Euro

Αποστολάκης: «Αυτοί είμαστε…»

Την άποψη ότι η Εθνική δεν πρέπει να αλλάξει το στιλ της εξέφρασε ο Στράτος Αποστολάκης, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την κριτική που δέχθηκε η «γαλανόλευκη» μετά το φιλικό με την Πορτογαλία.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που άσκησαν κριτική στην Εθνική Ελλάδας για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε την Πορτογαλία στο φιλικό που έγινε στη Λισαβόνα.

Ωστόσο, ο Στράτος Αποστολάκης – μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 – τόνισε ότι θα ήταν λάθος από μέρος του Φερνάντο Σάντος να αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της «γαλανόλευκης» και να έχει περισσότερο επιθετικούς προσανατολισμούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Επίσης, ο πρώην αρχηγός του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την παρουσία της ομάδας στο προσεχές Μουντιάλ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στράτος Αποστολάκης στην εκπομπή «Επίθεση από τα μπακ» με τον Σωτήρη Ταμπάκο

Για το χθεσινό φιλικό της Εθνικής με την Πορτογαλία στη Λισαβόνα

«Δεν είδα κάτι το ιδιαίτερο. Περιμέναμε ένα παιχνίδι προετοιμασίας στο οποίο οι παίκτες… ζεσταίνονται ξανά για μπουν στο πνεύμα των αγώνων, λίγες μέρες πριν από τη διοργάνωση. Καλό παιχνίδι κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο. Έβγαλε χρήσιμα συμπεράσματα ο προπονητής για τους παίκτες, ιδιαίτερα για τον Μήτρογλου που είχε δύσκολη χρονιά. Είχαμε καλή αμυντική λειτουργία. Είχαμε ενδείξεις για το πώς θα αποτελείται η άμυνα της Εθνικής. Φανέρωσε αρκετά από τα πράγματα που έχει στο μυαλό του. Δεν θα ήταν καλό να βλέπαμε μια… σούπερ Εθνική. Δεν θα ήταν καλό για τη συμμετοχή της να έπαιζε πάρα πολύ καλά τόσο νωρίς, να είχε φρεσκάδα. Αυτό θα συμβεί πριν από τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ. Εκεί θα φρεσκάρει ο προπονητής τους παίκτες για να είναι σε καλή κατάσταση».

Για το πού στηρίζεται ένας προπονητής εν όψει μιας τόσο σημαντικής διοργάνωσης:

«Ψυχολογικά και σωματικά προσπαθεί να τους επαναφέρει σε συνθήκες μεγάλων αγώνων. Δεν προσπαθεί να τους κάνει τακτική και άλλες λεπτομέρειες. Προσπαθεί να τους επαναφέρει σε κανονικές συνθήκες ποδοσφαίρου, σε κανονικές συνθήκες παιχνιδιών. Πρέπει να σημειώσουμε τις κλιματολογικές συνθήκες, κάτι που απαιτεί κατάλληλη διαχείριση από μέρους του προπονητή. Επειδή οι περισσότεροι διεθνείς είναι ταλαιπωρημένοι από τη γεμάτη σεζόν και για αυτό θα προσπαθήσει να τους φέρει στα ίσα τους».

Για τον προβληματισμό που έβγαλε η ανάπτυξη της Εθνικής και τις αλλαγές που έγιναν από τον κ. Σάντος:

«Καλώς ή κακώς αυτή είναι η Εθνική. Έτσι λειτουργούμε και πηγαίνουμε στις μεγάλες διοργανώσεις. Για αυτό μην ψάχνουμε αν μπορεί να παίξει επιθετικά η ομάδα. Όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της, δεν μπορεί να είναι πιο ελκυστικός. Αυτή η ομάδα δεν θα γίνει πιο γρήγορη ή πιο θεαματική. Παίζει ένα σφιχτό παιχνίδι που δεν αρέσει σε κανέναν, αλλά μας δίνει τα αποτελέσματα. Δεν φημιζόμαστε για το πλούσιο ταλέντο μας. Δεν είδαμε και κάτι από την Πορτογαλία. Αυτό είναι το στιλ μας και αυτό μας ταιριάζει».

Για την παρουσία του Μόρα και του Μανωλά στα μετόπισθεν και την είσοδο των Φετφατζίδη, Καραγκούνη στη μεσαία γραμμή:

«Στο β’ ημίχρονο ήταν όντως καλύτερη η Εθνική μας. Δεν ξέρουμε, όμως, πώς το είδαν και οι Πορτογάλοι. Αν δηλαδή πρέπει να κερδίσουν ή να γίνει μία καλή προπόνηση εν όψει του τουρνουά που έχουν στις ΗΠΑ και το Μουντιάλ στη Βραζιλία. Εμείς είδαμε ότι μπορεί ο Μόρας να συνεργαστεί με τον Μανωλά ή τον Παπασταθόπουλο. Να διαπιστώσουμε σε τι κατάσταση είναι οι παίκτες μας μεσοεπιθετικά. Ο προπονητής χειρίστηκε σωστά το συγκεκριμένο κομμάτι».

Για το τι βλέπει για τον όμιλό μας με Κολομβία, Ιαπωνία και Ακτή Ελεφαντοστού:

«Μπορεί να βγει πρώτη μπορεί και τελευταία. Δεν υπάρχει κάποιο φαβορί συγκλονιστικό. Είναι ένας ισορροπημένος όμιλος. Εξαρτάται από το ποια ομάδα θα είναι περισσότερο φορμαρισμένη και πώς θα αντιμετωπίσουν οι ομάδες την Εθνική μας. Η ευχή μου είναι η Εθνική να είναι καλά στο Μουντιάλ και πιστεύω ότι θα πάει καλά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x