Stoiximan Super League

Asteras AKTOR-Ολυμπιακός: Για τη ζημιά οι Αρκάδες, για το σερί οι ερυθρόλευκοι

Ο Asteras AKTOR φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» για την 9η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Στην Τρίπολη ανοίγει η αυλαία του σημερινού προγράμματος της 9ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Ο Asteras AKTOR φιλοξενεί τον Ολυμπιακό στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» σε ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον.

Από τη μία, οι γηπεδούχοι αναζητούν αποτέλεσμα που θα τους εδραιώσει στην οκτάδα αλλά και το πρώτο τρίποντο εντός έδρας μετά από εννιά μήνες. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι έρχονται με φόρα από την Ευρώοη και αναζητούν την επιστροφή στις νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις.

Η τελευταία νίκη του Asteras AKTOR επί του Ολυμπιακού ήταν την σεζόν 2013-14, όταν στις 26 Μαρτίου 2014 είχε επικρατήσει με 2-1. Δεν έχει καταφέρει να σκοράρει στα τελευταία επτά εντός έδρας παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, όπου μετρά πέντε ήττες και δύο λευκές ισοπαλίες. Ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 10-5-3 ρεκόρ στην Τρίπολη με γκολ 25-8, ενώ η ευρύτερη νίκη του στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας σημειώθηκε το 2019-20 και ήταν με σκορ 5-0.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την εκτός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Λαμία. Κακή εμφάνιση στο ντεμπούτο του Σάββα Παντελίδη, ο οποίος καλείται να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα του και να την εδραιώσει στην πρώτη οκτάδα. Για να παραμείνει λοιπόν σε θέση… Ευρώπης ο Αστέρας, θα πρέπει ο έμπειρος τεχνικός του να κερδίσει σήμερα για πρώτη φορά τον Ολυμπιακό (0-2-8) στην καριέρα του. Γενικότερα, οι Αρκάδες αναζητούν πλέον ισορροπία στο παιχνίδι τους. Προσπαθούν να φτιάξουν περισσότερο, αλλά και να αποτελέσουν ένα σύνολο που θα αμύνεται σωστά και δεν θα δέχεται εύκολα γκολ.

Σήμερα, ο Αστέρας επί της ουσίας θα παραταχθεί πάνοπλος. Αυτό διότι ο Καστάνιο παραμένει τραυματίας, ενώ αντιθέτως επιστρέφει ο Μούμο που εξέτισε την τιμωρία του. Αναλυτικά η αποστολή: Παπαδόπουλος, Τσιντώτας, Κακαδιάρης, Ντελί, Γκαρθία, Αλβαρες, Χουχούμης, Αλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Γιαμπλόνσκι, Αλάγκμπε, Τζανδάρης, Μούμο, Μπαρτόλο, Παλάσιος, Άνταμ, Κρέσπι, Καλτσάς, Τζίμας, Ζουγλής, Μπιλέ, Μακέντα.

Οι φιλοξενούμενοι έρχονται φουριόζοι από το σπουδαίο διπλό στο Μάλμε, με το 1-0 να αδικεί την ομάδα του Μεντιλίμπαρ. Επανήλθε στα υψηλά στάνταρ της, έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετική εμφάνιση στη Σουηδία. Ζέλσον, Ρέτσος οι κορυφαίοι, από κοντά ο… φονιάς Ελ Κααμπί που και φέτος τα πάει εξαιρετικά, ενώ κανείς δεν υστέρησε. Βέβαια, οι Πειραιώτες λίγες ημέρες πριν την ευρωπαϊκή τους επικράτηση είχαν φέρει ένα σοκαριστικό 2-2 εντός έδρας με τον Λεβαδειακό. Ματς στο οποίο προηγήθηκαν 2-0 ως το 21ο λεπτό αλλά δεν το κέρδισαν, με το αποτέλεσμα αυτό να ταρακουνά τους «ερυθρόλευκους». Μάλιστα, η δυσκολία του κατόχου του Conference League στο ελληνικό πρωτάθλημα φαίνεται αρκετά ως τώρα, μετρώντας μόλις μία νίκη στα πέντε πιο πρόσφατα ματς. Σίγουρα, η ήττα της ΑΕΚ αλλά και το γεγονός πως έχει Παναθηναϊκός-Άρης κάνει τη σημερινή αναμέτρηση ακόμη πιο σημαντική, ώστε η ομάδα του Μεντιλίμπαρ να επωφεληθεί βαθμολογικά.

Όπως έγινε γνωστό, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν θα έχει διαθέσιμους τους τραυματίες Ορτέγκα και Πιρόλα, ενώ εκτός έμειναν επίσης οι Ντόη, Βέλντε, Μουζακίτης και Μπακούλας. Από την άλλη, ο Γιουσούφ Γιαζίτσι συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά σε αποστολή των «ερυθρόλευκων» και έτσι δεν αποκλείεται να τον δούμε να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Πασχαλάκης, Μπότης, Τζολάκης, Μπιανκόν, Κάρμο, Κοστίνια, Ροντινέι, Ρέτσος, Αποστολόπουλος, Στάμενιτς, Μαρτίνς, Γκαρσία, Γουίλιαν, Τσικίνιο, Ολιβέιρα, Εσε, Γιαζιτζί, Ελ Κααμπί, Γιάρεμτσουκ, Μασούρας, Κωστούλας.

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

ASTERAS AKTOR: Τσιντώτας – Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Χουχούμης – Γιαμπλόνσκι, Μούμο – Καλτσάς, Μπαρτόλο, Ρεγκίς – Μακέντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης – Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος – Γκαρθία, Έσε – Μαρτίνς, Κωστούλας, Μασούρας – Ελ Κααμπί.

Διαιτητής: Φωτιάς
Βοηθοί: Κολλιάκος, Σπυρόπουλος
Τέταρτος: Κατσικογιάννης
VAR: Παπαδόπουλος, Αντωνίου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x