Stoiximan Super League

Αντελίνο Τιμω-ρίνια!

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις! Τέσσερις… κουτουλιές του Ολυμπιακού στα δοκάρια έφτιαξαν το «έγκλημα» και ένα χτύπημα του Βιεϊρίνια… ενδιάμεσα την τιμωρία από τον «νόμο του ποδοσφαίρου»! Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μοντέστο, έχασε ευκαιρίες για να εξασφαλίσει μεγαλύτερο σκορ και ο Πορτογάλος -που το εκμεταλλεύτηκε- χάρισε στον «δικέφαλο» (1-1) προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ!

Ούτε μια, ούτε δύο, ούτε τρεις!

Τέσσερις… κουτουλιές του Ολυμπιακού στα δοκάρια έφτιαξαν το «έγκλημα» και ένα χτύπημα του Βιεϊρίνια… ενδιάμεσα την τιμωρία από τον «νόμο του ποδοσφαίρου»!

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Μοντέστο, έχασε ευκαιρίες για να εξασφαλίσει μεγαλύτερο σκορ και ο Πορτογάλος -που το εκμεταλλεύτηκε- χάρισε στον «δικέφαλο» (1-1) προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΠΑΠ!

Στις 2 Φεβρουαρίου στην Τούμπα η Ρεβάνς.



Πώς ξεκίνησαν:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε επανέφερε τον Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Από εκεί και πέρα, στο 4-4-1-1 του Βάσκου τεχνικού, στο κέντρο της άμυνας ξεκίνησαν Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ έχοντας στα αριστερά τον Μπράβο και στα δεξιά τον Τοροσίδη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με δεδομένες τις απουσίες των Ντουντού και Μοϊσές, στο πλάι του Ιμπαγάσα βρέθηκε ο Μοντέστο, που στα τελευταία παιχνίδια έχει αναλάβει ρόλο «κόφτη», ενώ στα άκρα οι Ριέρα και Ρόμενταλ, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Μιραλάς να κινείται πίσω από τον Πάντελιτς που ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, με 4-4-1-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Χάβος. Με τον Κρέσιτς να υπερασπίζεται την εστία του «Δικεφάλου», στην άμυνα -από τα αριστερά προς τα δεξιά- τους Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Σνάουτσνερ, στον άξονα τους Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλά (απόντος του Βιτόλο), τον Βιεϊρίνια στα αριστερά, τον Φωτάκη δεξιά και τον Ίβιτς πίσω από τον Σαλπιγγίδη που ξεκίνησε στην επίθεση.

Εικόνα του αγώνα:

Ένταση και πολλά νεύρα από το ξεκίνημα, με την ατμόσφαιρα να είναι «ηλεκτρισμένη». Σκληρά μαρκαρίσματα, διαμαρτυρίες για «ψήλου πήδημα», τραυματισμός επόπτη από ρίψη αντικειμένου από την εξέδρα, γενικότερη… ρίψη αντικειμένων και αποβολή του Χάβου μετά από έντονη λογομαχία με τον Τσινιάρη.

Οι συχνές διακοπές βέβαια δεν αποτελούν δικαιολογία, τουλάχιστον όχι σε μεγάλο ποσοστό, για το κάκιστο θέαμα. Με τους μεν «ερυθρόλευκους» να δείχνουν αγνώριστοι και «βραχυκυκλωμένοι» οργανωτικά και τους δε Θεσσαλονικείς να ψάχνουν με βαθιές μπαλιές, κυρίως τον Σαλπιγγίδη, που φαινομενικά δεν είχαν μεγάλη τύχη…

Όταν το παιχνίδι απέκτησε έναν υποτυπώδη ρυθμό, ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο, βρίσκοντας το «γαλλικό κλειδί» που έψαχνε για να φτάσει στο γκολ στον Μοντέστο. Μετά το γέμισμα του Ιμπαγάσα στην περιοχή, το παράλληλο γύρισμα του Ριέρα, την κεφαλιά-ασίστ του Τοροσίδη και το γυριστό σουτ του Γάλλου η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι -χτύπησε στο δεξί δοκάρι- όμως δεν συνέβη το ίδιο και στις καθυστερήσεις του α’ ημιχρόνου όταν και πάλι με κεφαλιά και την… εύνοια της τύχης -κόντραρε στον Τσουκαλά- πήρε τροχιά προς τα δίχτυα και έτσι διαμορφώθηκε το 1-0 υπέρ των «ερυθρολεύκων».

Νεύρα και με την είσοδο των δύο ομάδων στη φυσούνα για την ανάπαυλα, τα οποία ωστόσο δεν «μεταφέρθηκαν» και στο γήπεδο στο β’ ημίχρονο. Εκεί όπου ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε ξανά με διάθεση να κυνηγήσει ένα δεύτερο γκολ, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.

Το συρτό διαγώνιο σουτ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή που πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι και η κεφαλιά του Πάντελιτς που προσέκρουσε στο οριζόντιο δοκάρι μετά από σέντρα του Ιμπαγάσα, έφεραν τους «ερυθρόλευκους» κοντά στον στόχο τους.

Αντί όμως γι’ αυτό είδαν το ισχνό προβάδισμά τους να γκρεμίζεται σαν χάρτινος πύργος, όταν από γιόμα του Τσιρίλο και αδράνεια της άμυνας, ο Βιεϊρίνια, προλαβαίνοντας και την έξοδο του Νικοπολίδη, έστειλε με προβολή την μπάλα στο βάθος της εστίας, «παγώνοντας» το Καραϊσκάκη. Στην τελευταία τους ευκαιρία να αλλάξουν την κατάσταση, Ζαϊρί και Τοροσίδης σημάδεψαν από κοντά το δοκάρι…



Ένταση στο ημίχρονο στη φυσούνα:






Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Μπράβο (84' Ζαϊρί), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Τοροσίδης, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Ριέρα (64' Χολέμπας), Ρόμενταλ (72' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Πάντελιτς.

Στον πάγκο: Πάρντο, Μανιάτης, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ποτουρίδης.

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Χαλκιάς, Λίνο, Τσιρίλο, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Τσουκαλάς, Πάμπλο Γκαρσία, Ίβιτς (74' Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια, Φωτάκης (83' Κουτσιανικούλης), Σαλπιγγίδης (86' Μπαλάφας)

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Πετρίσεβιτς, Σταφυλίδης, Σαβίνι.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Μπαλτάς (Αχαΐας)
Γήπεδο: «Γεώργιος Καραϊσκάκης»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x