Ελλάδα

Βρίσκει «σπίτι» η Εθνική - Σε πρώτο πλάνο το Ελληνικό

Κοντά στο να βρει λύση στο μεγάλο πρόβλημα του προπονητικού κέντρου της Εθνικής φαίνεται ότι είναι η νέα διοίκηση της ΕΠΟ. Ακούστε το ρεπορτάζ του Σωτήρη Ταμπάκου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

Βρίσκει -όπως όλα δείχνουν- «σπίτι» η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Η νέα διοίκηση της ΕΠΟ δείχνει έτοιμη να απαλλαχθεί από το μεγάλο «αγκάθι» του προπονητικού κέντρου της «γαλανόλευκης», το οποίο ταλανίζει εδώ και καιρό.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλα είναι έτοιμα για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας της Ομοσπονδίας με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο, τη Lamda Development, μέλος του Ομίλου Λάτση, δίχως να είναι δεσμευτικό για τις δύο πλευρές.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τέσσερα γήπεδα (τρία με φυσικό χλοοτάπητα και ένα με υβριδικό χλοοτάπητα), χώρο αποδυτηρίων (που θα έχει γυμναστήριο, αποθηκευτικό χώρο για το υλικό των Εθνικών Ομάδων κ.α.) συν γραφεία της ομοσπονδίας και το κόστος πρόκειται να φτάσει τα 15 εκατ. ευρώ, όπως ανέφερε ο Σωτήρης Ταμπάκος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.



Η UEFA θα χρηματοδοτήσει το έργο με ένα ποσό της τάξεως των 11-12 εκατ. ευρώ, ενώ η FIFA θα δώσει περίπου 2-3 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, η Πολιτεία μέσω του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, έχει δεσμευτεί ότι θα συνδράμει οικονομικά για την υλοποίηση του έργου. Συνεπώς, το συνολικό κόστος του προπονητικού κέντρου μπορεί να εξασφαλιστεί άμεσα παρότι δεν υπάρχουν αποθεματικά σε λογαριασμούς της ΕΠΟ.

Η συγκεκριμένη περιοχή είναι στο Μητροπολιτικό πάρκο του Ελληνικού (πάνω από το παραλιακό μέτωπο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος), όπου θα κατασκευαστούν και ξενώνες, οι οποίοι όμως δεν συμπεριλαμβάνονται στην αγορά, αλλά θα μπορεί η ΕΠΟ να τους νοικιάζει σε προνομιακή τιμή για τις ανάγκες της Εθνικής ομάδας.

Εθνική: Βρίσκει προπονητικό στο Ελληνικό

Τα γήπεδα, βάσει χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να είναι έτοιμα τον Σεπτέμβριο του 2025, ενώ οι ξενώνες θα είναι διαθέσιμοι πιθανότατα από το 2026 και μετά.

Στην αυριανή (1/8) Εκτελεστική Επιτροπή της νέας διοίκησης της ΕΠΟ θα παρουσιαστεί το σχέδιο για την κατασκευή του «σπιτιού» των Εθνικών Ομάδων, αλλά και το μνημόνιο συνεργασίας με την Lamda Development προκειμένου να ανάψει και τυπικά το «πράσινο φως» ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Πάντως, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκύψουν ακόμη μία ή δύο περιπτώσεις εκτάσεων στην Αττική. Η υπόθεση του προπονητικού κέντρου αναμένεται να ξεκαθαρίσει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x