Euro

Ντοναρούμα: «Είμαστε έτοιμοι - Θα ανατρέξουμε σε εκείνες τις μαγικές νύχτες πριν τρία χρόνια»

Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα μίλησε ενόψει του Euro 2024 και τόνισε πως τόσο ο ίδιος, όσο και η ομάδα του είναι πανέτοιμη για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Να ξαναζήσει εκείνες τις μαγικές νύχτες πριν τρία χρόνια θέλει ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα! Ο τερματοφύλακας της εθνικής Ιταλίας μίλησε ενόψει του Euro 2024 και δήλωσε πανέτοιμος για τη διοργάνωση, όπως και η υπόλοιπη ομάδα.

Στη συνέχεια ο 25χρονος σχολίασε και το ματς με την Αλβανία χαρακτηρίζοντάς το ως ύπουλη πρόκληση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Όταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια διοργάνωση, η φόρτιση σου έρχεται φυσικά και το πνεύμα θα είναι το ίδιο με αυτό που ήταν πριν από τρία χρόνια: ας προσπαθήσουμε και πάλι να ανατρέξουμε σε εκείνες τις μαγικές νύχτες. Η ομάδα και εγώ είμαστε έτοιμοι. Προσπαθώ να συμβουλεύσω τους συμπαίκτες μου, αλλά η ομάδα είναι εκεί και είναι φορτισμένη. Ο Ζορζίνιο, ο Μπαρέλα και εγώ θα δώσουμε στους υπόλοιπους τις συμβουλές που χρειάζονται για να φτάσουν μέχρι τέλους».

Για το παιχνίδι με την Αλβανία: «Πρόκειται για την πιο ύπουλη πρόκληση γιατί βρισκόμαστε σε έναν δύσκολο όμιλο και δεν μπορούμε να κάνουμε λάθος στο ντεμπούτο μας. Είναι γρήγοροι, έχουν καλό παιχνίδι και αύριο δεν μπορούμε να παίξουμε στο 79-80%, αλλά πρέπει να είμαστε στο 100%. Σκεφτόμαστε έναν αγώνα τη φορά και στη συνέχεια θα πρέπει να κερδίσουμε για να κάνουμε το πρώτο βήμα στο σωστό μέρος.

Η Αλβανία έχει πολύ δυνατά άτομα και θα πρέπει να προσέξουμε να μην τεντωθούμε γιατί ξέρουν να πληγώνουν στην αντεπίθεση. Θα χρειαστούμε συμπαγείς, ισορροπία και μεγάλη προσοχή για να μην τεντωθούμε. Το παιχνίδι μπορεί να κερδηθεί ακόμα και στο τελευταίο λεπτό... Η νίκη αύριο είναι υποχρεωτική και θα μας φέρει σε διαφορετική θέση. Από την άλλη πλευρά, το να μην πάρουμε βαθμούς θα μας δημιουργήσει μεγαλύτερη ανησυχία. Αν και στόχος μας είναι να σκοράρουμε σε κάθε παιχνίδι».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού: «Το να είσαι αρχηγός είναι μια επιπλέον ευθύνη, αλλά δεν αλλάζει πολλά. Σε αυτή την ομάδα υπάρχουν πολλοί ηγέτες που θα ακουστούν όπως και εγώ. Το προηγούμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ήταν φανταστικό και αξέχαστο: η ιστορία έχει γραφτεί και τώρα προσπαθούμε να γράψουμε μια άλλη για την Ιταλία. Η σύνθεση με τρεις ή τέσσερις παίκτες είναι καλύτερη; Για μένα το σημαντικό δεν είναι η μονάδα, αλλά το πώς ερμηνεύεται το παιχνίδι: πρέπει να επιτεθείς και να αμυνθείς σαν σύνολο, να είσαι συνεκτικός. Για μένα έχει μικρή σημασία και ο προπονητής θα αποφασίσει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x