτό είναι τρίτη φορά; Και πώς είδε το δίδυμο στην επίθεση;

«Εξαρτάται από το πώς το βλέπουμε, σχετικά με το πρώτο ερώτημα. Σήμερα παίξαμε απέναντι στον τελευταίο πρωταθλητή και στα τελευταία ματς όποτε σκοράρει τα κερδίζει. Κρατάω τον τρόπο που βάλαμε το γκολ. Υπάρχει μια ενέργεια, όπου μέσω ομαδικής προσπάθειας, φτάνουμε στην περιοχή και σκοράρουμε. Το ματς ήταν κάποιες στιγμές ισοδύναμο, άλλες φορές είχαμε εμείς την κατοχή. Ξέρετε ότι συχνά ο ΠΑΟΚ έχει την κατοχή.

Σε αυτούς τους αριθμούς ήμασταν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Ξεκάθαρες φάσεις για γκολ δεν υπήρξαν. Ήταν ένα ντέρμπι και παίχθηκε καλά. Ολοι θέλαμε να κερδίσουμε. Δεν τα καταφέραμε, όμως υπάρχουν ισοπαλίες και.. ισοπαλίες. Τουλάχιστον όπως το βλέπω, είναι ότι η ομάδα αρχίζει να βγάζει καλά πράγματα. Πρέπει να συνεχίσουμε βέβαια για να βελτιωθούμε σε κάποια σημεία. Για τους δυο φορ είχαν καλή συνεργασία και με τον Λαμέλα και τον Κοϊτά. Κάποιες στιγμές μου άρεσαν. Να τους δώσουμε περισσότερο χρόνο συμμετοχής για να δούμε πώς θα αντιδράσουν και πώς θα αντέξουν».



Για το πέναλτι που ζητάει η ΑΕΚ στην ανατροπή του Μπάμπα προς τον Γκαρσία. Και στο φινάλε πήγε ο ίδιος και αγκάλιασε τον Λουτσέσκου και μετά έγιναν όλα όσα έγιναν. Αν έχει κάποιο σχόλιο γι’ αυτά;

«Κανένα σχόλιο! Τα βλέπετε εσείς… Και εσείς μπορείτε να το αναδείξετε, όπως και με εμένα τότε με τον ΠΑΟΚ. Όταν τελειώνουν τα ματς είναι από τη μητέρα μου το πρώτο μήνυμα. Δεν ξερω πώς το κάνει… Βλέπει τα παιχνίδια. Στην Αργεντινή σήμερα είναι η γιορτή της μητέρας. Με την ευκαιρία να της πως σε όλες τις γυναίκες τα καλύτερα. Μου λέει πάντα η μητέρα μου ότι… παίζουμε καλά. Το θετικό είναι ότι δεν με είδε σήμερα να εμπλέκομαι σε ένα… σπρώξιμο. Για το θέαμα, που μου έκανε εντύπωση τα τρία λεπτά καθυστερήσεις! Σε ένα ντέρμπι τρία λεπτά; Να παίζεις εκτός έδρας και να έχεις τρια λεπτά καθυστερήσεις; Ο κόσμος έρχεται να δει ένα παιχνίδι. Ηταν ωραίο το παιχνίδι, με διακοπές όμως. Έτσι το ποδόσφαιρο πάει προς τα πίσω. Στον κόσμο πλέον δεν δίνονται τρία λεπτά. Κυρίως σε ένα ντέρμπι. Τρία λεπτά; Και το λέει κάποιος που έχει χάσει παιχνίδι στο τέλος. Προτιμώ να παίζετε το παιχνίδι και όχι να τελειώνει έτσι κάπως ανάμεικτα… Για το άλλο δεν εχω κάποιο σχόλιο».

Για τη μητέρα του κι αν του κάνει κάποτε παρατηρήσεις ή του λέει καλά λόγια;

Στα ελληνικά λέει: «Τίποτα»! Και στη συνέχεια τονίζει: «Η αγάπη της μάνας είναι αγνή. Είναι αυθεντική. Γνωρίζω ότι η μητέρα μου θα μπορούσε να κολυμπήσει τον… Ωκεανό, να με πάρει στην πλάτη τώρα και να γυρίσει πίσω. Για τη μητέρα μου θα μπορούσα να… «σκοτώσω». Σε εισαγωγικά βέβαια. Λείπω από το σπίτι μου από τα 15 μου. Με έχει κερδίσει το ποδόσφαιρο έχω χάσει γενέθλιά της, τη γιορτή της μητέρας. Δεν ξέρω πόσο καιρό αυτό θα συμβαίνει».

Για τον Λουτσέσκου και όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου κι αν όσα λέει μπορεί να υπάρξει συσπείρωση στα αποδυτήρια της ΑΕΚ;


«Δεν ήμουν εδώ το 2018. Ουτε ήμουν και το 2017 στο Κύπελλο, οπότε δεν έχω άποψη. Κάθε φορά που καλούμε να πω την άποψή μου είναι να είναι βοηθητική για το ποδόσφαιρο και σε αυτή τη χώρα που με υποδέχθηκε. Όταν σκεφτώ αλλιώς θα φύγω. Αλλα έτσι ενεργώ εγώ. Ο καθένας ενεργεί όπως θέλει. Σεβαστό ό,τι λέει ο καθένας. Αλλά εμείς δεν χρειαζόμαστε τα λόγια κανενός προπονητή να μας δώσει… ώθηση. Επαναλαμβάνω όλο αυτό τον καιρό ότι το βασικό είναι η ένωση. Όχι μόνο μεταξύ των παικτών, αλλά όλων όσων δουλεύουν. Κάθε άνθρωπος που δουλεύει στο κλαμπ βάζει το δικό του λιθαράκι. Ξεκίνησα να δουλεύω από την αρχή για την Ένωση κι αυτό θα κάνω μέχρι το τέλος.

Πιστευω ότι είμαστε σε μία θέση ώστε όσα λέμε το ποδόσφαιρο να γίνεται καλύτερο και όχι χειρότερο. Μιλάω για τα 2,5 χρόνια που ειμαι εδώ. Βλέπω ότι υπάρχει κάποια βελτίωση γενική. Μπορεί να κάνω και λάθος. Για το ποδόσφαιρο έχουν βελτιωθεί οι ομάδες που λέγονται «μικρές». Αυτή είναι η μια πλευρά. Από την άλλη υπάρχουν ομάδες που έχουν αλλάξει τον τρόπο που δουλεύουν κι αυτό έχει βελτιώσει το θέαμα. Για μένα υπάρχει μεγάλη αξία η άνοδος των «μικρών» ομάδων, γιατί δεν έχουν τα μέσα να το κάνουν. Από την άλλη βλέπω κλαμπ που να προσπαθούν να φέρουν ονόματα, όχι σε ηλικία, αλλά που να μπορούν να αλλάξουν πράγματα στις ομάδες. Υπάρχουν πάντα πολλές προτάσεις σε εμάς τους προπονητές. Παίρνουμε κάποια ρίσκα ώστε να έχουμε περισσότερες επιθέσεις. Βλέπουμε κάποια βελτίωση. Ο Ολυμπιακός πήρε το Conference. Εμείς κάναμε κάτι σε δυνατές ομάδες. Φέτος είναι κάποιες άλλες ομάδες που συνεχίζουν στην Ευρώπη. Το ποδόσφαιρο βελτιώθηκε. Δε σας φαίνεται εσάς ότι κάτι είναι… κακό εδώ; Είναι κάτι κακό! Θέλουμε ένα ποδόσφαιρο να παίξουμε. Δεν ήρθα εδώ να ζητήσω πέναλτι. Ήρθα να ζητήσω να παιχθεί το παιχνίδι.

Δεν κρατήθηκε ο χρόνος. Όσοι είμαστε πρωταγωνιστές θέλουμε να παίξουμε, να χάσουμε, να κερδίσουμε. Μια φορά μπορεί να γίνει. Έχουμε δει και σε άλλα παιχνίδια η μπάλα να βγαίνει έξω, να υπάρχουν καθυστερήσεις. Ας παίξουμε μπάλα και εμείς είμαστε συνηθισμένοι στην κριτική. Ας παίξουμε όμως μπάλα. Δεν μπορεί να υπάρχουν τόσο πολλοί άνθρωποι στον αγωνιστικό χώρο. Τι θα περιμένουμε; Να συμβεί κάτι; Θέλετε να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο; Όσοι έχουν ταυτοποίηση να είναι στο γήπεδο και μιλάω για όλα τα γήπεδα. Δεν μπορεί να γίνετε σε κάθε αγώνα αυτό το πράγμα με τόσο κόσμο στη φυσούνα. Ήταν γεμάτο με αστυνομικούς. Όταν κερδίζεις μπαίνεις μέσα χωρίς να προκαλέσεις και όταν χάνεις με σεβασμό να δίνεις το χέρι σου. Το να προκαλείς δεν είναι καλό. Δεν πάμε πουθενά με τις προκλήσεις.

Κι εγώ, αν θυμάστε, προκλήθηκα και στο τέλος κατέληξα να είμαι ο… κακός της παρέας. Στο γήπεδο πρέπει να είναι αυτοί που πρέπει να είναι. Να παίζουν ποδόσφαιρο, να δίνονται τα λεπτά που πρέπει να γίνονται. Χρειάζονται αλλαγές. Ήρθε η ώρα. Το να μιλάμε άσχημα δεν βοηθάει. Είμαστε στο 2024 και γίνονται πόλεμοι. Πεθαίνει κόσμος καθημερινά και δεν ξέρει γιατί πεθαίνει. Κι εμείς τελειώνει ένα ματς και έχει τόσους αστυνομικούς; Δεν μαθαίνουμε. Και βάζω τον εαυτό μου μέσα. Πρέπει να υπάρξει ποιότητα και δεν αναφέρομαι μόνο στους παίκτες. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x