Ελλάδα

Πάλεψαν σαν λιοντάρια αλλά έχασαν το Διηπειρωτικό Κ20 με γκολ στο 90'+2΄οι Νέοι του Ολυμπιακού

Οι Νέοι του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση στο θρυλικό «Μαρακανά», προηγήθηκαν 1-0 της Φλαμένγκο, η οποία όμως έκανε την ανατροπή με γκολ στο 90'+2', κατακτώντας το Διηπειρωτικό Κ20.

Πάλεψαν γενναία, αλλά έχασαν το Διηπειρωτικό Κ20 από την Φλαμένγκο οι πιτσιρικάδες του Ολυμπιακού.

Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν πάρα πολύ καλή εμφάνιση στο θρυλικό «Μαρακανά» κόντρα στην κάτοχο Copa Libertadores U20, πήραν το προβάδισμα με γκολ του Λιατσικούρα στο 54', αλλά είδαν τους Βραζιλιάνους να ισοφαρίζουν στο 73' και τελικά να κάνουν την ανατροπή (2-1) στο 90'+2', κατακτώντας το πολυπόθητο τρόπαιο.

Μεγάλο χειροκρότημα για τα τρομερά «μωρά» του Ολυμπιακού, κοίταξαν κατάματα τους ποιοτικότατους αντιπάλους τους, όντας μάλιστα και ανώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, με μεγάλες χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο και δοκάρι για να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα στο 88', αλλά δεν είχαν την τύχη με το μέρος τους και τελικά γνώρισαν την ήττα με το γκολ στο φινάλε.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με το κλασικό του 3-4-3 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Σωτήρης Συλαϊδόπουλος, ο οποίος δεν είχε διαθέσιμους τους τραυματίες Τανούλη, Δαρβίρα, αλλά και τους Σίνα, Κουτσογούλα και K. Κωστούλα, οι οποίοι βρισκόντουσαν στην ομάδα πέρσι, αλλά παραχωρήθηκαν δανεικοί. Ο Μπότης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, οι Δάμα, Κουτσίδη και Πρεκατέ αποτέλεσαν την τριάδα των στόπερ, οι Αλαφάκης, Λιατσικούρας ξεκίνησαν στα άκρα, με τους Μπακούλα, Μουζακίτη στον άξονα και τους Παπακανέλλο, Πνευμονίδη πίσω από τον πιο προωθημένο Κωστούλα.

Από την άλλη, ο Φιλίπε Λουίς παρέταξε τη Φλαμένγκο με 4-3-3, τον Ντιόγκο Άλβες τερματοφύλακα, τους Σάλες, Ιάγκο, Ζοάο Βίκτορ και Ζε Γουέλιτον τετράδα άμυνας, τους Ζοάο Άλβες, Λούκας και Γκιλχέρμε Γκόμες τριάδα στα χαφ, ενώ οι Ογκουντάνα και Ματέους Γκονσάλβες ήταν εξτρέμ δίπλα από τον φορ, Γουάλας Γιαν.



Το ματς:

Το μεγάλο παιχνίδι ξεκίνησε με τη Φλαμένγκο να έχει την πρωτοβουλάι των κινήσεων, αλλά με τον Ολυμπιακό να φτιάχνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία για να προηγηθεί στο 6’, όταν ο Πνευμονίδης έκανε το γύρισμα για τον Παπακανέλλο, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να νικήσει τον Άλβες από πολύ πλεονεκτική θέση.



Στη συνέχεια οι Βραζιλιάνοι είχαν ένα καλό για εκείνους δεκάλεπτο, απειλώντας την εστία του Μπότη στο 16’ και με τον γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» να αποκρούει δύσκολα το συρτό σουτ του Γκιλχέρμε Γκόμες, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Γκονσάλβες σούταρε ψηλά άουτ. Στο 18’ ο Γουάλας Γιαν απείλησε με κεφαλιά, με τον Μπότη να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 20’ ο Ολυμπιακός απάντησε με μεγάλη διπλή δική του ευκαιρία.





Ο Παπακανέλλος πρέσαρε ψηλά και έκλεψε, σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Άλβες σε δύσκολη επέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο Πνευμονίδης πήρε το… ριμπάουντ, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα εντός εστίας. Στο 22’ και μετά από μεγάλο λάθος από την άμυνα της Φλαμένγκο, ο Πνευμονίδης δεν μπόρεσε να σκοράρει μετά από κόντρα που έβαλε στον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ στο 24’ ο Παπακανέλλος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, με τον τερματοφύλακα της Φλαμένγκο να αποκρούει το εντυπωσιακό τακουνάκι του Κωστούλα. Στο 25’ ο Γουάλας Γιαν έπιασε δυνατό μακρινό σουτ, αναγκάζοντας τον Μπότη σε πολύ δύσκολη επέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τις δύο ομάδες να μην φτιάχνουν άλλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου.





Πιστός στο πλάνο του και μετά την επιστροφή από τα αποδυτήρια του «Μαρακανά» ο Ολυμπιακός, με τους παίκτες του να πιέζουν ψηλά, προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν κάθε λάθος των αντιπάπων τους. Τελικά, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα εκμεταλλευόμενοι την πρώτη φάση που δημιούργησαν στο δεύτερο μέρος! Στο 54’ και μετά από άψογη σέντρα του Αλαφάκη από τα αριστερά, η άμυνα της Φλαμένγκο δεν μπόρεσε να απομακρύνει, ο Κωστούλας έκανε ένα πρώτο σουτ σε σώμα αμυντικού και η μπάλα κατέληξε στον Λιατσικούρα, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!



Τα λεπτά κυλούσαν με τον Ολυμπιακό να αμύνεται άψογα και με τη Φλαμένγκο να μην βρίσκει τρόπο για να απειλήσει την εστία των «ερυθρόλευκων», ενώ στο 64’ και μετά από όμορφη κυκλοφορία της μπάλας και φάση διαρκείας, ο Παπακανέλλος σούταρε πάνω σε αμυντικό, από πλεονεκτική θέση. Τελικά, οι Βραζιλιάνοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης στο 74’, όταν μετά από συνεργασία τους στη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Μπότης βγήκε νικητής σε τετ-α-τετ με τον Γουάλας Γιαν, αλλά στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Κάιο Γκαρσία, ο οποίος «έγραψε» το 1-1 από κοντά.



Στο 88' ο Ολυμπιακός «άγγιξε» το δεύτερο γκολ, με τον Πρεκατέ να στέλνει την μπάλα στη συμβολή των δοκών με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ με σέντρα από τον Μουζακίτη, ενώ η ψυχρολουσία ήρθε στο 90'+2', όταν οι Βραζιλιάνοι συνεργάστηκαν μέσα τη μεγάλη περιοχή του Μπότη και ο Τερέσα διαμόρφωσε από κοντά το τελικό 2-1.





Ολυμπιακός (Συλαϊδόπουλος): Μπότης, Ντάμα, Πρεκατές, Κουτσίδης, Αλαφάκης, Λιατσικούρας, Μπακούλας, Μουζακίτης, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος και Κωστούλας.

Φλαμένγκο (Φιλίπε Λουίς): Αλβες, Σάλες (86' Ντα Μάτα), Ιάγκο, Βίκτορ, Γουέλινγκτον (61' Κάρλος), Ζοάο Αλβες (61' Κάιο Γκαρσία), Λούκας, Γκόμες (65' Τερέσα), Γκονσάλβες, Γουάλας και Ογκουντάνα (86' Αντριέλ).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x