Euro

«Μην γίνεστε μ@@@ες»: Η... παράκληση της γερμανικής αστυνομίας στους Άγγλους οπαδούς ενόψει Euro!

Σύμφωνα με την Telegraph, στη γερμανική αστυνομία υπάρχει προβληματισμός για σύνθημα των Άγγλων οπαδών που σχετίζεται με τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανία έχει μπει σε ρυθμούς Euro, με την αστυνομία της χώρας να είναι στις επάλξεις για να αποφευχθούν τα προβλήματα κατά τη φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων οπαδών από διάφορες χώρες.

Ιδιαίτερος προβληματισμός πάντως υπάρχει για τους φίλους της Αγγλίας. Όπως αναφέρει μάλιστα η Telegraph, οι Γερμανοί ανησυχούν για ένα βρετανικό σύνθημα που αφορά τον... Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και λέγεται "Ten German Bombers"!

Το δημοσίευμα μάλιστα φιλοξενεί δήλωση υψηλόβαθμου στελέχους της γερμανικής αστυνομίας, το οποίο ανέφερε πως «αυτό που έχω να πω στους οπαδούς είναι: Μην γίνεστε μα@@@ες. Αν πουν ένα σύνθημα σαν αυτό, δεν μπορώ να κάνω κάτι. Δεν διώκεται ποινικά στη Γερμανία. Ελπίζω πως όλοι οι άλλοι φιλήσυχοι και νομοταγείς οπαδοί θα τους πουν να σταματήσουν.

Ξέρω πως υπάρχει μεγάλη, αθλητική κόντρα ανάμεσα σε Αγγλία και Γερμανία Αλλά είναι σημαντικό να παραμείνει σε αθλητικό πλαίσιο. Οι χώρες μας είναι σύμμαχοι εδώ και επτά δεκαετίες. Αν κάποιος κάνει χιτλερικό χαιρετισμό, δεν θα το ανεχτούμε. Αυτό διώκεται ποινικά στη Γερμανία».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x