Stoiximan Super League

Ένας… Μπαμπούνσκι ακόμα!

«Μ’ ακούς; Κι ας έχω γίνει λιώμα, μ’ ακούς»; Την ώρα που ο φίλος της ΑΕΚ πρέπει να… πιεί (κι ενδεχομένως να τραγουδήσει ως Δάντης) κατιτίς για να βρει αισιοδοξία, βρίσκει κι αφορμές να ξεσκαλίσει αλησμόνητες μορφές του παρελθόντος. Όπως αποκάλυψε η «Sportday», ο υιός Μπαμπούνσκι παρακολουθείται απ’ την «Ένωση» και το www.sport-fm.gr θυμάται τον πατέρα -που ήρθε ως «αντι-Μανωλάς», πρόλαβε να παίξει στη Μηχανιώνα και να μαρκάρει τον Μαχλά κι εξαφανίστηκε λόγω… Στεπάνοβιτς!

«Μ’ ακούς; Κι ας έχω γίνει λιώμα, μ’ ακούς»;

Την ώρα που ο φίλος της ΑΕΚ πρέπει να… πιεί (κι ενδεχομένως να τραγουδήσει ως Δάντης) κατιτίς για να βρει αισιοδοξία, βρίσκει κι αφορμές να ξεσκαλίσει αλησμόνητες μορφές του παρελθόντος.

Όπως αποκάλυψε η «Sportday», ο υιός Μπαμπούνσκι παρακολουθείται απ’ την «Ένωση» και το www.sport-fm.gr θυμάται τον πατέρα -που ήρθε ως «αντι-Μανωλάς», πρόλαβε να παίξει στη Μηχανιώνα και να μαρκάρει τον Μαχλά κι εξαφανίστηκε λόγω… Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς!

Γράφει ο Γιώργος Μαραθιανός

Ήταν καλοκαίρι του 1998 όταν ο Μπόμπαν Μπαμπούνσκι έφτανε στην Ελλάδα.

Με εισήγηση του αξέχαστου Στεπάνοβιτς και την ENIC να πληρώνει 60 εκατ. δρχ. για τα δικαιώματά του (και 110 εκατ. για το κασέ του), ο Σκοπιανός λίμπερο ερχόταν να γίνει -άθελά του- η πρώτη αφορμή για την ιεροσυλία «αντι-Μανωλάς». Όχι η χειρότερη (ακολούθησε και ο ανυπέρβλητος Ντίον Ντόντσεφ) αλλά η πρώτη.

Παρόλο που δεν ήταν, λοιπόν, απ’ αυτούς που θα ‘λεγες ακριβώς «παλτό» (στη σημερινή ΑΕΚ ενδεχομένως θα ‘χε θέση) αλήθεια είναι πως κάποιος… εχθρός του δύσκολα θα διάλεγε χειρότερα παιχνίδια να συμπεριλάβει στα οκτώ (8) που πρόλαβε να παίξει με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Κι αυτό διότι πριν αναχωρήσει ο Στεπάνοβιτς (και ως κλασικός λίμπερο που ήταν, «θυσιαστεί» στη ζώνη του Μπλαχίν) ο Μπαμπούνσκι πρόλαβε να πάει στο ιστορικό φιλικό του Βελιγραδίου (με την Παρτιζάν), αλλά και να χορέψει στους ρυθμούς του Νίκου Μαχλά (στα δυο ματς με τη Φίτεσε) και να συμμετάσχει στο κάζο της Μηχανιώνας (στον αποκλεισμό απ’ το Κύπελλο).

Ε, σήμερα -δεκατρία χρόνια μετά- ο υιός Μπαμπούνσκι πολύ θα ήθελε η ΑΕΚ να… φτιάξει το όνομα της οικογενείας του στην Ελλάδα. Όχι μόνο επειδή είναι προϊόν της περίφημης «Μασία», θεωρείται μεγάλο ταλέντο και κλήθηκε πέρυσι απ’ τον Γκουαρντιόλα να συμμετάσχει σε προπονήσεις της μεγάλης Μπαρτσελόνα. Αλλά κι επειδή το δεξί του ποδαράκι… σαν να του φέρεται πολύ καλύτερα του πορνιδίου (κατά Όσιμ) απ’ ότι ο μπαμπάς!









Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x