Stoiximan Super League

«Άγιος» Τσιμπάμπα

Έπιασαν τόπο οι προσευχές! Η ΑΕΛ έπαιζε κόντρα στον Ηρακλή το τελευταίο της χαρτί για να συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή και κατάφερε να πάρει το «κόλπο» (2-1), στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της. Το γκολ του "άγιου" Τσιμπάμπα στο 80’ έδωσε την πρώτη νίκη στους «βυσσινί» στο νέο «AEL FC ARENA» (18η αγωνιστική) και πλέον έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίζουν να ελπίζουν και να… προσεύχονται για το «θαύμα».

Έπιασαν τόπο οι προσευχές! Η ΑΕΛ έπαιζε κόντρα στον Ηρακλή το τελευταίο της χαρτί για να συνεχίζει να ελπίζει στην παραμονή και κατάφερε να πάρει το «κόλπο» (2-1), στο ντεμπούτο του Νίκου Κωστένογλου στον πάγκο της.

Το γκολ του "άγιου" Τσιμπάμπα στο 80’ έδωσε την πρώτη νίκη στους «βυσσινί» στο νέο «AEL FC ARENA» (18η αγωνιστική) και πλέον έχουν κάθε δικαίωμα να συνεχίζουν να ελπίζουν και να… προσεύχονται για το «θαύμα».

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Μπλάζεκ, έπειτα από ένα «δώρο» του Ελευθερόπουλου, στο 2’ και η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη απάντησε με τον Βέλλιο στο 37’.

Επτά συνεχόμενες ήττες μετρούσε η ΑΕΛ, που είχε να πάρει έστω κι έναν βαθμό από το ματς της 10ης αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ο Κωστένογλου από τη στιγμή που ανέλαβε την ομάδα του Κάμπου προσπάθησε να της μεταδώσει ηρεμία και να ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών της, ώστε να πιστέψουν ότι μπορούν να σώσουν την παρτίδα. Το πρώτο βήμα έγινε…



«ΕLE» FC ARENA…

Πιο ευνοϊκό δεν θα μπορούσε να είναι το ξεκίνημα για την ΑΕΛ. Έπειτα από μία σέντρα του Κουζέν από αριστερά, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Ελευθερόπουλου και ο Μπλάζεκ αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο το απροσδόκητο δώρο του Έλληνα πορτιέρο, ανοίγοντας το σκορ.

Τα ίδια Παντελή μου;

Το γρήγορο γκολ ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Κωστένογλου, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό ώστε να καλύψει τις γνωστές αδυναμίες της ΑΕΛ. Οι μέσοι των γηπεδούχων δυσκολεύονταν να κρατήσουν την μπάλα και να κοντρολάρουν το ρυθμό του παιχνιδιού, με αποτέλεσμα ο «Γηραιός» να βρίσκει με ευκολία τον τρόπο για να ασκήσει πίεση στην άμυνά τους.

Στο 17΄ο Μπλάζεκ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη μεγαλύτερη ευκαιρία που δόθηκε στην ομάδα του να διπλασιάσει τα τέρματά της και οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να φέρουν την ισορροπία στο παιχνίδι. Στο 37’ ο Βέλλιος επωφελήθηκε από τα αλλεπάλληλα λάθη των αμυντικών των «βυσσινί», οι οποίοι δεν κατάφεραν να διώξουν την μπάλα, και «σημείωσε» το 1-1.

Τσιμπάμπα… και δεν είμαι καλά

Ο Ηρακλής επέστρεψε από τα αποδυτήρια γνωρίζοντας τι πρέπει να κάνει για να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το νέο «AEL FC ARENA». Κατάφερε να παγώσει το ρυθμό του ματς και έκλεισε τους διαδρόμους προς την εστία του Ελευθερόπουλου.

Η ΑΕΛ, από την άλλη, έβγαλε πολλή ενέργεια στο χορτάρι, αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του «Γηραιού». Έτσι όπως κυλούσε ο αγώνας, όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία ήταν το πιθανότερο αποτέλεσμα.

Όλα αυτά, όμως, ώσπου ο Τσιμπάμπα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε το θαύμα του. Ο Σίμιτς γέμισε στην περιοχή από μία στημένη φάση, ίσως ο μοναδικός τρόπος που μπορούσε η ΑΕΛ να φτάσει κοντά στο γκολ και ο Τσιμπάμπα με εντυπωσιακή κεφαλιά κατάφερε να κρεμάσει τον «Ελέ», χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Το φιλμ του αγώνα



Λάρισα (Νίκος Κωστένογλου): Tσοντοφάλσκι, Βενετίδης (72' Κανόμπιο), Κολοβέτσιος, Ταυλαρίδης, Ταλ, Σίμιτς, Κουζάν, Μετίν (82' Βελάσκο), Ιγκλέσιας, Κατσιαρός, Μπλάζεκ (78' Τσιμπάμπα)

Στον πάγκο: Αμπάρης, Κολοβέτσιος, Πούρι, Ρέντζας

Ηρακλής (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ελευθερόπουλος, Λίμα, Αραμπατζής, Κατσίκας, Χοσέμι, Πίτου Γκαρσία (67' Μάρα), Ντάνι, Παπαστεριανός (75' Ηλιάδης), Σολτάνι, Βέλλιος, Σίσιτς (82' Βουτσιάς)

Στον πάγκο: Μπαντής, Κυριαζής, Κανακούδης, Καρλίνιος





Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x