Μουντιάλ

Τρελαίνει κόσμο η Αρμενία, πήρε και τη ματσάρα με τη Ρουμανία!

Ύστερα από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και εκμεταλλευόμενη την αποβολή του Πούσκας (77'), η Αρμενία έκανε ανατροπή στην ανατροπή κόντρα στη Ρουμανία παίρνοντας τη νίκη (3-2) για το 3/3 στον 10ο όμιλο.

Νικήτρια στη ματσάρα του «Vazgen Sargsyan Republican Stadium» αναδείχθηκε την Τετάρτη (31/3) η Αρμενία, η οποία υποδεχόμενη -παρουσία του κοινού της- τη Ρουμανία επικράτησε 3-2 με ανατροπή στην ανατροπή!

Σημείο-κλειδί στην αναμέτρηση στάθηκε η αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα του Πούσκας των φιλοξενούμενων στο 77' με το υπέρ τους σκορ στο 2-1. Έτσι, οι γηπεδούχοι πέτυχαν την 3η νίκη τους ύστερα από ισάριθμες αγωνιστικές στον 10ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, όντας ολομόναχοι στην κορυφή και περιμένοντας την αναμέτρηση της Γερμανίας με τη Βόρεια Μακεδονία. Από την άλλη, η αντίπαλός τους έμεινε 4η με τρεις βαθμούς και πλέον τα πράγματα ζορίζουν πολύ για την κατάκτηση της 2ης θέσης.

Για την Αρμενία αγωνίστηκε βασικός ο Κάλισιρ του Απόλλωνα Σμύρνης, με τον Γκαζαριάν της Λαμίας να μένει εκτός λόγω τραυματισμού. Από την αντίθετη πλευρά ο Νεντελτσιάρου της ΑΕΚ παρέμεινε στον πάγκο.

Το ματς:

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με τη Ρουμανία να έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ωστόσο, σε όλες της τις προσπάθειες έβρισκε τα αλλεπάλληλα «στοπ» του αντίπαλου πορτιέρε, Ντέιβιντ Γιουρτσένκο. Το ίδιο συνέβαινε και με τις επιθετικές εκλάμψεις της Αρμενίας (προερχόμενες κυρίως από αξιοποίηση λαθών των αντιπάλων), με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε χωρίς σκορ στα αποδυτήρια.

Κι όμως εκείνοι που κατάφεραν να παραβιάσουν πρώτοι την αντίπαλη εστία ήταν οι γηπεδούχοι στο 56'. Ο Σπερτσγιάν, ύστερα από πολύ ωραία ατομική ενέργεια έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, με την μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι και να καταλήγει στα δίχτυα. Γενικά, το σύνολο του Χοακίν Καπαρός έδειξε αρκετά καλύτερο πρόσωπο στο δεύτερο μέρος, όντας και περισσότερο θαρραλέο στο επιθετικό κομμάτι.

Παρόλα αυτά, όχι μόνο δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμά του για πολύ, αλλά είδε τους αντίπαλούς του να γυρνούν την εις βάρος τους κατάσταση με δύο γκολ του Τσικαλντάου εντός σχεδόν δέκα λεπτών. Αρχικά, ο μέσος της Κραϊόβα ισοφάρισε στο 62' με κοντινή προβολή, για να κάνει το 2-1 για την ομάδα του με κεφαλιά στο 72'.

Όμως, η Ρουμανία είδε στο 77' τον Πούσκας να την αφήνει με δέκα παίκτες εξαιτίας απευθείας κόκκινης κάρτας που δέχτηκε για επικίνδυνο παίξιμο. Η Αρμενία προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή στα τελευταία λεπτά. Κάτι που κατάφερε στο έπακρο χάρη στην προβολή του Χαρογιάν στο 87' και την εκτέλεση πέναλτι του Μπαρσεγιάν στο 89', για το 3-2. Φάσεις που προκάλεσαν, βέβαια, τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων. Με το σκορ να μένει ως είχε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του 10ου ομίλου:

Αρμενία-Ρουμανία 3-2
(56' Σπερτσγιάν, 87' Χαρογιάν, 89' πέν. Μπαρσεγιάν - 62', 72' Τσικαλντάου)
Γερμανία-Βόρεια Μακεδονία (21:45)
Λιχτενστάιν-Ισλανδία (21:45)

H βαθμολογία του 10ου ομίλου:

1. Aρμενία 9 (6-2)
2. Γερμανία 6 (4-0)
3. Βόρεια Μακεδονία 3 (7-3)
4. Ρουμανία 3 (5-6)
5. Ισλανδία 0 (0-5)
6. Λιχτενστάιν 0 (0-6)

Η επόμενη (4η) αγωνιστική (2/9):

Λιχτενστάιν-Γερμανία (21:45)
Βόρεια Μακεδονία-Αρμενία (21:45)
Ισλανδία-Ρουμανία (21:45)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x