Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Να μείνει ζωντανή για τον τίτλο

Τη νίκη, με την οποία θα αφήσει πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών, θα κυνηγήσει απόψε (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η «Ένωση», ύστερα από τους πέντε βαθμούς που άφησε σε Γιάννενα και ΟΑΚΑ, δεν έχει περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια. Πώς θα παρατάξει ο Ντ. Μπάγεβιτς τους «κιτρινόμαυρους» απέναντι στους «πράσινους». Στους παίκτες θα μιλήσει ο Ν. Θανόπουλος, λίγες ώρες πριν από το ματς.

Τη νίκη, με την οποία θα αφήσει πίσω τα αρνητικά αποτελέσματα των προηγούμενων ημερών, θα κυνηγήσει απόψε (21:15, NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και Novasports 1) η ΑΕΚ κόντρα στον Παναθηναϊκό. Η «Ένωση», ύστερα από τους πέντε βαθμούς που άφησε σε Γιάννενα και ΟΑΚΑ, δεν έχει περιθώρια για νέα βαθμολογική απώλεια.

Έτσι, θέλει πάση θυσία το «τρίποντο» απέναντι στους «πράσινους». Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, με βάση την ενδεκάδα που θα παρατάξει απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο, θα προσπαθήσει να ελέγξει τον ρυθμό στο χώρο της μεσαίας γραμμής και οι «κιτρινόμαυροι» να επικρατήσουν του «τριφυλλιού».

Συγκεκριμένα, ο Σερβοέλληνας τεχνικός θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Σάχα και στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, τους Αραούχο, Μαϊστόροβιτς, Γιάχιτς και Χουανφράν. Στο χώρο της μεσαίας γραμμής αντί του Μάκου θα αγωνιστεί ο Γιαχάγια, μαζί με τον Καφέ και τον Μαντούκα.

Μεσοεπιθετικοί θα είναι οι Σκόκο και Γκερέιρο, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Μπλάνκο. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λούκατς, Γεωργέας, Άρσε, Χέρσι, Ταχτσίδης, Παυλής και Ιορντάκε. Εκτός έμειναν ο Μάκος και ο Ενσαλίβα, ενώ ο Νέμεθ βρίσκεται στην Αίγυπτο μαζί με την εθνική Νέων της Ουγγαρίας για το Μουντιάλ κάτω των 20 ετών.

Σε ό,τι αφορά το τακτικό κομμάτι, ο Μπάγεβιτς στάθηκε περισσότερο στον Λέτο, τον Σαλπιγγίδη και τον Κατσουράνη, οι οποίοι είναι οι πιο αποδοτικοί παίκτες του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα. Ο Σερβοέλληνας τεχνικός θέλει η ΑΕΚ να ελέγξει το κέντρο για να περιορίσει τις επιθέσεις του «τριφυλλιού» και να πάρει εκείνη τις πρωτοβουλίες, ώστε να πάρει τη νίκη που θέλει τόσο πολύ.

* Τους παίκτες της ΑΕΚ θα επισκεφτεί σήμερα, λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι, στο ξενοδοχείο ο πρόεδρος της «Ενωσης». Ο Νίκος Θανόπουλος θέλει να βρεθεί κοντά στους ποδοσφαιριστές και να τους εκφράσει την εμπιστοσύνη του μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα.

* Τον αγώνα της Μπενφίκα –αντιπάλου της ΑΕΚ στο Europa League την Πέμπτη– με τη Λεϊσόες παρακολούθησε χθες το βράδυ ο Βασίλης Μπορμπόκης. Οι «αετοί» της Λισαβόνας σάρωσαν με 5-0 την αντίπαλό τους στο «Ντα Λουζ», στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής του πορτογαλικού πρωταθλήματος και παρέμειναν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

* Το σημερινό ντέρμπι θα παρακολουθήσουν ο Μιγκέλ Κουαρέσμα και ο Μάρκο Πεδρόσο, οι δύο συνεργάτες δηλαδή του προπονητή της Μπενφίκα, Ζόρζε Ζέσους, οι οποίοι είχαν «κατασκοπεύσει» την ΑΕΚ και την Τετάρτη.

* Εντός της εβδομάδας η ΠΑΕ ΑΕΚ αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα των Κύπριων επενδυτών, ενώ δεν αποκλείεται να απαντήσει στο ερώτημα που έχει δημιουργηθεί ύστερα από την εμφάνιση της ομάδας με το σήμα της Diners στο μπροστινό μέρος της φανέλας.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x