Stoiximan Super League

Τέλος ο ΠΑΟΚ, σειρά έχει ο… ΠΑΟΚ!

Το πρώτο ματς Κυπέλλου (και η αδυναμία να πάρει «προίκα» για τη ρεβάνς) είναι «ζεστό». Όπως προσπάθησε, όμως, και ο Χιμένεθ να περάσει στους παίκτες του, η ΑΕΚ δεν έχει καιρό να «κλάψει» τη χαμένη ευκαιρία. Σε τρεις μέρες, η «Ένωση»… ξαναϋποδέχεται τον ΠΑΟΚ και -εκτός από προβάδισμα για τα πλέι οφ- θέλει να φτιάξει και ψυχολογία απέναντι στους Θεσσαλονικείς, ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού.

Το πρώτο ματς Κυπέλλου (και η αδυναμία να πάρει «προίκα» για τη ρεβάνς) είναι «ζεστό».

Όπως προσπάθησε, όμως, και ο Χιμένεθ να περάσει στους παίκτες του, η ΑΕΚ δεν έχει καιρό να «κλάψει» τη χαμένη ευκαιρία.

Σε τρεις μέρες, η «Ένωση»… ξαναϋποδέχεται τον ΠΑΟΚ και -εκτός από προβάδισμα για τα πλέι οφ- θέλει να φτιάξει και ψυχολογία απέναντι στους Θεσσαλονικείς, ενόψει του κρίσιμου επαναληπτικού.

Η αδυναμία να εκμεταλλευτεί τους -αναμφισβήτητα υπέρ της- παράγοντες του παιχνιδιού της Τετάρτης (έδρα, απουσίες ΠΑΟΚ, πλεονέκτημα δύο παικτών από το 75’) έφερε προβληματισμό στα Σπάτα. Όχι, όμως και απογοήτευση. Η πίστη των παικτών ότι μπορούν να σκοράρουν στην Τούμπα -σε συνδυασμό και με την… ανέλπιστα αποτελεσματική εικόνα εκτός έδρας- κρατούν «ζωντανή» την αισιοδοξία για την πρόκριση στον τελικό.

Όπως τόνισε και ο Μανόλο Χιμένεθ, εξάλλου, στην προπόνηση της Πέμπτης -και προσπαθώντας να κρατήσει υψηλό το… φρόνημα των παικτών του- «με τον Παναθηναϊκό νικήσαμε 2-0 και έπρεπε να προσέξουμε στο δεύτερο ματς για να περάσουμε. Τώρα θα σας πω πάλι το ίδιο. Χρειάζεται να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον επαναληπτικό».

Άλλωστε, παρά τις παρατηρήσεις που τους έκανε για τον ανορθόδοξο τρόπο που προσπάθησαν να πιέσουν τον ΠΑΟΚ μετά τις αποβολές (τονίζοντάς τους πως δεν έπαιξαν από τα πλάγια, όπως θα έπρεπε), ο Χιμένεθ τους συνεχάρη για το γεγονός πως δεν δέχθηκαν γκολ και το χαρακτήρισε αισιόδοξο στοιχείο για τη ρεβάνς.

Πριν από αυτήν, όμως, υπάρχουν άλλες προτεραιότητες. Ή τουλάχιστον παιχνίδια που πρέπει να εκληφθούν ως τέτοιες. Όχι μόνο επειδή μια ενδεχόμενη νίκη επί του (επανερχόμενου στο ΟΑΚΑ) ΠΑΟΚ θα εδραιώσει την ΑΕΚ στην τρίτη θέση. Εξάλλου, εκείνη ως κίνητρο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε κανέναν που έχει υψηλές βλέψεις στην ομάδα. Αλλά επειδή, θα ενισχύσει την πίστη πως «έχει» τον αντίπαλό της στον («όλα τα λεφτά») επαναληπτικό.

Από μόνο του ως κίνητρο, δε, μπορεί να συνυπολογιστεί και το αρνητικό σερί που έχει «χτίσει» η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Εκεί όπου η «Ένωση» καλείται να σβήσει λίγη από τη ντροπή των επτά αγώνων χωρίς νίκη -αλλά και του ότι η τελευταία από αυτές εντοπίζεται… πέρυσι (12 Δεκεμβρίου, με τη Λάρισα).

Όπως και να ‘χει, στους ρυθμούς του κυριακάτικου ματς οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν από αύριο, καθώς στην προπόνηση της Πέμπτης εκείνοι που έπαιξαν στο ματς Κυπέλλου έκαναν αποθεραπεία. Οι υπόλοιποι (πλην του Σανέλ Γιάχιτς, που απουσίαζε με άδεια) γυμνάστηκαν κανονικά και όλοι μαζί… ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 10:30 την Παρασκευή (όταν θα ξεκινήσει κανονικά η προετοιμασία για τη νέα συνάντηση με τους Θεσσαλονικείς.

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x