Stoiximan Super League

ΠΑΟ: «Χτενίζει» τις ποδοσφαιρικές αγορές

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός και οι αναζητήσεις παικτών έχουν αρχίσει ήδη στον Παναθηναϊκό. Στη Γαλλία ο Κώστας Αντωνίου για επαφές με μάνατζερ. Ποιοι παίκτες είναι στα υπόψη. Την ανατολική Ευρώπη έχει αναλάβει ο Κριστόφ Βαζέχα, την Ιταλία ο Μανέλ Φερέρ και τη Λατινική Αμερική ο Κριστόφ Βαζέχα. «Με σοβαρότητα και νίκες ως το τέλος», το σύνθημα του Χενκ Τεν Κάτε εν όψει του αποψινού ματς με το Θρασύβουλο στη Φυλή (19:00, Novasports 1). Πολλές αλλαγές στο βασικό σχήμα. Διαδικασίες ελληνοποίησης άρχισε ο Κλέιτον.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός και οι αναζητήσεις παικτών έχουν αρχίσει ήδη στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» σχεδιάζουν ήδη την επόμενη ημέρα και «χτενίζουν» τη διεθνή αγορά για παίκτες που μπορούν να ενισχύσουν σημαντικά την ομάδα εν όψει της νέας σεζόν. Ο διευθυντής ποδοσφαίρου της ΠΑΕ, Κώστας Αντωνίου, βρίσκεται στη Γαλλία και έχει επαφές με μάνατζερ για διάφορους ποδοσφαιριστές. Δεν αποκλείεται να έχει αναθερμανθεί το… χειμερινό ενδιαφέρον για τον 26χρονο Βραζιλιάνο αριστερό επιθετικό της Λιλ Μισέλ Μπαστός και τον 29χρονο δεξιό μπακ της Νις Σεντρίκ Μπαστός. Στο «τριφύλλι» έχει προταθεί και ο 25χρονος Γαλλομαροκινός φορ της Μπορντό Μαρουάν Σαμάκ. Πάντως και οι τρεις αυτές περιπτώσεις είναι πανάκριβες.

Σαφώς πιο προσιτή είναι η αγορά της ανατολικής Ευρώπης, την οποία παρακολουθεί ο Κριστόφ Βαζέχα. Ο παλαίμαχος φορ αναμένεται να παρακολουθήσει την αναμέτρηση της Κόζιτσε με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας για το σλοβακικό πρωτάθλημα. Στη γηπεδούχο αγωνίζονται οι Μάτιτς και Μιλίνκοβιτς, που έχουν προταθεί από τον Τσου Λα Λινγκ. Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει αναλάβει το κομμάτι τη Λατινικής Αμερικής (με… ειδικότητα στην Αργεντινή), ενώ ο Μανέλ Φερέρ θα κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές στην Ιταλία.

Αναφορικά με Έλληνες ποδοσφαιριστές, το ενδιαφέρον για τους Γιούρκα Σεϊταρίδη και Κώστα Κατσουράνη είναι δεδομένο, αλλά τα πάντα θα εξαρτηθούν σε πρώτη φάση από το αν θα επιλέξουν οι ίδιοι να επαναπατριστούν.

Με σοβαρότητα

Ευρώπη και Κύπελλο έχουν τελειώσει πλέον για τον Παναθηναϊκό. Ο στόχος της κατάκτησης του πρωταθλήματος μπορεί επίσης να έχει χαθεί, ωστόσο αποτελεί καθήκον των «πρασίνων» να ολοκληρώσουν τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτό μεταφράζεται στην κατάληψη της δεύτερης θέσης μέσω των play-offs και την εξασφάλιση του εισιτηρίου για τα προκριματικά του Champions League. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει απόψε τον Θρασύβουλο στη Φυλή (19:00, Novasports) θέλοντας τη νίκη που πέρα από βαθμολογικά θα έχει και ψυχολογικά οφέλη έπειτα από τον αποκλεισμό από τη Βιγιαρεάλ.

«Πρέπει να πάρουμε αυτόν τον αγώνα, να βελτιώσουμε την ψυχολογία μας και να κλείσουμε με νίκες το πρωτάθλημα. Να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Θέλω να χαμογελάτε. Να μη σκύβετε το κεφάλι», είπε ο Χενκ Τεν Κάτε στους παίκτες του και επισήμανε τις «παγίδες» του παιχνιδιού. «Ο Θρασύβουλος δεν έχει να χάσει τίποτα. Θα τα δώσει όλα για να αποδείξει ότι είναι καλή ομάδα. Δεν θα είναι εύκολος ο αγώνας, αν δεν τα δώσετε όλα. Δείτε για παράδειγμα τι συνέβη με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ που έπαιξαν εναντίον του Θρασύβουλου», τόνισε.

Ο Ολλανδός προπονητής προσανατολίζεται σε ένα σχήμα 4-3-2-1 με τους Γκαλίνοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλο και Νίλσον στην άμυνα, τους Σιμάο-Μάτος και Νίνη στη μεσαία γραμμή και τους Σαλπιγγίδη-Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον Πετρόπουλο στην επίθεση. Εκτός αποστολής έμεινε ο εξαντλημένος από την ίωση που τον ταλαιπώρησε Ίβανσιτς και οι τραυματίες Καραγκούνης, Μάντζιος, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Γκάμπριελ.

«Έλληνας» ο Κλέιτον

Διαδικασίες για την ελληνοποίησή του θα αρχίσει σύντομα ο Σίλβα Κλέιτον. Ο Βραζιλιάνος μέσος διαθέτει μεν ιταλικό διαβατήριο και αγωνίζεται ως κοινοτικός, αλλά επιθυμεί να αποκτήσει ελληνική υπηκοότητα και να φορέσει τη φανέλα της εθνική Ελλάδας. Το καλοκαίρι συμπληρώνει έξι χρόνια στη χώρα και λέγεται πως ήδη έχουν υπάρχει κινητοποίηση σε συνεργασία με την ΕΠΟ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x