Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ενισχυμένη μετά τη διακοπή για να ρεφάρει

Η διακοπή του πρωταθλήματος βρίσκει την ΑΕΚ στο -2 από την κορυφή, αλλά θα παρουσιαστεί ενισχυμένη στην επανέναρξη.

Η ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό (1-0) στοίχισε την απώλεια της κορυφής στην ΑΕΚ μπαίνοντας στη δεύτερη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικών ομάδων. Η «Ένωση» βρίσκεται στο -2 από τον ΠΑΟΚ και συγκατοικεί με Ολυμπιακό και Άρη στη δεύτερη θέση, ομάδες που θα συναντήσει στην επανέναρξη του πρωταθλήματος. Μάλιστα, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχει την ευκαιρία από το πρώτο ματς, αυτό της επόμενης Κυριακής απέναντι στον ΠΑΟΚ, να επανέλθει στην πρώτη θέση, καθώς τον υποδέχεται στην OPAP Arena στις 20 Οκτωβρίου.

Οι «κιτρινόμαυροι» γνωρίζουν πως οι επτά χαμένοι βαθμοί σε ματς που έπρεπε να μην έχουν στραβοπατήματα είναι πολλοί, ωστόσο στις τάξεις της ομάδας υπάρχει πίστη πως η «Ένωση» μετά τη διακοπή θα επανέλθει ενισχυμένη. Κι αυτό γιατί θα μπουν στην ομάδα οι Λαμέλα, Μαρσιάλ και Οντουμπάτζο, ενώ θα βρουν καλύτερο ρυθμό και παίκτες που έχασαν αρκετά παιχνίδια λόγω τραυματισμών, όπως ο Λιβάι Γκαρσία.

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως σε αντίθεση με την προηγούμενη διακοπή δεν θα υπάρχουν τόσες πολλές απουσίες λόγω των εθνικών ομάδων. Οι Γκαρσία, Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς και Σιμάνσκι δεν κλήθηκαν, ενώ ο Λιούμπισιτς είναι stand by στην Κροατία και λογικά δεν θα χρειαστεί επίσης να φύγει.

Έτσι οι παίκτες που θα φύγουν είναι οι Μάνταλος, Ρότα, Στρακόσα, Τσούμπερ, Κοϊτά, Ελίασον, Κάλενς, Πιερό και Πινέδα. Οι τρεις τελευταίοι θα υποστούν τη μεγαλύτερη ταλαιπωρία, καθώς θα κάνουν υπερατλαντικό ταξίδι και θα επιστρέψουν στην Αθήνα 3-4 μέρες πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Το προσεχές διάστημα περιλαμβάνει πιο απαιτητικά αλλά και περισσότερα (μιας και αρχίζει το Κύπελλο, όπου στους «16» υπάρχουν οι διπλές αναμετρήσεις με τον ισχυρό Άρη) για την ΑΕΚ και ασφαλώς ο Ματίας Αλμέιδα θα τους χρειαστεί όλους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x