Ελλάδα

Γκαγκάτσης για την αλλαγή έδρας: «Ο Ολυμπιακός διαθέτει το Καραϊσκάκη δωρεάν - Δεν θα έχει κάποια μόνιμη έδρα η Εθνική»

Για την επιστροφή της Εθνικής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μίλησε ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης.

Ερώτηση για την επιστροφή της Εθνικής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δέχτηκε ο Μάκης Γκαγκάτσης, κατά την παρουσίαση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που θα αναλάβει τον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ανέφερε πως οι λόγοι είναι οικονομικοί και η διοίκηση του Ολυμπιακού διαθέτει το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» δωρεάν, ενώ πρόσθεσε ότι η Εθνική δεν θα έχει κάποια μόνιμη έδρα, μιας και είναι όλων των Ελλήνων.

«Οι λόγοι είναι οικονομικοί για τους δύο πρώτους αγώνες, αφού η ΠΑΕ Ολυμπιακός διαθέτει το Καραϊσκάκη δωρεάν και στο ΟΑΚΑ είναι και εισπρακτικοί, αφού θα παίξουμε με τη φιναλίστ του Euro 2024 και περιμένουμε περισσότερο κόσμο. Τρία είναι τα γήπεδα που μπορούν να φιλοξενήσουν αγώνες της Εθνικής. Είναι το ΟΑΚΑ, το OPAP Arena και το Καραϊσκάκη. Δεν θα έχει κάποια μόνιμη έδρα η Εθνική ομάδα, αφού είναι όλων των Ελλήνων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σπανό και την κυρία Κοξένογλου, αφού ο Ατρόμητος θα διαθέσει δωρεάν για τις προπονήσεις της ομάδας τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο. Μετά χαράς αποδέχθηκαν το αίτημά μας και για τους αγώνες του Nations League θα υπάρχουν και τα δύο ματς στην Αθήνα», ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε και στο προπονητικό κέντρο:

«Έχουμε κάνει συνάντηση για το προπονητικό κέντρο. Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμο το MoU και μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου να έχουμε καταλήξει στο προπονητικό κέντρο της Εθνικής. Δεν θέλουμε να αναβάλουμε συνεχώς αυτή την απόφαση για αυτό φτάσαμε μέχρι το 2024. Ελπίζω να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες είτε στο Ελληνικό που είναι η προτεραιότητα, είτε κάπου άλλου που έχουμε υπόψιν».

Για το αν υπάρχουν τα κονδύλια για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου και αν υπάρχει αποθεματικό, που θα βοηθούσε κάτι τέτοιο: «Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν κοντά στα 14 εκατ. ευρώ από FIFA και UEFA, ασχέτως του αποθεματικού της Ομοσπονδίας. Από την Πολιτεία δεν υπάρχει κάποια δέσμευση, είμαστε σε καλή επικοινωνία με τον κύριο Βρούτση, ώστε να βρεθεί και ένα κομμάτι χρηματοδότησης διότι είναι ένα θέμα όλων των Ελλήνων για να συνδράμει και η Πολιτεία σε αυτή τη μεγάλη κατασκευή. Θα γίνουν κάποιες επαφές το επόμενο διάστημα. Οι συζητήσεις είναι σε πολύ καλό δρόμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x