Ελλάδα

Συνεχίζει… απόλυτα η Ελλάδα και ανεβαίνει στην κατάταξη της UEFA

Σταθερά 15η η Ελλάδα μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ, αλλά με συνεχή άνοδο και με δεύτερη ομάδα πλέον σίγουρη σε League Phase.

Ο ΠΑΟΚ έκανε το 4/4 για τις ελληνικές ομάδες στα Κύπελλα Ευρώπης νικώντας με 1-0 την Μπόρατς Μπάνια Λούκα στη Βοσνία και πέρα από ακόμη 250 βαθμούς χάρισε στην Ελλάδα και την… εγγύηση πως θα παίξει σε League Phase, είτε του Champions, είτε του Europa, είτε του Conference League, δίνοντας ακόμη οκτώ, οκτώ και έξι παιχνίδια ακόμη τουλάχιστον.

Η Ελλάδα με τους βαθμούς του ΠΑΟΚ παραμένει μεν στη 15η θέση, αλλά η απόσταση από τις παραπάνω χώρες μέχρι και την ενδέκατη θέση είναι αρκετά προσιτό να καλυφθεί, εφόσον-ασφαλώς-δεν υπάρχουν καλοκαιρινές απώλειες και έχουμε τέσσερις ομάδες (σίγουροι για την ώρα ο Ολυμπιακός και πλέον ο ΠΑΟΚ) στις League Phases των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Σημειώνεται πως ο μίνιμουμ στόχος για την Ελλάδα είναι να διατηρηθεί στην 15η θέση, κάτι που θα κρατήσει πέντε τα εισιτήρια της Ευρώπης (δύο στα προκριματικά του Champions League) όχι μόνο για το 2025/26 αλλά και για το 2026/27.

Μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα για τη χώρα μας, αφού η Ίλβες από τη Φινλανδία, μας έκανε... δώρο αποκλείοντας στα πέναλτι τη Ραπίντ Βιέννης αφήνοντας την Αυστρία με τέσσερις πλέον ομάδες από τις πέντε που ξεκίνησε.

Θυμίζουμε ότι αν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προκριθούν με νίκες επί των Μπότεφ και Ίντερ Ντ' Εσκάλδες αντίστοιχα τότε η Ελλάδα θα ανέβει στους 28.125 βαθμούς και θα έχει ελπίδες και για τη 12η θέση!

Κατάταξη UEFA: Συνεχίζει απόλυτα η Ελλάδα και ανεβαίνει

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x