Euro 2024

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» η Αγγλία και η «πράσινη» Σλοβενία

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Αγγλία -που προβλημάτισε εκ νέου- και η Σλοβενία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν στους «16» ως 1η και 3η, αντίστοιχα. Τρομερή ισοβαθμία με Δανία.

Το εισιτήριό τους για τους «16» του Euro 2024 έκλεισαν η Αγγλία και η ιστορική Σλοβενία.

Οι δύο όμάδες έμειναν στο 0-0 στην Κολωνία, στο πλαίσιο της 3ης και τελευταίας αγωνιστικής του 3ου ομίλου. Έτσι, σε συνδυασμό με το 0-0 και στο Δανία-Σερβία, τα «Τρία Λιοντάρια» κατέλαβαν την πρώτη θέση, ενώ η Σλοβενία την , καθώς υστέρησε της 2ης Δανίας -με την οποία είχε απόλυτη ισορροπία- στο κριτήριο του «Fair Play» (μάλιστα την... πάτησαν -και- από το επιτελείο τους!)

Η βαθμολογία του γκρουπ:

Αγγλία-Σλοβενία: 0-0



Τρομεροί πανηγυρισμοί στο φινάλε από τους Σλοβένους, οι οποίοι προκρίθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της στους «16» (στη δεύτερη παρουσία τους σε τελική φάση)!

Ακόμα ένα παιχνίδι που προβλημάτισε η Αγγλία. Σ' ένα ματς γενικότερα με λίγες στιγμές. Αρκετές εξ αυτών, δε, άνηκαν στη Σλοβενία, η οποία από την πλευρά της στάθηκε αρκετά καλά.

Βασικοί οι Τσέριν και Σπόραρ -με τον πρώτο να αναδεικνύεται ως ο MVP από την UEFA- ενώ ο Βέρμπιτς έμεινε στον πάγκο. Και οι τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, λοιπόν, θα συνεχίσουν την παρουσία τους στα γήπεδα της Γερμανίας.

Ντεμπούτο στη διοργάνωση για τον Πάλμερ ως αλλαγή, για τη μη χρησιμοποίηση του οποίου στις δύο πρώτες αγωνιστικές είχε ασκηθεί έντονη κριτική στον Γκάρεθ Σαουθγκεϊτ.





Το ματς



Η Σλοβενία ήταν εκείνη που μπήκε καλύτερη στο παιχνίδι, έχοντας και την πρώτη φάση με την αδύναμη κεφαλιά του Σέσκο στο 5'. Η ομάδα του Ματίαζ Κεκ δεν περιοριζόταν σε ανασταλτικούς προσανατολισμούς. Ίσα-ίσα. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, δεν επέτρεπε στους Άγγλους να της κάνουν φάση.

Οι Σλοβένοι συνέχιζαν να βγαίνουν με αξιώσεις στην επίθεση, απειλώντας και στο 19' με τον Σπόραρ που είχε αρκετές στιγμές.



Στο 20' η Αγγλία βρήκε μεν δίχτυα, ωστόσο το γκολ του Σάκα ακυρώθηκε ορθώς λόγω οφσάιντ. Τα «Τρία Λιοντάρια» είχαν τεράστια ποσοστά στην κατοχή της μπάλας (στο 73%), χωρίς όμως να τα αξιοποιούν. Τελείως ανούσια, με έλλειψη δημιουργικότητας και χωρίς τελική απέναντι στη Σλοβενία που έκλεινε πολύ καλά τους χώρους.



Από το πρώτο μισάωρο και έπειτα σαν να άρχισε να... ανεβάζει στροφές η Αγγλία, η οποία απείλησε δις με τον Κέιν (30' και 31'). Στο 35' ο Όμπλακ μπλόκαρε μετά την ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ από τον Σάκα, ενώ στο 40' μετά το διαγώνιο γέμισμα από τον Τρίπιερ, ο Κέιν δεν πρόλαβε για λίγο να κάνει την προβολή, ώστε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα! Έτσι, το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ.





Μία αλλαγή με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, ήταν για την Αγγλία. Συγκεκριμένα, ο Σάουθγκεϊτ πέρασε τον Μέινοου αντί του Γκάλαχερ, θέλοντας να προσδώσει έξτρα δημιουργία από τα χαφ.

Πράγματι, οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, έχοντας και κάποιες στιγμές με τους Μπέλιγχαμ, Φόντεν και Κέιν.

Με διάστημα... 20 λεπτών η Αγγλία -που, χωρίς να κάνει κάτι ιδαίτερο, ήταν ανώτερη στο δεύτερο ημίχρονο- δημιούργησε καλές στιγμές με το ψαλιδάκι Σάκα (58') και το σουτ του Ράις (75').

Τίποτα άλλο ουσιαστικά στο ενδιάμεσο, με τη Σλοβενία ταυτόχρονα μάλλον να είχε αρχίσει να κοιτάζει και τις... κίτρινες και το κριτήριο «Fair Play» (λόγω της απόλυτης ισοβαθμίας της με τη Δανία), εάν και έτσι κι αλλιώς -με τα εν εξελίξει αποτελέσματα- προκρινόταν ως 3η.

Η τελευταία καλή στιγμή άνηκε εκ νέου στην Αγγλία, με τον Όμπλακ στο 90'+2' να μπλοκάρει το πλασέ του νεοεισελθόντα Πάλμερ.



Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης.

MVP: Η UEFA ανέδειξε ως MVP τον Άνταμ Τσέριν, ο οποίος κάλυψε πολλά χιλιόμετρα εντός αγωνιστικού χώρου (συνολικά έτρεξε 11,8 χλμ). Εάν ήταν και πιο εύστοχος, θα είχε ακόμα καλύτερη «βαθμολογία».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ – Γουόκερ, Στόουνς, Γκουεΐ, Τρίπιερ (84' Αλεξάντερ-Άρνολντ) – Γκάλαχερ (46' Μέεινοου), Ράις – Σάκα (71' Πάλμερ), Μπέλινγκχαμ, Φόντεν (89' Γκόρντον) – Κέιν.

Σλοβενία (Ματίαζ Κεκ): Όμπλακ – Κάρνιτσικ, Ντρκούσιτς, Μπίγιολ, Γιάνζα (90'+1' Μπάλκοβετς) – Στογιάνοβιτς, Τσέριν, Έλσνικ, Μλάκαρ (86' Γκ. Στάνκοβιτς) – Σπόραρ (86' Τσέλαρ), Σέσκο (75' Ίλιτσιτς).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γάλλος Κλεμάν Τουρπάν, ενώ VAR ο συμπατριώτης του, Ζερόμ Μπριζάρ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x