Stoiximan Super League

Το «θέλω» ισχυρότερο απ’ το «μπορώ»!

Μήνυμα -σε φίλους και αντιπάλους- να μην ξεγράφουν από νωρίς την ΑΕΚ προσπάθησε να στείλει ο Μανόλο Χιμένεθ. Μιλώντας στη NOVA, ο Ανδαλουσιανός παρουσιάστηκε πεπεισμένος πως η «Ένωση» μπορεί ν’ αντιστρέψει την απογοητευτική εικόνα του Βελγίου. Αφού δεσμεύτηκε (ξανά), δε, στον κόσμο για μια ομάδα που θα μάχεται σε κάθε παιχνίδι, εξέφρασε την πίστη πως η μαχητικότητα αυτή μπορεί να καλύψει το έλλειμμα ποιότητας της.

Μήνυμα -σε φίλους και αντιπάλους- να μην ξεγράφουν από νωρίς την ΑΕΚ προσπάθησε να στείλει ο Μανόλο Χιμένεθ.

Μιλώντας στη NOVA, ο Ανδαλουσιανός παρουσιάστηκε πεπεισμένος πως η «Ένωση» μπορεί ν’ αντιστρέψει την απογοητευτική εικόνα του Βελγίου.

Αφού δεσμεύτηκε (ξανά), δε, στον κόσμο για μια ομάδα που θα μάχεται σε κάθε παιχνίδι, εξέφρασε την πίστη πως η μαχητικότητα αυτή μπορεί να καλύψει το έλλειμμα ποιότητας της.

Ερωτώμενος αρχικά για την πρεμιέρα της ΑΕΚ στη Σούπερ Λίγκα απέναντι στον Εργοτέλη, ο Χιμένεθ το συνέδεσε μ’ εκείνη του Europa League απέναντι στην Άντερλεχτ.

«Είναι εντελώς διαφορετικό παιχνίδι και αν είναι να επηρεαστούμε, θα πρέπει να επηρεαστούμε θετικά», ανέφερε και συνέχισε: «Πρέπει τώρα να δείξουμε όσα δε δείξαμε στο προηγούμενο παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε την ένταση που έχουμε και στις προπονήσεις. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε στο προηγούμενο ματς, στο οποίο ήμασταν κακοί. Αυτό είναι το ζητούμενο, η ένταση. Ο αντίπαλος είχε μεγαλύτερη κίνηση στο παιχνίδι του και γι' αυτό μας νίκησε.

Και η ΑΕΚ έχει ταχύτητα στο παιχνίδι της. Θέλουμε να βρούμε τον ρυθμό μας. Από ‘κει που δεν παίζαμε αγώνες, τώρα θα δώσουμε δύο ματς σε τέσσερις μέρες και μετά ακολουθεί κι άλλο ματς. Πρέπει να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και να βρούμε το ρυθμό μας όσο το δυνατόν ταχύτερα. Πλέον ακολουθεί ένας μαραθώνιος γεμάτος αγώνες και δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να αρχίσουμε τη γκρίνια»
.

Μιλώντας για την απουσία αγωνιστικών υποχρεώσεων μέχρι την Πέμπτη και πόσο αυτό επηρεάζει την ομάδα, ο Χιμένεθ τόνισε: «Ούτε είναι καλό να μην παίζεις καθόλου ματς -ούτε, όμως, και να αγωνίζεσαι συνέχεια. Βέβαια έτσι είναι το πρόγραμμα, πρέπει να το ακολουθήσουμε. Σιγά -σιγά θα τα καταφέρουμε. Πλέον δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο τη νίκη, αλλά και το κατά πόσο θα είμαστε ξεκούραστοι και θα έχουμε αλλαγές για το επόμενο ματς. Θα εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητες όλου του ρόστερ».

Ο Ανδαλουσιανός ερωτήθηκε, επίσης, και για την επιστροφή του Μάκου -και πόσο αυτή μπορεί ν’ αλλάξει την εικόνα στα χαφ: «Εννοείται ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν, είτε είναι σε φόρμα είτε όχι. Στο προηγούμενο ματς κάποιοι δεν ήταν στη μέρα τους, αλλά αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Ο Μάκος είναι πολύ σημαντικός για ‘μας και θα μας βοηθήσει», ανέφερε.

Κλείνοντας, δε -και ερωτώμενος γενικά για το τι πρέπει να περιμένει ο κόσμος από τη φετινή ΑΕΚ- τόνισε χαρακτηριστικά:

«Πραγματικά δε θέλω να είμαι κοινότοπος, αλλά πρέπει να πάμε παιχνίδι με παιχνίδι. Δεν πρέπει να κοροϊδέψουμε κανέναν, είτε για καλό είτε για κακό. Θέλω απλά να εγγυηθώ στους φίλους της ΑΕΚ ότι όλοι -και πρώτος εγώ- θα δώσουμε τη μάχη μας, παιχνίδι με παιχνίδι. Ακόμα είμαστε ένα ερωτηματικό, γιατί δεν έχουμε δώσει αρκετούς αγώνες, ώστε να γνωρίζουμε το επίπεδό μας. Επίσης δεν έχουμε συνοχή, είμαστε νέα ομάδα, θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ είμαι αισιόδοξος γιατί πολλές φορές το "θέλω" είναι πιο ισχυρό από το “μπορώ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x