Euro

Κανένας χωρίς έλεγχο αντιντόπινγκ στο Μουντιάλ

Ο επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της FIFA, Γίρι Ντβόρακ ξεκαθάρισε πως άπαντες θα περάσουν από έλεγχο, πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας

Ο ειδικός σύμβουλος περί ιατρικών θεμάτων, της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του, πως όλοι οι ποδοσφαιριστές και των 32 ομάδων που συμμετέχουν στο Μουντιάλ, θα ελεγχθούν, το λιγότερο, μια φορά πριν από την έναρξη του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ραντεβού. Ο Ελβετός καθηγητής, Γίρι Ντβόρακ, δεν άφησε κανένα περιθώριο για το πόσο σκληρή θα είναι η FIFA σε θέματα ντόπινγκ, αλλά και το πόσο έμφαση θα δώσει στον τομέα της πρόληψης, ώστε οι «παραβάτες» να πιαστούν πριν την έναρξη του Μουντιάλ.

«Χαίρομαι που είστε τόσο ανήσυχοι, γύρω από το πότε θ’ αρχίσουν οι έλεγχοι. Θα πρέπει να σας πω, πως από την 1η Μαρτίου, θέλουμε να έχουμε στα χέρια μας, τα whereabout, όλων των ομάδων και θ’ αποφασίσουμε εμείς πότε θα τις επισκεφθούμε. Οπότε αποκλείουμε το ενδεχόμενο να πούμε πως την τάδε ημερομηνία θα πάμε π.χ. στη γαλλική ομάδα. Κανείς δεν θα ξέρει πότε θα κάνουμε τους ελέγχους. Για να είμαι ξεκάθαρος, όλοι οι συμμετέχοντες θα εξεταστούν τουλάχιστον, μια φορά, πριν την έναρξη του Μουντιάλ».

Eπιμέλεια:Κώστας Μιαούλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x