Stoiximan Super League

Πρώτο δείγμα… νεανικό

Μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο τους φιλικό επί ιταλικού εδάφους, ωστόσο τα… πιτσιρίκια του Μάκη Κατσαβάκη έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για περισσότερη δουλειά. Ο Άρης ηττήθηκε 1-0 από τη Σιένα, με σκόρερ τον Παολούτσι, όμως το άκρως ελληνικό ρόστερ που διαθέτει μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερο αν βάλει λίγη… φαντασία στο επιθετικό κομμάτι. Οι Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας και ο νεοαποκτηθείς Ηρακλής εμφανίστηκαν πιο ευδιάθετοι.

Μπορεί να μην κατάφεραν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο τους φιλικό επί ιταλικού εδάφους, ωστόσο τα… πιτσιρίκια του Μάκη Κατσαβάκη έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους για περισσότερη δουλειά.

Ο Άρης ηττήθηκε 1-0 από τη Σιένα, με σκόρερ τον Παολούτσι, όμως το άκρως ελληνικό ρόστερ που διαθέτει μπορεί να παρουσιαστεί καλύτερο αν βάλει λίγη… φαντασία στο επιθετικό κομμάτι.

Οι Καζναφέρης, Παπαζαχαρίας και ο νεοαποκτηθείς Ηρακλής εμφανίστηκαν πιο ευδιάθετοι.



Δεν ξεκίνησε με το καλύτερο τρόπο το παιχνίδι η νεανική ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη. Οι έντεκα Έλληνες που παρέταξε ο τεχνικός του Άρη στα πρώτα λεπτά φάνηκαν ανέτοιμοι σε σχέση με τους αντιπάλους τους. Η Σιένα μέχρι το 15’ είχε τον έλεγχο του αγώνα με σωστή κυκλοφορία και τους «κίτρινους» να πιέζουν ψηλά. Χωρίς φάσεις το πρώτο μισό του ημιχρόνου, με τους Θεσσαλονικείς να «ανεβάζουν στροφές» και να παίρνουν υπό τον έλεγχο τους το παιχνίδι, τους έλειπε όμως η… φαντασία στην τελική πάσα για να απειλήσουν ουσιαστικά την «εστία» των Ιταλών.

Και ενώ ο Άρης είχε αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και δεν απειλούταν από τους Ιταλούς, ήρθε μια αδράνεια στην άμυνα του και έδωσε προβάδισμα στη Σιένα. Ο Μανίνι έκανε το μακρινό σουτ, ο Βελλίδης όμως δεν απέκρουσε δυνατά με τις γροθιές του και ο Παουλότσι πήρε το «ριμπάουντ» και με σουτ εν κινήσει έκανε το 1-0 για τους Ιταλούς. Προσπάθησε να πιέσει στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους η ομάδα του Κατσάβακη, όμως και πάλι φάνηκε να λείπει το… κάτι ιδιαίτερο στο δημιουργικό κομμάτι.

Νευρικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονου του αγώνα ο Άρης. Μάλιστα η Σιένα έχασε μοναδική ευκαιρία να αυξήσει το σκορ, με τον Πάτσι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ιταλός επιθετικός πήρε την κεφαλιά πάσα αλλά από τα… δύο μέτρα κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ, κρατώντας τις ελπίδες του Άρη για κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο του τεστ εν όψει της νέας σεζόν. Οι «κίτρινοι» έχασαν την πρώτης τους μεγάλη ευκαιρία στο 58’. Ο Κώστας Καπετάνος εκτέλεσε το φάουλ, ο Τριανταφυλλάκος βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, ωστόσο το βολέ του έφυγε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Πέγκολο.

Ο Μάκης Κατσαβάκης έδειξε κατανόηση στην απόδοση των παικτών του και μάλιστα έκανε σχόλιο «είναι βαριά ακόμα τα πόδια, δεν πειράζει» προς τους παίκτες του. Μάλιστα, δεν έκανε πολλές αλλαγές, δείγμα ότι προσπάθησε να βρει τους πρώτους ποδοσφαιριστές του, όπου θα μπορέσει να στηριχτεί. Ο ρυθμός του αγώνα μετά το 65’ «έπεσε», με τον Άρη να έχει δύο ευκαιρίες να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Αρχικά, ένα μακρινό σουτ του Σούνα στο 78’ στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, και στη συνέχεια με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Καπετάνου που πέρασε… ξυστά από το δοκάρι του Πέγκολο. Τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με τη Σιένα να παίρνει τη νίκη με σκορ 1-0 στο πέμπτο φιλικό της προετοιμασίας της και τον Άρη να φεύγει με… κατεβασμένο κεφάλι, ελπίζοντας για καλύτερα πράγματα από τους «μικρούς» του.

Δείτε έδω την εξέλιξη της αναμέτρησης



Άρης: Βελλίδης, Ηρακλής, Παπαζαχαρίας, Παντίδος (87 Αγγελούδης), Γιαννίτσης (46 Οικονομόπουλος), Καζναφέρης (66 Κανούλας), Τριανταφυλλάκος (75 Σουνάς), Καπετάνος (80 Νταμαρλής), Παπαστεριανός, Ασλανίδης (85 Αντωνιάδης), Γκέσιος (56 Γιαννιώτας).

Σιένα: Πέγκολο, Ντε Λα Φιόρε, Κοντίνι, Πάτσι, Άντζελο, Βεργκάσολα, Ντ’ Αγκοστίνο, Μανίνι, Ρούμπιν, Παολούτσι, Τζιανέτι.


Αποστόλης Σπυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x