Stoiximan Super League

Το «διπλό» φέρνει πλέι οφ!

Με αρκετές απουσίες στη σύνθεσή του ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει στην έδρα του ΠΑΟΚ να πάρει το «τρίποντο» με το οποίο θα μπει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.

Το «εισιτήριο» της συμμετοχής στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας θέλει να αγκαλιάσει απόψε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος δοκιμάζεται στην έδρα του ΠΑΟΚ (19:30, Novasports1, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Το αποψινό ματς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους «πράσινους», οι οποίοι θέλουν τους τρεις βαθμούς για να επιστρέψουν στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας μετά την… άνοδο του ΠΑΣ Γιάννινα (κέρδισε 2-0 τον Άρη).

Οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» πρέπει να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, καλύπτοντας τα προβλήματα που υπάρχουν στην ομάδα και να αποδράσουν με το «τρίποντο» από την Τούμπα.

Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον Παναθηναϊκό είναι ο τραυματισμός του Σεϊταρίδη, ο τιμωρημένος Βιτόλο και η απουσία του ανέτοιμου Τοτσέ.

Οι επιλογές του Φάμπρι είναι περιορισμένες, όμως είναι σίγουρο πως θα χρησιμοποιήσει τους πιο έτοιμους παίκτες για να αγωνιστούν σε αυτό το κρίσιμο ματς.

Ο 57χρονος προπονητής επέστησε την προσοχή των παικτών, λέγοντας κατά την ανάλυση του προσεχούς αντιπάλου: «Εχουν καλές εκτελέσεις στα στημένα και γίνονται επικίνδυνοι. Παίζουν επίσης αρκετά από τα πλάγια. Τόσο ο αριστερός μπακ όσο και ο δεξιός προωθούνται συχνά και χρειάζονται βοήθειες. Πρέπει να έχουμε αλληλοκάλυψη και να είμαστε συγκεντρωμένοι

Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μία καλή ομάδα, όμως, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να πετύχουμε αποτελέσματα κόντρα σε ποιοτικούς αντιπάλους. Αν παίξουμε πειθαρχημένα και σύμφωνα με τις δυνατότητές μας ως Παναθηναϊκός, τότε θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Ο Ισπανός τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Καρνέζη, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Τριανταφυλλόπουλος, Μπουμσόνγκ, Πίνο και Μαρίνος.

Ως «κόφτης» θα παίξει ο Σο, ο οποίος δίπλα του θα έχει τον Καζιγιάμα και τον Ζέκα. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Μαυρίας, Σισοκό και Φιγκερόα. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοτσόλης, Καπίνο, Φορναρόλι, Λάγος, Σπυρόπουλος, Φουρλάνος, Γιοκίν, Κάιπερ, Βελάσκες και Ντίνας.

Προϊστορία

Ο ΠΑΟΚ έχει το προβάδισμα (26 νίκες, 12 ισοπαλίες, 17 ήττες σε πρωτάθλημα και πλέι οφ), αλλά ο Παναθηναϊκός έχει κλείσει την «ψαλίδα» τα τελευταία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 17 νίκες του, οι 7 έχουν επιτευχθεί από το 2000 και μετά.

Ημερομηνία Αποτελέσματα (Σκόρερ)

30/10/11 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 1-3 (33' Κλέιτον, 55' Κουίνσι, 69' Λέτο - 85' (πεν) Βιειρίνια)
08/05/11 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (57' Αθανασιάδης, 75' Ελ Ζαρ - 79' Σισέ)
06/02/11 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-1 (10' Νίνης)
21/02/10 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 2-1 (60΄ Γκαρσία, 68΄ Μουσλίμοβιτς - 64΄ Σισέ)
19/10/08 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 0-0

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x