Stoiximan Super League

Πιάνουν οι… ζέστες στην ΑΕΚ!

Καυτή εβδομάδα (και όχι μόνο λόγω θερμοκρασίας) έρχεται στην ΑΕΚ! Από Δευτέρα κιόλας η «Ένωση» αρχίζει να… ζεσταίνεται ενόψει της νέας χρονιάς και να δρομολογεί εξελίξεις στα μέτωπα που έχει ανοίξει γι’ αυτή: Απ’ το «ψήσιμο» στους Λυμπερόπουλο-Δέλλα, μέχρι την αποτελεσματικότητα που (θα αποδειχθεί αν) είχε εκείνο στον Μανωλά. Κι απ’ την απόκτηση του Σιαλμά, στην απόπειρα απόκτησης των Κίνι-Χιμτσίνσκι και (ως δανεικών έστω) των Κάλα-Μπερνάρντο.

Καυτή εβδομάδα (και όχι μόνο λόγω θερμοκρασίας) έρχεται στην ΑΕΚ!

Από Δευτέρα κιόλας η «Ένωση» αρχίζει να… ζεσταίνεται ενόψει της νέας χρονιάς και να δρομολογεί εξελίξεις στα μέτωπα που έχει ανοίξει γι’ αυτή:

Απ’ το «ψήσιμο» στους Λυμπερόπουλο-Δέλλα, μέχρι την αποτελεσματικότητα που (θα αποδειχθεί αν) είχε εκείνο στον Μανωλά.

Κι απ’ την απόκτηση του Σιαλμά, στην απόπειρα απόκτησης των Κίνι-Χιμτσίνσκι και (ως δανεικών έστω) των Κάλα-Μπερνάρντο.

Με διαφορετικό βαθμό σημασίας -αλλά και πιθανοτήτων σε κάθε περίπτωση- η ΑΕΚ θα επικεντρωθεί σε έξι θέματα την εβδομάδα που έρχεται:

1) Παραμονή Λυμπερόπουλου-Δέλλα: Οι μέχρι τώρα επαφές της διοίκησης με τους αρχηγούς δεν… παρήγαγαν συμφωνία. Δεν παρήγαγαν, όμως, και απαισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί τέτοια. Μόλις η δεδομένη επιθυμία διοίκησης και Χιμένεθ να συνεχίσουν για έναν ακόμα χρόνο μεταφραστεί σε πρόταση αποδοχών μεγαλύτερη από τις (αισθητά) μειωμένες που τους προτάθηκαν, οι δυο «κολώνες» της ομάδας θα δεχτούν εκείνη της νέας περιόδου να χτιστεί πάνω τους.

2) Ανανέωση συμβολαίου Μανωλά: Η πρόταση που κατατέθηκε στο νεαρό αμυντικό δίνει στην ΑΕΚ περισσότερες ελπίδες να τον κρατήσει απ’ όσες της έδωσαν οι αντίστοιχες επαφές του χειμώνα. Όχι μόνο διότι περιλαμβάνει αξιοσημείωτες αποδοχές (τριετές συμβόλαιο, με 230.000 ευρώ από τον πρώτο κιόλας χρόνο και κατάληξη τις 300.000). Αλλά και διότι πιστεύεται πως εκτιμήθηκε παραπάνω από ανιψιό και θείο Μανωλά. Αν η… πίστη αποδειχθεί αβάσιμη και η απάντηση τους είναι τελικά αρνητική, ενδεχόμενη διαδικασία πώλησης μόνο απίθανη δεν θα έπρεπε να θεωρείται.

3) Απόκτηση Σιαλμά: Η πιο «δεμένη» περίπτωση απ’ όλες. Ο 25χρονος επιθετικός τα έχει βρει σε όλα με την «Ένωση» και μοναδικό ενδεχόμενο (με τα τωρινά δεδομένα) να μη φορέσει τη φανέλα της είναι να μην… απολυθεί ποτέ από το στρατό! Στην πρώτη άδεια που θα εξασφαλίσει, ο εξοδούχος Σιαλμάς θα υπογράψει το διετές συμβόλαιο που έχει συμφωνηθεί και θα προστεθεί στη -διψασμένη για λύσεις- επιθετική γραμμή του Χιμένεθ.

4) Διαπραγματεύσεις με Κίνι: Αν κάποιος προορίζεται, πάντως, από τον Χιμένεθ για να «σβήσει» τη δίψα που προαναφέρθηκε, αυτός είναι ο συμπατριώτης του επιθετικός. Ο Ανδαλουσιανός έχει προκρίνει τον 30χρονο φορ ως πρώτη επιλογή του από την ισπανική αγορά για αντικαταστάτη του Μπλάνκο και η ολοκλήρωση των υποχρεώσεων του με την Αλκορκόν (όπου πέτυχε 24 γκολ σε 45 συμμετοχές φέτος) αναμένεται να δώσει το σύνθημα για τις διαπραγματεύσεις της ΑΕΚ μαζί του.

5) Κατάληξη με Χιμτσίνσκι: Η «νύφη» (ΑΕΚ) θέλει. Γι’ αυτό έχει καταθέσει ήδη επίσημη πρόταση περίπου 80.000 ευρώ. Ο «γαμπρός» (Χιμτσίνσκι) θέλει… και παραθέλει. Αυτό φροντίζει να κάνει σαφές σε κάθε δήλωσή του σχετικά με τη μετακίνηση στην «Ένωση». Μόλις συμβιβαστεί και… η «πεθερά» (Ουνιρέα) να ξεχάσει τις απαιτήσεις των 150.000 ευρώ, ο 17χρονος επιθετικός θα γίνει η πρώτη εκτός των συνόρων «επένδυση» της ΑΕΚ για φέτος.

6) Ενημέρωση για Κάλα-Μπερνάρντο: Η αναζήτηση δύο στόπερ για τη νέα χρονιά έχει… ενεργοποιήσει ακόμα περισσότερο τις ήδη ενεργές διασυνδέσεις του Χιμένεθ στη Σεβίλλη. Ξεκίνησε από τώρα τις επαφές του, δε, με τη διοίκηση της πρώην ομάδας του για δανεισμό του (διακαή πόθου του) Κάλα ή του Μπερνάρντο. Το πόσο αυτές θα είναι αποτελεσματικές θα φανεί κατά πολύ μέσα στην εβδομάδα -όταν και του επισημάνθηκε πως θα αποφασιστεί από τους Σεβιγιάνους ποιοι παίκτες τους θα είναι διαθέσιμοι για δανεισμό ή παραχώρηση τη νέα χρονιά.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x