Ελλάδα

«Κατά 96,2% με πέντε ομάδες στην Ευρώπη και το 2026 η Ελλάδα»

Δείτε τι λένε οι αριθμοί αναφορικά με τη βαθμολογία της UEFA και τη θέση της Ελλάδας.

Οι 750 βαθμοί που συγκέντρωσε η Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα έφεραν την εκτόξευση στη βαθμολογία της UEFA, με τη χώρα μας να σκαρφαλώνει στη 13η θέση του πίνακα και να κοιτάζει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον.

Ο μίνιμουμ στόχος είναι να τερματίσει τη φετινή σεζόν στη 15η θέση η Ελλάδα, προκειμένου να διατηρήσει τα πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και τη σεζόν 2026/27.

Υπενθυμίζεται πως η περσινή σπουδαία αγωνιστική χρονιά, με την κατάκτηση του Conference League από τον Ολυμπιακό, αλλά και την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι τα προημιτελικά του θεσμού, ανέβασε στη 15άδα τη χώρα μας, που του χρόνου θα έχει πέντε ομάδες στις διασυλλογικές διοργανώσεις της UEFA.

Την δεδομένα χρονική στιγμή απέχουμε 1.000 βαθμούς από τη δωδέκατη Αυστρία, την ώρα, βέβαια, που Δανοί, Ελβετοί, Σκωτσέζοι και Ισραηλινοί βρίσκονται πίσω μας και σε απόσταση αναπνοής.

Αν, όμως, εμπιστευτούμε τους αριθμούς, τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε κανέναν! Ο στατιστικολόγος της Opta, Νιλς Μακέι, έβαλε κάτω τους αριθμούς και αναφέρει πως οι πιθανότητες να τερματίσει η χώρα μας στην 15άδα είναι στο 96,2%!

Μονάχα η Νορβηγία έχει περισσότερες, με Αυστριακούς, Δανούς, Σκωτσέζους, Πολωνούς και Ελβετούς να ακολουθούν.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως κατά τον Μακέι, το πιο πιθανό (34,1%) είναι να τερματίσει η Ελλάδα δωδέκατη, κάτι που θα έφερνε εισιτήρια για τα playoffs του Champions, αλλά και του Europa League.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x