Από ‘κει που είχε μείνει πριν τον σοβαρό τραυματισμό του δείχνει διατεθειμένος να συνεχίσει ο Μάρκο Πάντελιτς!
Ο Σέρβος εκμεταλλεύτηκε τις μεγάλες αποκρούσεις του Μέγερι στο πρώτο ημίχρονο, αξιοποίησε τη βελτίωση του Ολυμπιακού στο δεύτερο (γκολ στο 51’) και θα του έδινε και τη νίκη απέναντι στη σαφώς πιο έτοιμη Σπαρτάκ Μόσχας, αν ο Ουέλιγκτον δεν ισοφάριζε 1-1 λίγο πριν το τέλος.
Οι αλλαγές του Ζαρντίμ ανέβασαν τους ελλιπέστατους «ερυθρόλευκους» και τους επέτρεψαν ν’ αφήσουν ενθαρρυντικά δείγματα στο πρώτο τεστ της χρονιάς.
Πώς έπαιξε
Μείγμα νέων και παλιών ήταν η αρχική ενδεκάδα που επέλεξε ο Λεονάρντο Ζαρντίμ. Και ήταν φανερή σε αυτή η διάθεσή του να πειραματιστεί και να δοκιμάσει πράγματα. Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, το 4-3-3 που επέλεξε ο Πορτογάλος, διαμορφώθηκε ως εξής:
Κάτω από τα δοκάρια ο Μέγερι και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Ντιελνά, Σιόβας, Μανωλάς και Παπάζογλου. Στα χαφ βρέθηκαν οι Φέισα, Σουμπίνιο και Τάτος και στην τριάδα της επίθεσης οι Αμπντούν (αριστερά), Χαβίτο (δεξιά) και Τζεμπούρ (κορυφή).
Με τις αλλαγές, δε, που έγιναν στο β’ μέρος, το 4-2-3-1 που επιλέχθηκε παρατάχθηκε ως εξής: Τερματοφύλακας ο Κάρολ, στα άκρα οι Ποτουρίδης (αριστερά) και Παπάζογλου (δεξιά) και στα στόπερ οι Σιόβας-Ντιελνά. Αμυντικά χαφ ήταν οι Μοντέστο-Φέισα, στην τριάδα μπροστά τους οι Αμπντούν (αριστερά), Ντιόγκο (επιτελικός), Βλαχοδήμος (δεξιά) και κορυφή ο Πάντελιτς.
Η πρώτη «βουτιά» του Ολυμπιακού στα… νερά της φετινής σεζόν επιλέχθηκε να γίνει στα βαθιά. Απέναντι σε ομάδα ποιοτική και έτοιμη να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της. Κι αυτό φάνηκε στο πρώτο μέρος. Όχι επειδή η Σπαρτάκ πίεσε ασφυκτικά ή σφυροκόπησε τους «ερυθρόλευκους». Αλλά επειδή μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την απουσία ομοιογένειάς τους και να μην τους επιτρέψει να κάνουν παιχνίδι.
Με εξαίρεση λοιπόν κάποια διαστήματα καλής κυκλοφορίας της μπάλας (προϊόν κυρίως της όρεξης του Σουμπίνιο και της κινητικότητας του Τζεμπούρ) ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε προβλήματα στην ανάπτυξη. Ακόμα κι έτσι, όμως, κατάφερε (με καλό σουτ του Αμπντούν και επικίνδυνη κεφαλιά του Μανωλά) ν’ απειλήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Αλήθεια είναι όμως πως η εξαιρετική εμφάνιση του δικού του -και οι υποψίες που μοίρασε πως είναι ανίκητος με πέντε τουλάχιστον μεγάλες επεμβάσεις- τον κράτησαν όρθιο μέχρι την ανάπαυλα.
Η απόφαση του Ζαρντίμ ν’ αλλάξει τη μισή ομάδα στο ημίχρονο (4-2-3-1 και μέσα οι Κάρολ, Ντιόγκο, Βλαχοδήμος, Μοντέστο, Ποτουρίδης και Πάντελιτς) ήταν αναμενόμενη. Η τόσο άμεση βελτίωσή της όμως, όχι. Μπορεί λοιπόν οι Ρώσοι να έχασαν μια ακόμα ευκαιρία (ο Γιάκοβλεφ πλάσαρε άουτ σε τετ α τετ) ωστόσο ο Ολυμπιακός πατούσε φανερά καλύτερα. Κι όταν ο Πάντελιτς βρέθηκε απέναντι από τον Ρεμπρόφ -μετά από ωραία σέντρα του Αμπντούν κι εξαιρετική κεφαλιά-πάσα του Ντιόγκο- θα ήταν έκπληξη να μην το εξαργυρώσει με γκολ.
Την ίδια ακριβώς έκπληξη που προκαλούσαν τα ανεξήγητα δυνατά μαρκαρίσματα των Ρώσων. Τα οποία έφεραν αρκετές κίτρινες κάρτες και εκνευρισμό στους παίκτες του Ζαρντίμ. Παρόλα αυτά όμως εξακολουθούσαν εκείνοι (με την καλή απόδοση του Ντιόγκο και την κινητικότητα του Βλαχοδήμου) να ελέγχουν το ρυθμό. Αρκετά για να πιστοποιήσουν τη βελτίωση του ‘β μέρους, αλλά και για να μη χαλάσει το ενθαρρυντικό δείγμα από την ισοφάριση (έπειτα από κόντρα) του Ουέλιγκτον λίγο πριν το τέλος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Μέγερι, Ντιελνά, Σιόβας, Μανωλάς, Χαβίτο, Παπάζογλου, Φέισα, Σουμπίνιο, Τάτος, Αμπντούν, Τζεμπούρ
Στο β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Κάρολ, Ντιόγκο, Βλαχοδήμος, Μοντέστο, Ποτουρίδης, Πάντελιτς
ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ (Ουνάι Έμερι): Ρεμπρόφ, Κομπάροφ, Γκατάγκοφ, Παρέχα, Πρσβλίουκ, Γιάκοβλεφ, Ντε Ζέου, Ζότοφ, Μαγκίντι, Άρι, Ουέλιγκτον
Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.