Stoiximan Super League

Πισκοπάκης: «Χαίρεσαι να δουλεύεις στον Ατρόμητο»

Για την δουλειά που γίνεται στον Ατρόμητο μίλησε ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείο της ομάδας Νίκος Πισκοπάκης, στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι από την δουλειά που κάνει στον Ατρόμητο ο Νίκος Πισκοπάκης.

Ο επικεφαλής του ιατρικού επιτελείου της ομάδας με δηλώσεις του στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, τόνισε ότι στον σύλλογο υπάρχει εξαιρετική συνεργασία μεταξύ της διοίκησης, του προπονητικού τιμ και του ιατρικού επιτελείου, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τους ελάχιστους τραυματισμούς.

Επιπλέον μίλησε και για τους τραυματισμούς των Σεμπάστιαν Λέτο, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Σάνθ Χακόμπο.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην εκπομπή «Βάσει Σχεδίου» και στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

Για το τι κάνει στον Ατρόμητο και δεν υπάρχουν τραυματισμοί:

«Δεν κάνουμε μαγικά. Στον Ατρόμητο χαίρεσαι να εργάζεσαι. Υπάρχει μία σταθερή διοίκηση που χαίρεσαι να συνεργάζεσαι και ειδικά με τον πρόεδρο τον κύριο Σπανό. Υπάρχει σοβαρή συνεργασία μεταξύ του προπονητικού τιμ και του ιατρικού επιτελείου. Πέρυσι είχαμε το μικρότερο ποσοστό στις μυϊκές θλάσεις. Αν κάποιος παίκτης που έχει τραυματιστεί κάνει υποτροπή δεν γίνεται σωστή δουλειά. Μεγάλο ρόλο παίζουν και τα γήπεδα και οι εγκαταστάσεις, που οι περισσότερες ομάδες δεν έχουν. Στο 35% οι θλάσεις των παικτών μας πέρυσι και οφείλεται σε όλο το επιτελείο μου αυτή η επιτυχία. Ποτέ η διοίκηση δεν μας αρνήθηκε την οποιαδήποτε βοήθεια. Είναι όλοι μαζί και είναι σημαντικό αυτό για την σωστή λειτουργία της ομάδας».

Για το τι έχει πάθει ο Λέτο:

«Ένας από τους πιο σοβαρούς τραυματισμού είναι του αρθρικού χόνδρου και αν τραυματιστεί δεν γιατρεύεται. Αν το βρεις από την αρχή μπορείς να το προλάβεις. Στην περίπτωση του Λέτο, λόγω της πίεσης που υπάρχει από τις ομάδες, ειδικά στους μεγάλους συλλόγους, έγιναν λάθη που δεν έπρεπε να γίνουν σε μία μεγάλη ομάδα. Έπρεπε να προστατευθεί. Έγινε επέμβαση στον χόνδρο και η αποθεραπεία είναι 12 με 18 μήνες και δεν ξέρεις πώς θα επιστρέψει ο παίκτης. Ο Λέτο θα μπορέσει να παίξει αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσει να παίξει ξανά στο ίδιο επίπεδο. Βέβαια δεν τον έχω δει εγώ ο ίδιος, αλλά από αυτά που έχω ακούσει, γι’ αυτό δεν μπορώ να πω τίποτα με σιγουριά. Υπάρχει, όμως, σοβαρό πρόβλημα στον Λέτο και του έγινε μεταμόσχευση χόνδρου».

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο:

«Χαίρομαι που επιστρέφει στους εφτά μήνες συν ο Παπαδόπουλος. Είναι σοβαρή η ζημιά στον πρόσθιο χιαστό. Παλιά ήταν διαφορετική η επέμβαση και οι τεχνικές. Το μόσχευμα που βάζουμε στο γόνατο είναι ένα μόσχευμα και για να γίνει αποκατάσταση χρειάζεται 6 με 7 μήνες. Δεν επιτρέπεται ένας αθλητής πριν από τους εφτά μήνες να μπαίνει σε αγωνιστική δραστηριότητα. Αν σπάσει το μόσχευμα τότε είναι πολύ δύσκολη η επιστροφή, όπως ήταν. Καλά κάνει και μπαίνει ο Παπαδόπουλος έτσι, ώστε να επανέλθει στο ίδιο επίπεδο και να βοηθήσει την ομάδα του και την εθνική. Δεν πρέπει η ομάδες να “κάψουν” τους παίκτες τους. Πρέπει να περιμένουν πάντα την κατάλληλη στιγμή».

Για τον τραυματισμό του Χακόμπο:

«Θεωρώ υπερβολή τόσο καιρό για μία θλάση. Αλλά δεν ξέρω τι γίνεται, καθώς δεν έχω δει τον παίκτη. Το έπαθε στην προθέρμανση και μου κάνει εντύπωση το χρονικό διάστημα της επιστροφής του».

Για το μίνι ιατρικό κέντρο που θα δημιουργηθεί μέσα στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ και την άποψη του Φέργκιουσον ότι έτσι όχι μόνο θα γίνεται καλύτερη αποθεραπεία, αλλά και ότι θα προλαβαίνουν τραυματισμούς:

«Υπάρχει κάτι παρεμφερές στον Ατρόμητο και έχουμε ένα σύγχρονο φυσιοθεραπευτήριο, ώστε να μπορέσει το πρόβλημα του παίκτη μέσα στο κλίμα της ομάδας. Και αυτό είναι καλό γιατί έτσι νιώθει ότι συνεχίζει να ανήκει στην ομάδα του και κάνει καλό στην ψυχολογία του. Πρέπει οι ομάδες να έχουν τέτοια κέντρα μέσα στα προπονητήρια τους, καθώς προστατεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία που είναι οι παίκτες τους. Ειδικά όταν μιλάμε για παίκτες που είναι σημαντικοί για τις ομάδες».

Μία συμβουλή στους παίκτες για τους τραυματισμούς:

«Οι τραυματισμοί θέλουν υπομονή, σωστή διάγνωση, σωστή αποκατάσταση και να επιστρέψουν στον κατάλληλο χρόνο, ώστε να μην παθαίνουν υποτροπή, που είναι ό,τι χειρότερο για έναν τραυματισμό».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x