Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Πρόβα τζενεράλε για την «Ένωση» στην Κύπρο - Μαθαίνει αντίπαλο για τον β' προκριματικό γύρο του Conference League

Το πέμπτο και τελευταίο της φιλικό «τεστ» πριν τις ευρωπαϊκές της μάχες δίνει την Πέμπτη (18/7) η ΑΕΚ, η οποία αντιμετωπίζει την Ομόνοια στην Κύπρο. Σέντρα στις 20:00.

Το τελευταίο της φιλικό προετοιμασίας δίνει την Πέμπτη (18/7, 20:00) η ΑΕΚ, η οποία φιλοξενείται από την Ομόνοια στο ΓΣΠ της Κύπρου.

Ουσιαστικό το παιχνίδι αποτελεί την πρόβα τζενεράλε για την «Ένωση» ενόψει της πρώτης της επίσημης μάχης στον β' προκριματικό γύρο του Conference League, την προσεχή Τετάρτη (24/7, 21:00) στην OPAP Arena.

Υπενθυμίζεται ότι οι «κιτρινόμαυροι» έπιασαν εκ νέου δουλειά την περασμένη Δευτέρα (15/7) μετά από το τριήμερο ρεπό που ακολούθησε την επιστροφή τους από την Ολλανδία, όπου πραγματοποίησαν σε δύο μέρη (σε Άλκμααρ και Μπουργκ-Χάαμσταντ) το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους.

Εκεί έδωσαν τέσσερα φιλικά, τα περισσότερα... μαραθώνια, μετρώντας μία νίκη (3-0) με την Μπέρσχοτ, μία ισοπαλία (2-2) με τη Γάνδη (στο τελευταίο τους χρονικά ματς) και δύο ήττες, από Άλκμααρ (6-0) και Μπριζ (4-1).



Από την Τετάρτη (17/7), λοιπόν, βρίσκονται στην Κύπρο, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής κατά την άφιξή τους, ενώ το απόγευμα προπονήθηκαν στη Λεμεσό. Εξάλλου, οι φίλοι του «δικεφάλου» αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» και σ' αυτό το φιλικό της αγαπημένης τους ομάδας στην Κύπρο.

Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Cosmote Sport 2 HD, ραδιοφωνικά από τον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, ενώ θα υπάρχει live ενημέρωση από το sport-fm.gr.

Ο Ματίας Αλμέιδα, λοιπόν, αναμένεται να προβεί στις τελευταίες δοκιμές (σε συνθήκες αγώνα) ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής μάχης της ομάδας του.

Την ίδια ώρα, δε, που παρουσιάζει ενδιαφέρον το πιθανό ανεπίσημο ντεμπούτο των Θωμά Στρακόσα και Αμπουμπακαρί Κοϊτά (ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι το έχει πραγματοποιήσει ήδη).

Άλλωστε, στην Κύπρο δεν μετέβη ο Ρομπέρτο Περέιρα, που αποφασίστηκε να συνεχίσει τις προπονήσεις στην Αθήνα, όπως και οι Άρολντ Μουκουντί και Σωτήρης Τσιλούλης, οι οποίοι επέστρεψαν με προβλήματα από την Ολλανδία, ενώ ο Στίβεν Τσούμπερ έχει εξασφαλίσει λίγες παραπάνω μέρες άδεια λόγω της παρουσίας του με την Ελβετία μέχρι τα προημιτελικά του Euro 2024.

Μάλιστα, μόλις ολοκληρώσουν το φιλικό, οι «κιτρινόμαυροι» θα γνωρίζουν και τον πρώτο φετινό τους αντίπαλο, καθώς για τις 19:00 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας ρεβάνς ανάμεσα σε Βελέζ Μόσταρ και Ίντερ Κλαμπ ντ' Εσκάλδες, στην έδρα της δεύτερης. Υπενθυμίζεται ότι το παιχνίδι της Βοσνίας είχε ολοκληρωθεί ισόπαλο 1-1, με την ομάδα της Ανδόρας να βάζει δύσκολα στο λεγόμενο φαβορί (η Ίντερ ντ' Εσκάλδες προηγήθηλε στο 34' με τον Λόπεθ Έλο, με τον Άλβες Λούσιο να ισοφαρίζει στο 65').

Σ' ό, τι αφορά τώρα την Ομόνοια, την περασμένη σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση των playoffs του κυπριακού πρωταθλήματος και στο -4 από ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας (η ομάδα της Λευκωσίας υπερείχε στην ισοβαθμία, κατακτώντας έτσι τον τίτλο).

Προπονητής του «τριφυλλιού» είναι ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ, Βάλντας Νταμπράουσκας, ενώ ο Γιάννης Αναστασίου βρίσκεται σε ρόλο Συμβούλου Ποδοσφαιρικού Στρατηγικού Σχεδιασμού του κλαμπ.

Η Ομόνοια μέχρι στιγμής έχει δώσει τρία φιλικά, μετρώντας ισάριθμες ήττες χωρίς να σκοράρει, κόντρα σε Κρακόβια (3-0), Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-0) και Ράκοφ (2-0). Οι επίσημες υποχρεώσεις της αρχίζουν στις 24 Αυγούστου, φιλοξενώντας τον Εθνικό Άχνας για το πρωτάθλημα.

Η αποστολή την Ομόνοιας για το φιλικό: Φαμπιάνο, Ουζόχο, Κυριακίδης, Ντιονκού, Ελάντερ, Κουλιμπαλί, Σιπριάνο, Σεμέδο, Κακουλλής, Εβάντρο, Στεπίνσκι, Μπάκιτς, Μασούρας, Μάριτς, Σίμιτς, Λανγκ, Παναγιώτου, Κούσουλος, Χαμάς, Ανδρέου, Χαραλάμπους, Εράκοβιτς, Κέρτις Τζούνιορ.

Να σημειωθεί ότι εκτός έμεινε το μεγάλο της αστέρι, Λοΐζος Λοΐζου, ο οποίος επέστρεψε από τον εξάμηνο δανεισμό του από την ολλανδική Χέρενφεϊν.

Τα highlights από την τελευταία συντάντηση των δύο ομάδων, το 2022, όταν οι «κιτρινόμαυροι» επικράτησαν 2-0 (21' Πινέδα, στο πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ και 65' Μάνταλος). Πάλι σε καλοκαιρινό φιλικό στην Κύπρο, ενόψει της σεζόν επιστροφής της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, της πρώτης του Ματίας Αλμέιδα στην «Ένωση» και η οποία ολοκληρώθηκε με το νταμπλ για τον «δικέφαλο»:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x