Stoiximan Super League

Με νίκη ελπίζει, με ήττα χάνεται

Με μοναδικό στόχο τη νίκη υποδέχεται σήμερα (17:15, Novasports2/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό Βόλου, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ. Οι «πράσινοι» αν πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης χαράζουν πορεία για πρωτιά και Champions League, ενώ σε αντίθετη περίπτωση βάζουν σε κίνδυνο την έξοδό τους στην Ευρώπη, αφού με πρωτιά της ΑΕΚ, ο τελευταίος μένει… Ελλάδα. «Ενδιαφέρεται για Γίρανεκ ο Παναθηναϊκός».

Με μοναδικό στόχο τη νίκη υποδέχεται σήμερα (17:15, Novasports2/NovaΣΠΟΡ FM 94.6) ο Παναθηναϊκός τον Ολυμπιακό Βόλου, στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής των πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» αν πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκης χαράζουν πορεία για την πρωτιά της βαθμολογίας και τα προκριματικά του Champions League, ενώ σε αντίθετη περίπτωση βάζουν σε κίνδυνο την έξοδό τους στην Ευρώπη, αφού με πρωτιά της ΑΕΚ, ο τελευταίος μένει… Ελλάδα.

Το σερί νικών που έχει δημιουργήσει εις βάρος του ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να σπάσει σήμερα ο Παναθηναϊκός, σε ένα ματς που μοιάζει με τελικό για αυτόν. Οι «πράσινοι» μπήκαν ως πρωτοπόροι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, αλλά αν ηττηθούν σήμερα θα καταλήξουν τελευταίοι. Το «τρίποντο» αποτελεί μονόδρομο, αφού μόνο αυτό και σε συνδυασμό με μη νίκη της ΑΕΚ στην Τούμπα θα μπορέσει να διεκδικήσει έστω την πρώτη θέση των αγώνων διαβάθμισης.

Ο Ζεσουάλντο Φερέιρα ετοιμάζει αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, χωρίς ωστόσο να έχει κάνει γνωστά τα αγωνιστικά του πλάνα όλη την εβδομάδα. Στα συν για τον Πορτογάλο τεχνικό είναι η επιστροφή στην αρχική ενδεκάδα των Κατσουράνη και Ζιλμπέρτο, η απουσία των οποίων ήταν εμφανής στο ματς του Βόλου.

Κάτω από τα δοκάρια θα κάτσει ο Τζόρβας, ενώ την τετράδα στην άμυνα θα αποτελούν οι Βύντρα δεξιά, Σπυρόπουλος αριστερά και Καντέ, Μπουμσόνγκ στο κέντρο. Αν ο Σπυρόπουλος δεν κριθεί έτοιμος λόγω του ότι προέρχεται από τραυματισμό, θα πάρει την θέση του ο αμυντικός από το Μάλι, με τον Σαριέγκι να διατηρείται σέντερ μπακ. Πιο μπροστά επιστρέφει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, με τους Νίνη και Κατσουράνη να έχουν το βάρος της οργάνωσης. Στα δεξιά θα πάει, κατά πάσα πιθανότητα, ο Μαρίνος ώστε να έχει βοήθειες στην άμυνα ο Βύντρα, ενώ αριστερά θα παίξει και πάλι ο Λέτο. Ο Σισέ θα αποτελέσει για άλλη μία φορά την επιθετική αιχμή του Παναθηναϊκού.

«Ενδιαφέρεται για Γίρανεκ ο Παναθηναϊκός»

Ένας παλιός γνώριμος επέστρεψε τη μεταγραφολογία του Παναθηναϊκού. Ο Μάρτιν Γίρανεκ, τον οποίο είχαν προσεγγίσει και στο παρελθόν οι «πράσινοι», βρίσκεται στα υπ’ όψιν για την άμυνα του «τριφυλλιού», κυρίως ως αντικαταστάτης του Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ, αν τελικά αποχωρήσει το καλοκαίρι ο τελευταίος. Ο τεχνικός διευθυντής της Σπαρτάκ Μόσχας δήλωσε σε ΜΜΕ της χώρας: «Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Γίρανεκ. Περιμένουμε λοιπόν τους Έλληνες να μας πλησιάσουν».

Ο θηριώδης (1.90μ) Τσέχος είχε δοθεί δανεικός φέτος στην Μπέρμιγχαμ (δέκα συμμετοχές), ενώ το συμβόλαιό του λήγει τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Η ηλικία του (32 ετών), ίσως, αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την απόκτησή του.

*Mια πρώτη διερευνητική επαφή με την πλευρά της Ξάνθης για την περίπτωση του Θοδωρή Βασιλακάκη, προκειμένου να μάθουν ποιες είναι οι απαιτήσεις από την ακριτική ομάδα, έχουν κάνει από τον Παναθηναϊκό. Στους "πράσινους" επίσης έχει προταθεί ο Μανώλης Παπαστεριανός του Ηρακλή.

Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x