Stoiximan Super League

Καβάλα... ποιότητας

Με ενθουσιασμό «νεοφώτιστης» ομάδας, αλλά ποιότητα και σοβαρότητα που παρέπεμπε σε πρωτοκλασάτη της κατηγορίας, η Καβάλα επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου. Οι «αργοναύτες» έκαναν γκολ, έκαναν ευκαιρίες και γενικά έδωσαν την εντύπωση πως θα έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να πάρουν το «τρίποντο», απέναντι σε έναν Ατρόμητο που -πέρα από ατομικές «εκλάμψεις»- δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Ονουάτσι και Σουλτανίδης, είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Ατρόμητο ο Φαβάλι.

Με ενθουσιασμό «νεοφώτιστης» ομάδας, αλλά ποιότητα και σοβαρότητα που παρέπεμπε σε πρωτοκλασάτη της κατηγορίας, η Καβάλα επικράτησε με 2-1 του Ατρόμητου. Οι «αργοναύτες» έκαναν γκολ, έκαναν ευκαιρίες και γενικά έδωσαν την εντύπωση πως θα έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να πάρουν το «τρίποντο», απέναντι σε έναν Ατρόμητο που, πέρα από ατομικές «εκλάμψεις», δεν έδειξε τίποτα ιδιαίτερο. Σκόρερ για τους γηπεδούχους οι Ονουάτσι και Σουλτανίδης, είχε ισοφαρίσει προσωρινά για τον Ατρόμητο ο Φαβάλι.

Περίμεναν τις… καθυστερήσεις

Ένα σαρανταπεντάλεπτο επιπέδου Super League και μια πεντάλεπτη καθυστέρηση επιπέδου… Champions League, συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου στην Καβάλα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από την αρχή του παιχνιδιού και κατάφεραν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους σε τρεις καλές ευκαιρίες -τις οποίες, όμως, είτε σταμάτησε ο πολύ καλός Μιχαηλίδης, είτε σπατάλησε ο επιπόλαιος Σουλτανίδης.

Παρά το ότι, όμως, οι τρεις αυτές φάσεις αποτέλεσαν «όαση», στην «έρημο» ενός σχετικά ανιαρού παιχνιδιού, εκείνο, οδεύοντας προς την ανάπαυλα… «αφηνίασε». Έτσι, αρχικά στο 45’, ο Ονουάτσι εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Κουτσόπουλου να απομακρύνει στην μικρή περιοχή και με κοντινό πλασέ έδωσε στην Καβάλα το γκολ που εδικαιούτο και μαζί το προβάδισμα σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο. Καμία ευθύνη για τον Κηπουρό -που είχε αντικαταστήσει πριν από λίγο τον τραυματία Μιχαηλίδη.

Ενώ, λοιπόν, όλοι -και μαζί ίσως και οι υπόλοιποι παίκτες του Ατρομήτου- είχαν αρχίσει να σκέφτονται το β’ ημίχρονο, ο Φαβάλι είπε να… πάρει πάνω του την κατάσταση. Εκτός από την… κατάσταση, όμως, πήρε πάνω του και 3-4 αμυντικούς της Καβάλας, τους οποίους ξεπέρασε με ένα εξαιρετικό σλάλομ, πριν πλασάρει στην αριστερή γωνία του Ιτάνζ και φέρει το παιχνίδι «στα ίσια».

«Λύτρωση» Σουλτανίδη, αποκατάσταση της τάξης

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον ίδιο καλό ρυθμό που τελείωσε το πρώτο, με την Καβάλα και πάλι, όμως, να δείχνει εκείνη που βρισκόταν πιο κοντά στο γκολ. Ένα γκολ που φαινόταν πως μάλλον θα έδινε τη νίκη σε όποιον το πετύχαινε. Με βάση την εικόνα του παιχνιδιού, λοιπόν, μέχρι εκείνο το σημείο, αλλά και την -όποια- ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, δεν είναι περίεργο που αυτό το κατάφεραν οι Αργοναύτες. Έτσι, λίγο πριν την συμπλήρωση του ημιώρου, στο 58’, ο Σουλτανίδης «καθάρισε το όνομα του» από τις χαμένες ευκαιρίες του α’ μέρους και με ωραίο άλμα και κεφαλιά, μετά την σέντρα του Ιωάννου, νίκησε τον Κηπουρό, για το 2-1.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Ατρόμητος προσπάθησε να αντιδράσει, όμως οι -σπασμωδικές κυρίως- προσπάθειες του «αναχαιτίστηκαν» εύκολα σε κάθε περίπτωση από την, εντυπωσιακά σοβαρή, Καβάλα. Παρόλα αυτά, οι «νεοφώτιστοι» παραλίγο να πληρώσουν την απροθυμία τους να βγουν σοβαρά μπροστά και να «τελειώσουν» το παιχνίδι. Ωστόσο ο Ιτάνζ, στην τελευταία φάση του αγώνα απέκρουσε «σωτήρια» το σουτ του Μπρίτο και δεν άφησε τον «νόμο του ποδοσφαίρου» να τιμωρήσει την ομάδα του.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Ιτάνζ, Παβίσεβιτς, Ντομπρασίνοβιτς, Πόποβιτς (54’ Ιωάννου), Ορούμα, Μεντί, Ντικρόκ, Οικονόμου, Σουλτανίδης (77’ Λάκης), Φερέιρα, Ονουάτσι (69’ Θεοδωρέλλης)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης (44’ Κηπουρός), Κουτσόπουλος (76’ Πόποβιτς), Νεμπεγλέρας, Αναστασάκος, Φαβάλι, Μπρίτο, Νάστος, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Τάτος, Ολιβέιρα

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τσινιάρης (Αθήνας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μποζατζίδης (Μακεδονίας), Τρύφων (Δράμας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x