Stoiximan Super League

Ανοίγει ο δρόμος για τους επενδυτές!

Τον… δρόμο για να μπουν οι νέοι επενδυτές στην ΠΑΕ ΑΕΚ άνοιξε η Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες. Σε αυτήν αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 23,5 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχή 1,2 ενώ ορίστηκε νέο ΔΣ με πρόεδρο τον Ανδρέα Δημητρέλο. Σόου μικρομετόχων και διάλογοι με ένταση που δεν τιμούν το όνομα της Ένωσης. Διαβάστε όσα ειπώθηκαν για τους Βιντιάδη-Χάρις αλλά και την ενημέρωση που έκανε ο Οικονομόπουλος που εκπροσωπεί την ομάδα στην υπόθεση Ψωμιάδη.

Τον… δρόμο για να μπουν οι νέοι επενδυτές στην ΠΑΕ ΑΕΚ άνοιξε η Γενική Συνέλευση των μετόχων η οποία διήρκησε περίπου τρεις ώρες.

Σε αυτήν αποφασίστηκε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 23,5 εκατ. ευρώ με τιμή μετοχή 1,2 ενώ ορίστηκε νέο ΔΣ με πρόεδρο τον Ανδρέα Δημητρέλο.

Σόου μικρομετόχων και διάλογοι με ένταση που δεν τιμούν το όνομα της Ένωσης.

Οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους κινήθηκε η σημερινή ΓΣ είναι τρεις. Οι δύο βασικοί έχουν να κάνουν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν. Η πρώτη έχει να κάνει με την ΑΜΚ που αποφασίστηκε να γίνει με καταληκτική ημερομηνία την 15η Νοεμβρίου. Το ύψος της θα είναι στα 23,5 εκατ. ευρώ και η τιμή μετοχής στα 1,2 ευρώ. Σε αυτή μπορεί να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί με ελάχιστη καταβολή 50.000 ευρώ.

Η απόφαση αυτή δίνει την ευκαιρία φυσικά και στους Χάρις-Βιντιάδη να συμμετάσχουν στην ΑΜΚ και ουσιαστικά να αποκτήσουν -με τον τρόπο αυτό- το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ. Καθοριστικό ρόλο στη μεταβατική αυτή περίοδο θα παίξει ο Ανδρέας Δημητρέλος, ο οποίος από σήμερα επέστρεψε στον προεδρικό θώκο της Ένωσης. Ο τελευταίος σε ερώτηση που δέχθηκε από μικρομέτοχο αναφορικά με το αν υπάρχει πλάνο εξυγίανσης της ομάδας, απάντησε: «Ναι, υπάρχει και θα το τρέξουμε μαζί με τον νέο μέτοχο». Εκεί ρωτήθηκε ξανά: «Θα έρθει ο νέος μέτοχος»;… Και απάντησε: «Ναι, θα έρθει».

Ωστόσο αμέσως μετά ο Ανδρέας Δημητρέλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και είπε ότι ακόμα οι δύο πλευρές είναι σε συζητήσεις και με τα στοιχεία που έχουν σταλεί το επόμενο βήμα είναι να μπουν οι ορκωτοί λογιστές για να ξεκαθαρίσει πώς οι Χάρις-Βιντιάδης θα μπουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πάντως η εκτίμηση δια στόματος του προέδρου της ΠΑΕ είναι ότι μέχρι τις 20-25 Οκτωβρίου θα έχει τελειώσει η διαδικασία.

Το νέο ΔΣ, το show των μικρομετόχων και η ενημέρωση του Χάρη Οικονομόπουλου

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την σημερινή ΓΣ είναι η εκλογή νέου ΔΣ. Σε αυτό πρόεδρος, μετά την αποχώρηση του Θωμά Μαύρου θα είναι ο Ανδρέας Δημητρέλος ενώ μέλη θα είναι οι Νοτιάς, Γρυσμπολάκης, Μπρουσιανός, Παπαδημητρίου, Γεώργας, Σίμος.

Πάντως, κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπήρξαν πολλές εντάσεις και διάλογοι που σε καμία περίπτωση δεν τιμούν το όνομα και την ιστορία της ΑΕΚ. Ενδεικτικό του… αλαλούμ που επικρατούσε στην διαδικασία, είναι ότι όταν ο Χάρης Οικονομόπουλος ανέλαβε να κάνει ενημέρωση αναφορικά με την υπόθεση Ψωμιάδη, η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε από μικρομέτοχο ήταν σχετικά με το ποια θα είναι η αμοιβή του σε περίπτωση δικαίωσης της ΑΕΚ.

Ο Χάρης Οικονομόπουλος απάντησε ότι θα είναι αυτή που προβλέπεται από τον νόμο και ανέφερε το προφανές -πως αυτό δεν είναι το σημαντικότερο θέμα που απασχολεί την ΑΕΚ. Από εκεί και πέρα, επισήμανε ότι όσα εισπράξει η Ένωση από την συγκεκριμένη υπόθεση και εφόσον υπάρξει αίσιο τέλος, έχει ήδη ξεκαθαριστεί με απόφαση ΔΣ ότι θα πάνε κατά προτεραιότητα σε οφειλές της ΠΑΕ προς το δημόσιο και τρίτους.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x