Europa League

ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις ομάδες που θα βρει απέναντί του ο ΠΑΟΚ στη League Phase του φετινού Europa League.

Ανάμεικτα φαντάζουν τα συναισθήματα στον ΠΑΟΚ μετά την κλήρωση για τη League Phase του φετινού Europa League.

Από τη μία, οι «ασπρόμαυροι» έχουν πάρει ορισμένες δυνατές ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Σοσιεδάδ και η Σλάβια Πράγας, αλλά έχει και πιο βατές όπως οι Στέαουα, Πλζεν και Φερεντσβάρος.

Σλάβια Πράγας



ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Με αστέρι τον δικό μας Χρήστο Ζαφείρη, η Σλάβια Πράγας άγγιξε την είσοδο στους ομίλους του Champions League αλλά δεν τα κατάφερε. Ομάδα με ποιότητα σε όλες τις γραμμές της, αρέσκεται να παίζει ανοιχτά και τα παιχνίδια της έχουν γκολ και θέαμα. Ισχυρή στην έδρα της, στη «Φορτούνα Αρένα» των 19.370 θέσεων αλλά ο ΠΑΟΚ θα την υποδεχτεί στην Τούμπα, ενώ διατηρεί τον ίδιο προπονητή, τον Γίντριχ Τρπισόφσκι, από το 2018.

Οι Τόμας Τσόρι και Στέπαν Τσάλουπεκ οι ακριβότερες κινήσεις στη φετινή μεταγραφική περίοδο, ενώ αποχώρησε ο Οντρέι Λινγκρ και Έβερτον.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ



ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Συστάσεις δεν χρειάζονται ασφαλώς. Σε φάση ανοικοδόμησης, με νέους ιδιοκτήτες αλλά τον ίδιο προπονητή, αφού ο Έρικ Τεν Χαγκ χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης. Σε άλλο ένα μεταγραφικό παζάρι ήταν δραστήρια η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ξοδεύοντας πάνω από 150 εκατ. ευρώ για Γιορό, Ντε Λιχτ, Ζίρκζεϊ και Μαζράουι. Την ίδια ώρα, αποχώρησαν οι Γκρίνγουντ, Μπισάκα, Πελίστρι, Βαράν και Μαρσιάλ.

Το θέατρο των ονείρων, Ολντ Τράφορντ, είναι ασφαλώς μια ιστορική έδρα-φόβητρο. Σχεδόν 75 χιλ. θεατές, όπου το σύνολο του Ραζβάν Λουτσέσκου θα προσπαθήσει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Φερεντσβάρος



ΠΑΟΚ: Το προφίλ των αντιπάλων του στη League Phase του Europa League

Θα την υποδεχτεί στη Τούμπα και θα είναι ένα από τα κυκλωμένα παιχνίδια για να πάρει το τρίποντο. Σφιχτή και δουλεμένη ομάδα, κάτι που είδαμε και από τα περσινά ματς με τον Ολυμπιακό. Ο κίπερ Ντίμπουζ, οι μεσοεπιθετικοί Αμπού Φανί, Ζακάριασεν, Τραορέ και ο σέντερ φορ Βάργκα ξεχωρίζουν από το ρόστερ, με τον Πασκάλ Γιάνσεν να είναι ο νέος προπονητής που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία το περασμένο καλοκαίρι.

Σοσιεδάδ





Στη χώρα των Βάσκων θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ, όπου και θα κοντραριστεί με τη Σοσιεδάδ. Μία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του ισπανικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, με ευρωπαϊκές παραστάσεις και μεγάλη ποιότητα σε όλες τις γραμμές της. Προπονητής από το 2018 ο Ιμανόλ Αλγουαθίλ, με το ρόστερ να αγγίζει τα 400 εκατ. ευρώ σε χρηματιστηριακή αξία.

Κούμπο, Θουμπιμένδι, Ογιαρθάμπαλ, Θουμπέλδια μεταξύ των τρομερών περιπτώσεων που έχει η Σοσιεδάδ, η οποία επιβάλει τον ρυθμό στα παιχνίδια της και ιδιαίτερα στο… καυτό «Σαν Σεμπαστιάν» είναι ομάδα που ζορίζει ακόμα και αντιπάλους όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα. Ο Κροάτης χαφ Σούσιτς ήταν η μεγάλη μεταγραφή του καλοκαιριού, αλλά αποχώρησαν οι κομβικοί Λε Νορμάν και Μερίνο.

Βικτόρια Πλζεν





Στα μέτρα του ΠΑΟΚ αναμφίβολα η δεύτερη τσέχικη ομάδα που θα αντιμετωπίσει. Η Βικτόρια Πλζεν αποτελεί μια ομάδα που δεν γεμίζει το μάτι, αλλά την περασμένη σεζόν έφτασε ως τα ημιτελικά του Conference League, έχοντας την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης. Σφιχτό σύνολο, βάζει σκοπιμότητα, με τον 72χρονο προπονητή, Μίροσλαβ Κούμπεκ, να αποτελεί την… εγγύηση για τη σωστή λειτουργία του συνόλου. Ο χαφ Σουαρέ και ο στόπερ Ντέι αποτελούν τις καλύτερες μονάδες, ενώ στη μεταγραφική περίοδο ξόδεψε λιγοστά χρήματα και πήρε αρκετά, κυρίως από τις πωλήσεις των Χράνατς και Τσόρι.

Γαλατασαράι





Μια ομάδα με αστέρες, αλλά και πληγωμένο εγωισμό. Η Γαλατασαράι δεν κατάφερε να μπει στο League Phase του Champions League, αλλά αναμφίβολα αποτελεί ένα πανίσχυρο σύνολο με 210 εκατ. ευρώ χρηματιστηριακή αξία. Παίκτες με τεράστια βιογραφικά όπως ο Ικάρντι, ο Ντάβιντσον Σάντσες, ο Λέο Ντιμπουά, ο Τορέιρα, ο Ακτούρκογλου αλλά και ο Μπατσουαγί, ικανοί να κάνουν τη διαφορά και να πάρουν στην πλάτη τους την ομάδα.

Το «Αλί Σαμιγιέν» των 52 χιλ. οπαδών είναι μια καυτή και συνάμα δύσκολη έδρα, όπου ο ΠΑΟΚ θα προσπαθήσει να πάρει ένα αποτέλεσμα. Ενδεχομένως να υπάρξει και αλλαγή προπονητή μέχρι να παίξει με τους Θεσσαλονικείς, αφού υπάρχει γκρίνια για τον Οκάν Μπουρούκ, ο οποίος είναι στον πάγκο από το 2022.

Στεάουα Βουκουρεστίου





Η πιο ιστορική ομάδα της Ρουμανίας, με ευρωπαϊκό τρόπαιο στην κατοχή της και τα τελευταία χρόνια με διάθεση για αρκετές επενδύσεις με σκοπό να σταθεροποιηθεί και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ρόστερ το οποίο σε μεγάλο ποσοστό αποτελείται από ποιοτικούς Ρουμάνους παίκτες, αλλά και με προπονητή τον Κύπριο, Ηλία Χαραλάμπους.

Έδρα της το «Arena Nationala», το οποίο χωράει 55.634 φιλάθλους, οι οποίοι δημιουργούν ζεστή ατμόσφαιρα. Πήρε τον εξτρέμ Στεφανέσκου με 1,3 εκατ. ευρώ το φετινό καλοκαίρι, ενώ έδωσε τον Φλορινέλ Κομάν στην Αλ Γκαράφα με 5,2.

Ρίγας





Από το 4ο γκρουπ ο ΠΑΟΚ πήρε ίσως την πιο αδύναμη ομάδα. Παρόλα αυτά, η Ρίγας είναι ένα σύνολο που δεν πρέπει να το υποτιμήσεις γιατί θα το πληρώσεις. Την… έκανε στον ΑΠΟΕΛ και πέρασε μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι στη League Phase του Europa League, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς στη Λετονία. Μεγάλο της όπλο ο 44χρονος προπονητής της, Βίκτορ Μόροζ, ο οποίος κάθεται στον πάγκο από το 2020.

Νεοκλετσιάνο, Λίπουστσεκ και Ικάουνιεκς οι ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν από το «φτωχό» ρόστερ της Ρίγας, η οποία έχει φυσική έδρα το «LNK Sporta parks» των μόλις 1.700 θέσεων και μένει να φανεί αν θα δώσει τα ευρωπαϊκά της ματς εκεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x