Euro 2024

Μαρτίνεθ: «Αυτό που έκανε ο Ρονάλντο θα πρέπει να το δείχνουν σε όλες τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Πορτογαλίας»

Ο προπονητής της Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, επαίνεσε μεταξύ άλλων τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την ενέργειά του να δώσει πάσα στον Φερνάντες αντί να σκοράρει ο ίδιος στο 3-0 επί της Τουρκίας.

Το ντέρμπι κορυφής του 6ου ομίλου του Euro 2024 εξελίχτηκε σε περίπατο για την Πορτογαλία, η οποία επικράτησε άνετα με σκορ 3-0 της Τουρκίας, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκρισή της στη φάση των «16» ως πρώτη.

Εκείνο πάντως που σχολιάστηκε με θετικό τρόπο μετά το τέλος του αγώνα, ήταν η αλτρουιστική κίνηση του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 56ο λεπτό, που ενώ βγήκε σε τετ-α-τετ με τον Τούρκο κίπερ, προτίμησε να δώσει έτοιμο γκολ στον Μπρούνο Φερνάντες για το 3-0, παρά το γεγονός πως αν σκόραρε θα έγραφε ιστορία, ως ο πρώτος παίκτης που βρίσκει δίχτυα σε έξι Euro!


Την ενέργεια αυτή επαίνεσε με δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πορτογαλίας, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, όπως φυσικά και την ηγετική παρουσία του Πέπε, που αν και βαδίζει στα 41 του χρόνια, παραμένει στο υψηλότατο επίπεδο!

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ:

«Παίξαμε όπως στο ματς με την Τσεχία με τη μοναδική διαφορά πως αυτή τη φορά καταφέραμε να σκοράρουμε πρώτοι. Είμαι χαρούμενος για τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες μου στο αμυντικό κομμάτι και που κράτησαν ανέπαφη την εστία.

Η Τουρκία έπαιξε καλά όμως εμείς αντέξαμε και από τη στιγμή που βρήκαμε το γκολ που μας έβαλε μπροστά στο σκορ, ελέγξαμε το παιχνίδι.

Τώρα, από τη στιγμή που καθαρίσαμε την πρόκριση, μπορώ να δώσω μία ευκαιρία και σε παίκτες που είχαν ελάχιστη συμμετοχή μέχρι σήμερα επειδή το αξίζουν.

Ένας ουδέτερος που βλέπει τον Πέπε δεν μπορεί να φανταστεί πως είναι 41 ετών. Είναι ένα μεγάλο παράδειγμα το πορτογαλικό ποδόσφαιρο, είναι επαγγελματίας 24 ώρες την ημέρα. Προπονείται σκληρά και ξεκουράζεται σωστά.

Απόψε είδαμε επίσης κάτι το ξεχωριστό. Έναν επιθετικό όπως ο Ρονάλντο να βρίσκεται απέναντι στον τερματοφύλακα και αντί να εκτελεί, να δίνει ασίστ σε συμπαίκτη του.

Τι σπουδαίο παράδειγμα! Αυτό που έκανε ο Κριστιάνο θα πρέπει να το δείχνουν σε όλες τις ποδοσφαιρικές ακαδημίες της Πορτογαλίας».




Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x