Europa League

Ντουρμάζ στο sport-fm.gr: «Ο Ιμπραΐμοβιτς μου είπε ότι το Καραϊσκάκη έχει ίσως την κορυφαία ατμόσφαιρα στην Ευρώπη»

Ο Τζίμι Ντουρμάζ μίλησε στο sport-fm.gr για τον πόλεμο ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Μάλμε αναφέροντας πως η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης δύσκολα μπορεί να συγκριθεί στην Ευρώπη σύμφωνα με έναν… φίλο του.

Η League Phase του Europa League επιστρέφει δυναμικά για την 3η αγωνιστική, με το ελληνικό στοιχείο να είναι έντονο.

Το βράδυ της Πέμπτης (24/10) ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί στο Μάλμε για μία αναμέτρηση που η νίκη είναι ο μοναδικός στόχος. Το παιχνίδι αναμένεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό και δεδομένα υπάρχει ένας άνθρωπος που δεν πρόκειται να το χάσει.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ είναι ο συνδετικός κρίκος των δύο ομάδων έχοντας σημειώσει μνημειώδεις επιτυχίες, ενώ φόρεσε το χρυσό μετάλλιο του πρωταθλητή τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Σουηδία. Το απαιτητικό φίλαθλο κοινό του Ολυμπιακού μπορεί εύκολα να ξεχάσει έναν από τους πολλούς παίκτες που φορούν τα ερυθρόλευκα κάθε χρόνο. Τον Ντουρμάζ όμως και ας έχουν περάσει ήδη οκτώ χρόνια από το τελευταίο «αντίο» λίγοι δεν θα τον θυμούνται και αυτό λέει από μόνο του πολλά.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ μίλησε στο sport-fm.gr για την πολυαναμενόμενη αναμέτρηση της Πέμπτης (24/10), για τις μοναδικές στιγμές που έζησε στον Πειραιά, αλλά και για μία ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχε με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Ντουρμάζ: «Ο Ιμπραΐμοβιτς μου είπε ότι το Καραϊσκάκης έχει ίσως την κορυφαία ατμόσφαιρα σ

Η Μάλμε απέκτησε τον Ντουρμάζ σε πολύ νεαρή ηλικία και αυτός ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη που του έδειξε και με το παραπάνω. Μαζί έφτασαν στην κορυφή του σουηδικού πρωταθλήματος, κάτι που του άνοιξε την πόρτα της εθνικής ομάδας. Η Μάλμε ήταν ένα σχολείο για τον ίδιο που τον γέμισε με χρήσιμες εμπειρίες που δύσκολα βρίσκει ένα νέο παιδί.

«Ήμουν πολύ νέος όταν πήγα στη Μάλμε. Ήταν και είναι η μεγαλύτερη ομάδα στη Σουηδία και για εμένα ήταν πάρα πολύ σημαντικό που κατάφερα να αγωνιστώ σε αυτό το κλαμπ. Ανταγωνίζεσαι με τους κορυφαίους παίκτες του πρωταθλήματος και για εμένα ήταν μία φοβερή εμπειρία. Ποτέ όμως δεν φοβήθηκα, πάντα έδινα τον καλύτερο μου εαυτό στις προπονήσεις κάτι που ο τότε προπονητής μου είχε εκτιμήσει και μου έδωσε πολύ γρήγορα την ευκαιρία για να αγωνιστώ. Όλα αυτά με γέμισαν με τρομερή αυτοπεποίθηση. Σε έναν νεαρό ποδοσφαιριστή υπάρχουν πολλά πάνω κάτω στην επίδοση του. Για παράδειγμα η δεύτερη χρονιά μου στην ομάδα δεν ήταν πολύ καλή. Όμως δεν τα παράτησα και συνέχισα να αγωνίζομαι, να προσπαθώ και δικαιώθηκα».

Με την βοήθεια της Μάλμε ήρθε και η απόλυτη καταξίωση για έναν ποδοσφαιριστή όπως περιέγραψε ο Ντουρμάζ, η κλήση του στην εθνική Σουηδίας, κάτι για το οποίο δεν θα αντάλλαζε τίποτα στην ζωή του.

«Το ντεμπούτο μου με την εθνική ομάδα ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εμένα. Είναι το κορυφαίο συνάσθηκα που έχω ζήσει ως ποδοσφαιριστής, να φοράω αυτήν τη φανέλα και να αγωνίζομαι. Το πρώτο μου γκολ με την Σουηδία ήταν τότε που έπιασα κορυφή, από τότε τίποτα άλλο στο ποδόσφαιρο δεν ήταν τόσο σημαντικό για εμένα όσο εκείνο το γκολ που πέτυχα».

Ντουρμάζ: «Ο Ιμπραΐμοβιτς μου είπε ότι το Καραϊσκάκης έχει ίσως την κορυφαία ατμόσφαιρα σ

Αν και Σουηδός, ο Ντουρμάζ είχε από παλιά μία αγάπη για τον Ολυμπιακό, πολύ πριν φορέσει τα ερυθρόλευκα και η αιτία έχει ονοματεπώνυμο, Όλοφ Μέλμπεργκ.

«Ο Μέλμπεργκ αγωνιζόταν παλιά στην ομάδα και πάντα βλέπαμε τα παιχνίδια στα οποία έπαιζε ειδικά του Champions League. Ήξερα από τότε το μέγεθος του Ολυμπιακού, τον ακολουθούσα και έβλεπα τα σπουδαία παιχνίδια που έκανε στην Ευρώπη. Όταν έμαθα πως ενδιαφέρεται ο Ολυμπιακός για εμένα είπα ‘ουφ θα κάνω τα πάντα για να παίξω σε μία τόσο μεγάλη ομάδα’ και όντως έκανα ότι περνούσε από το χέρι μου για να υπογράψω στον Ολυμπιακό και ευτυχώς τα κατάφερα».

Το Γεώργιος Καραϊσκάκης αποτελεί το απόρθητο κάστρο του Ολυμπιακού, με τους φίλους της ομάδας να δημιουργούν μία καυτή ατμόσφαιρα που δύσκολα συναντάει κανείς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Αυτό δεν είναι κάτι που είπε ο Τζίμι Ντουρμάζ, αλλά ένας φίλος του, ένας κύριος που τον λένε Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

«Το αίσθημα να παίζεις στο Γεώργιος Καραϊσκάκης είναι πραγματικά μοναδικό. Η ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι φίλοι του Ολυμπιακού είναι τρομερή. Είναι από τους καλύτερους και παθιασμένους οπαδούς στην Ευρώπη. Μάλιστα είχα μιλήσει και με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς μία φορά και μου είχε πει και αυτός πως η ατμόσφαιρα που έζησε στο Καραϊσκάκης ίσως να είναι και η κορυφαία στην Ευρώπη. Αυτό βέβαια το ήξερα από πριν, αλλά το να ζεις είναι εντελώς διαφορετικό. Να μπαίνεις μέσα στο γήπεδο και να ακούς του οπαδούς να τραγουδούν και να φωνάζουν ασταμάτητα είναι κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ και μου λείπει πλέον που δεν μπορώ να το ζήσω».

Έχει περάσει από πολλές ομάδες σε πολλές διαφορετικές χώρες, όμως για τον Ντουρμάζ αυτά που έζησε στον Πειραιά δύσκολα μπορούν να συγρκιθούν, ενώ τα συναισθήματα που ένιωθε ακόμη του λείπουν.

«Οι πανηγυρισμοί στον Πειραιά ήταν τρομεροί. Ειδικά στο πρώτο πρωτάθλημα που κατακτήσαμε όλα αυτά που έβλεπα δεν τα είχα ξαναζήσει. Με τη Μάλμε ήταν εντελώς διαφορετικά. Σίγουρα πολύ ωραία αλλά όχι στον βαθμό που το έζησα με τον Ολυμπιακό. Η απονομή με τις μουσικές, τα κομφετί, τα τραγούδια ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα και δυστυχώς δεν πιστεύω πως θα το ζήσω ξανά».

Ντουρμάζ: «Ο Ιμπραΐμοβιτς μου είπε ότι το Καραϊσκάκης έχει ίσως την κορυφαία ατμόσφαιρα σ

Την περίοδο που αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό, είχε την τύχη να συνεργαστεί με τον Μάρκο Σίλβα, έναν προπονητή που πλέον βρίσκεται χρόνια στον πάγκο της Φούλαμ και αποτελεί ένα από τα κορυφαία ονόματα στο δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου, την Premier League.

«Με τον Μάρκο Σίλβα συνεργαστήκαμε πολύ καλά. Η ομάδα πήγαινε τρομερά, σπάγαμε ρεκόρ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη η παρουσία μας ήταν τρομερή. Ξέραμε ότι ήταν ένας τόσο καλός προπονητής. Το βλέπαμε κάθε μέρα, στις προπονήσεις, στα παιχνίδια, τις αλλαγές που έκανε, τις τακτικές, ήταν απίθανος και φαινόταν αυτό. Νιώθω πολύ περήφανος που έπαιξα για αυτόν, είναι ένας κορυφαίος προπονητής και το αξίζει πραγματικά».

Τη Μάλμε εμείς την γνωρίζουμε από τα παιχνίδια που έδωσε με τον ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι, ο Ντουρμάζ όμως γνωρίζει σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τις αρετές, αλλά και τις στραβές που έχει ως ομάδα. Αν ο Ολυμπιακός χτυπήσει στα κατάλληλα σημεία θα μπορέσει να φύγει θριαμβευτής από τη Σουηδία.

«Ένα πολύ όμορφο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο παλιές μου ομάδες και δεν κρύβω πως τα συναισθήματα μου θα είναι ανάμικτα. Πάντως ότι και να γίνει εγώ θα χαρώ γιατί αγαπάω και τα δύο κλαμπ πάρα πολύ. Η Μάλμε έχει αλλάξει από το παρελθόν. Είναι πολύ καλή στις κοντινές πάσες και την κατοχή, με σκοπό να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, αλλά ο Ολυμπιακός ξέρει να ανταποκρίνεται σε τέτοιες δυσκολίες».

Μπορεί να έχει ζήσει μοναδικές στιγμές στο Καραϊσκάκης, όμως και το γήπεδο τις Μάλμε δεν είναι… εκκλησία. Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται είναι ηλεκτρική και ας συμβαίνει σε χαμηλότερη κλίμακα απ’ ότι στον Πειραιά.

«Η Μάλμε έχει μία πολύ εντυπωσιακή ατμόσφαιρα στο γήπεδο της, ειδικά όταν μιλάμε για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μοιάζει με αυτή του Ολυμπιακού αλλά σαφώς σε μικρότερο βαθμό. Πιστεύω θα επηρεάσει τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά θετικά, θα τους δώσει δύναμη. Οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν συνηθίσει να παίζουν σε τέτοιου είδους ατμόσφαιρες και δεν θα τους κάνει κάποια ιδιαίτερη εντύπωση».

Ο Ντουρμάζ γνωρίζει πολύ καλά το πόσο επικίνδυνη ομάδα είναι η Μάλμε και αν είχε την δυνατότητα να δώσει μία συμβουλή στους παίκτες του Ολυμπιακού τότε θα ήταν η εξής:

«Πιστεύω ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πιέσει ψηλά και να προσπαθήσει να κλέψει μπάλες και κυρίως να τους χαλάσει το παιχνίδι. Σε όλα τα ματς προσπαθούν να τα ελέγξουν και είναι κάτι που μπορούν να το κάνουν πολύ καλά. Εγώ θα πρότεινα να τους μαρκάρουν man to man και να μην τους αφήσουν να έχουν την μπάλα. Δεν τους αρέσει να αμύνονται και δεν το κάνουν καλά, κάτι που ο Ολυμπιακός θα πρέπει να εκμεταλλευτεί».

Ντουρμάζ: «Ο Ιμπραΐμοβιτς μου είπε ότι το Καραϊσκάκης έχει ίσως την κορυφαία ατμόσφαιρα σ

Μπορεί να έμεινε μόλις για δύο χρόνια στην Ελλάδα, έγινε γρήγορα όμως ένα αγαπημένο πρόσωπο στην ερυθρόλευκη κερκίδα και για πολλούς ήταν μεγάλη η έκπληξη όταν ξαφνικά αποχώρισε από την ομάδα. Στην πραγματικότητα ήταν έκπληξη και για αυτόν.

«Πολλοί με ρωτούν ακόμη γιατί έφυγα από τον Ολυμπιακό και παίρνω συνεχώς μηνύματα από οπαδούς της ομάδας που με αγαπούν ακόμη. Στην πραγματικότητα αν μπορούσα να μείνω στον Ολυμπιακό θα έμενα για ακόμη πέντε, έξι, επτά μέχρι και οκτώ ακόμη χρόνια. Αγάπησα πολύ την χώρα, την ομάδα, τον σύλλογο, τους οπαδούς. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό. Είναι κάπως δύσκολο να πω γιατί δεν έμεινα γιατί δεν ήταν στο χέρι μου. Δεν είχαμε προκριθεί τότε στο Champions League και επειδή δεν τα πηγαίναμε πολύ καλά η ομάδα ήθελε να ξεφορτωθεί κάποιους παίκτες.

Εγώ προσπάθησα να ανανεώσω το συμβόλαιο μου πριν αποκλειστούμε, βρισκόμασταν σε συζητήσεις, αλλά δυστυχώς δεν προχώρησαν σε συμφωνία. Ποτέ όμως δεν ξέρεις τι συμβαίνει στο μέλλον, ίσως να επιστρέψω ίσως όχι ως ποδοσφαιριστής αλλά σε ένα άλλο πόστο για να βοηθήσω με έναν άλλον τρόπο την ομάδα. Θέλω πάντως σίγουρα να επιστρέψω και να δω ξανά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης μου έχει λείψει αυτή η ατμόσφαιρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x