Stoiximan Super League

Τι λένε οι αριθμοί…

Υπάρχουν κάποιες φορές που οι αριθμοί λένε την αλήθεια, όπως και το αντίθετο. Και επειδή πολύς λόγος έγινε για την εμφάνιση του Πετρόπουλου και του Καραγκούνη που από την… ναφθαλίνη, «έβγαλαν» μάτια μόλις χρησιμοποιήθηκαν, το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει ποιοι «πράσινοι» έπαιξαν περισσότερο, ποιοι λιγότερο, ποιοι θα μπορούσαν να πάρουν κι άλλες ευκαιρίες και ποιοι θα έπρεπε να… ξεκουραστούν και λίγο!

Υπάρχουν κάποιες φορές που οι αριθμοί λένε την αλήθεια, όπως και το αντίθετο.

Και επειδή πολύς λόγος έγινε για την εμφάνιση του Πετρόπουλου και του Καραγκούνη που από την… ναφθαλίνη, «έβγαλαν» μάτια μόλις χρησιμοποιήθηκαν, το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει ποιοι «πράσινοι» έπαιξαν περισσότερο, ποιοι λιγότερο, ποιοι θα μπορούσαν να πάρουν κι άλλες ευκαιρίες και ποιοι θα έπρεπε να… ξεκουραστούν και λίγο!

Τερματοφύλακες: Ο Καρνέζης έχει αγωνιστεί περισσότερο από τον Καπίνο, αλλά αμφότεροι πραγματοποίησαν εκπληκτικές εμφανίσεις. Εξάλλου, το γεγονός πως και οι δύο εκτός από την φανέλα του βασικού στο «τριφύλλι» διεκδικούν και αυτήν της Εθνικής στο Euro, τα λέει όλα.

Άμυνα: Στο κέντρο της άμυνας, ο Σαριέγκι μέχρι στιγμής είναι πρώτος σε λεπτά συμμετοχής, κυρίως επειδή ο Μπουμσόνγκ έλειψε λόγω τραυματισμού. Παρόλα αυτά, ο Βάσκος έχει παίξει μέχρι στιγμής 642 λεπτά περισσότερα από τον Καντέ και σίγουρα, οι εμφανίσεις του δεν δικαιώνουν τον Φερέιρα. Ο αρχηγός της Εθνικής Μάλι δείχνει καλύτερος, αλλά ακόμη και ο Μπιάρσμιρ που δεν υπολογίζονταν μέχρι να υπάρξουν τραυματισμοί, τα πήγε πολύ καλά.

Στα πλάγια μπακ, δεξιά υπάρχει η απόλυτη ισορροπία με τους Μαρίνο και Βύντρα να έχουν αγωνιστεί σχεδόν το ίδιο. Αριστερά όμως, ο Σπυρόπουλος ξεπερνάει για τέταρτη χρόνια τα 2000 λεπτά συμμετοχής και ενδεχομένως να έπρεπε να πάρει λίγες ανάσες. Σίγουρα ο Ιωαννίδης δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, αλλά τα χιλιόμετρα που έχει κάνει ο Σπυρόπουλος, θυμίζουν αμάξι που θέλει σέρβις!

Κέντρο: Όσον αφορά τα αμυντικά χαφ, ο Σιμάο μέχρι στιγμής έχει παίξει το διπλάσιο από τον Βιτόλο και οι καλές του εμφανίσεις όπως και ο τραυματισμός του Ισπανού στην αρχή της σεζόν, δικαιολογούν τον Φερέιρα. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τον άλλο χαφ του άξονα, αφού ο Κατσουράνης από τον Γενάρη και μετά δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση. Είτε ο Νίνης (με μόλις 122 λεπτά σε τρεις μήνες που είναι έτοιμος) είτε ο Καραγκούνης, θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολλές φορές αντί του Πατρινού αλλά ο Πορτογάλος κόουτς δεν τους έβαλε…

Στα άκρα, ο Ζέκα μετράει 2213 λεπτά και είναι πρώτος στην λίστα. Από τα Χριστούγεννα και μετά όμως, είναι άφαντος. Οι Νίνης και Χριστοδουλόπουλος θα μπορούσαν από πολύ πιο νωρίς να βοηθήσουν όπως και ο Μαυρίας, ο οποίος αντικαθιστούσε συνήθως τον Κουίνσι στα αριστερά, παίζοντας ουσιαστικά σε άλλη από την φυσική του θέση (δεξιά).

Επίθεση: Δικαίως, Λέτο και Κλέιτον είναι οι δύο πρώτοι στην λίστα. Στην διάρκεια του πρώτου γύρου βρίσκονταν με κλειστά μάτια και ο Παναθηναϊκός απέδιδε καλά. Αλλά… Από την στιγμή που ο Αργεντινός τραυματίστηκε, ο Φερέιρα τα έκανε μαντάρα. Επιμονή με τον Τοτσέ ή τον Χριστοδουλόπουλο. Ο Ισπανός φορ, κακά τα ψέματα, δεν είναι για Παναθηναϊκό και ο Χριστοδουλόπουλος, καλύτερα να έδινε ανάσες στον Κουίνσι (που είναι και η φυσική του θέση) παρά στην κορυφή που δεν έχει τον απαιτούμενο όγκο. Ο Πετρόπουλος είναι φανερά αδικημένος αφού τα 226 λεπτά που έχει συγκριτικά με τα 1062 του Τοτσέ, είναι το λιγότερο αμαρτία…

Παρά τα λαθάκια του όμως, ο Φερέιρα κόντρα στα προγνωστικά, έφτιαξε μία ομάδα που στον πρώτο γύρο έπαιξε καταπληκτικά. Μόλις της τελείωσαν τα πυρομαχικά τύπου Λέτο, τα χάλασε λίγο αλλά ούτως ή άλλως, οι πολλοί τραυματισμοί, τα οικονομικά προβλήματα και πολλές φορές η διαιτησία, του έκοψαν τον δρόμο, που από την αρχή δεν έδειχνε και… Λεωφόρος.

Η λίστα με τους παικτες και τα λεπτά συμμετοχής τους στο πρωτάθλημα ως τώρα

1. Ζέκα - 2213
2. Σιμάο - 2061
3. Κουίνσι - 2046
4. Σπυρόπουλος - 2038
5. Κατσουράνης - 1921
6. Κλέιτον - 1707
7. Σαριέγκι - 1662
8. Λέτο - 1502
9. Μπουμσόνγκ - 1439
10. Μαρίνος - 1403
11. Βύντρα - 1365
12. Καρνέζης - 1312
13. Βιτόλο - 1167
14. Καπίνο - 1133
15. Τοτσέ - 1062
16. Καντέ - 1020
17. Μπιάρσμιρ - 846
18. Χριστοδουλόπουλος- 677
19. Μαυρίας - 515
20. Καραγκούνης - 470
21. Ιωαννίδης - 378
22. Ρούντολφ - 231
23. Πετρόπουλος - 226
24. Κοτσόλης - 190
25. Νίνης - 122
26. Σεϊταρίδης - 46
27. Λαγός - 35
28. Φουρλάνος - 22

Αλέξης Παπαχρήστος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x