Η ώρα για τη σέντρα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει και το sport-fm.gr σας βάζει στο κλίμα με 50 ξεχωριστές ιστορίες από τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη.
Στις 21 Ιουνίου 1970 η Βραζιλία του Πελέ επικρατεί της Ιταλίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και κατακτά το τρίτο της τρόπαιο.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του ίδιου του Ζιλ Ριμέ (του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και πήρε την ονομασία του) για το πρώτο έπαθλο των Μουντιάλ, η «Σελεσάο» με την τρίτη της στέψη, πήρε το τρόπαιο στη χώρα της όπως είχε το δικαίωμα να κάνει.
Βέβαια η πολυπληθέστερη χώρα της Λατινικής Αμερικής, δεν είναι γνωστή μόνο για τον καφέ της αλλά και για την εγκληματικότητα της. Το γεγονός πως θα «φιλοξενούσε» κάτι τόσο ακριβό, έκανε πολλούς επίδοξους ληστές να «κλείσουν το μάτι» στο επιχρυσωμένο μέταλλο.
Αυτοί που κατάφεραν τελικά να κλέψουν το Ζιλ Ρίμε από τον 9ο όροφο των γραφείων της ομοσπονδίας, ήταν οι Ρότσα, Λουίζ και ο τσιλιαδόρος Περάλτα, το βράδυ της Δευτέρας 19 Δεκεμβρίου 1983.
Η χαρά τους όμως δεν έμεινε για πολύ, καθώς ένας άλλος ληστής στον οποίο είχαν προτείνει να συνεργαστούν, ο Σέτα (αρνήθηκε να κλέψει το τρόπαιο, επικαλούμενος τον πατριωτισμό του), τους κατέδωσε στην αστυνομία.
Στις 31 Μαρτίου, συλλαμβάνονται και καταδικάζονται σε εννιά χρόνια κάθειρξης, ενώ ο Αργεντίνος Ερνάντες (αυτός που είχε αναλάβει να λιώσει τον χρυσό του τροπαίου) που αποτελούσε τον τέταρτο της «παρέας», σε τρία χρόνια φυλάκισης.
Όλοι όμως κατάφεραν να αποδράσουν, χωρίς παρόλα αυτά να έχουν αίσιο τέλος. Τον Ρότσα τον πυροβόλησαν πέντε άντρες και σκοτώθηκε ακαριαία. Ο Περάλτα πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2003. Ο Ερνάντες συνελήφθη εκ νέου το 1998, να κρατά σε μία στάση λεωφορείου μία τσάντα γεμάτη κοκαΐνη. Ο Λουίζ έμεινε τρία χρόνια στη φυλακή και δεν μίλησε ποτέ ξανά για εκείνη την ημέρα.
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.