Stoiximan Super League

Άλλες… δύο ευκαιρίες

Πίκρα για τη χαμένη ευκαιρία να εξασφαλιστεί ένα καλό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, αλλά και αποφασιστικότητα για τις… δύο ρεβάνς που ακολουθούν υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ μετά το χθεσινό 0-0 με τον ΠΑΟΚ. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε στην Τούμπα», έλεγαν οι «κιτρινόμαυροι», που συμπλήρωσαν επτά σερί εντός έδρας ματς χωρίς νίκη. Παρουσία με νόημα από Μάντζιο χθες στις εξέδρες.

Πίκρα για τη χαμένη ευκαιρία να εξασφαλιστεί ένα καλό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό του Κυπέλλου ΟΠΑΠ, αλλά και αποφασιστικότητα για τις… δύο ρεβάνς που ακολουθούν υπάρχει στις τάξεις της ΑΕΚ μετά το χθεσινό 0-0 με τον ΠΑΟΚ.

Κάτι η κακοδαιμονία (δύο δοκάρια του Ντιόπ), κάτι η καλή «οχύρωση» του αντιπάλου στα μετόπισθεν, κάτι ο λάθος και βιαστικός τρόπος ανάπτυξης ιδιαίτερα όταν αποβλήθηκαν δύο παίκτες του ΠΑΟΚ, είχαν ως αποτέλεσμα το ματς να μείνει στη «λευκή» ισοπαλία και η «Ένωση» να παίξει όλα για όλα την πρόκριση στη ρεβάνς της 16ης Μαρτίου στην Τούμπα.

«Μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωναν όλοι στις τάξεις της ΑΕΚ μετά τον αγώνα. Και… μεταξύ σοβαρού και αστείου, αυτή η ΑΕΚ τα καταφέρνει πολύ καλύτερα εκτός έδρας.

Η τελευταία εντός έδρας νίκη της ΑΕΚ ήταν στις 12 Δεκεμβρίου, με 4-0 επί της Λάρισας για το πρωτάθλημα. Έκτοτε η ΑΕΚ μετρά επτά ματς δίχως νίκη στην έδρα της, έχοντας υποστεί τέσσερις ήττες (από Ζενίτ, Ολυμπιακό Βόλου, Παναθηναϊκό και Άρη) και παίρνοντας δύο ισοπαλίες (κόντρα σε Κέρκυρα, Πανιώνιο και ΠΑΟΚ).

Με προβλήματα στην πρώτη ρεβάνς

Μέχρι τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ υπάρχει πολύς καιρός και η πρώτη «ρεβάνς» με τον ΠΑΟΚ έρχεται την Κυριακή.

Οι «κιτρινόμαυροι» υποδέχονται τους Θεσσαλονικείς στο ΟΑΚΑ την Κυριακή για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος γνωρίζοντας καλά πως σε περίπτωση νίκης όχι απλώς θα κάνουν ένα μεγάλο άλμα για την πρόκριση στα play-offs, αλλά θα καταφέρουν ένα ψυχολογικό πλήγμα στους αντιπάλους τους, που θα μπουν σε περιπέτειες.

Εκτός μάχης για το προσεχές ματς είναι ο τιμωρημένος Παντελής Καφές, οι τραυματίες Γκέντσογλου και Γιάχιτς, ενώ σήμερα θα φανεί η κατάσταση του Νίκου Λυμπερόπουλου που αποχώρησε με κάκωση στο δεξί γόνατο και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Πρόβλημα υπάρχει και με τον Νίκο Καράμπελα, ο οποίος αγωνίστηκε με υψηλό πυρετό και παρουσίασε στο τέλος του αγώνα στομαχικές διαταραχές.

Τυχαίο; Δεν νομίζω…

Ο Βαγγέλης Μάντζιος ήταν μεταξύ των θεατών του χθεσινού αγώνα και αυτό μόνο τυχαίο δεν ήταν. Ο 28χρονος επιθετικός μένει ελεύθερος στο τέλος της σεζόν από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι και ήδη έχουν γίνει κάποιες επαφές με την ΑΕΚ, που ενδιαφέρεται για την απόκτησή του. Αυτό που προβληματίζει είναι η αγωνιστική του απραξία, αφού μετά την παρουσία του στην Ανόρθωση στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν (10 συμμετοχές, 5 γκολ στο κυπριακό πρωτάθλημα), φέτος έπαιξε μόλις μία φορά με τη Μαρίτιμο στην Πορτογαλία και αποχώρησε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x