Europa League

Έξι νίκες σε επτά ματς: Πίσω από την τρομερή Έλφσμποργκ, βρίσκεται πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού που αποσύρθηκε στα 29!

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Όσκαρ Χίλιεμαρκ, οδηγεί την τρομερή Έλφσμποργκ στη league phase του Europa League.

Με την τελευταία της παρουσία σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης να χρονολογείται στο 2013, είναι σαφές πως η Έλφσμποργκ δεν αποτελεί και κανένα φόβητρο εκτός συνόρων.

Φέτος όμως, οι Σουηδοί κάνουν... παπάδες και με 6-1-0 με γκολ 15-3 στα προκριματικά του Europa League, βρίσκονται ένα βήμα μακριά από τη league phase του θεσμού!

Οι «κίτρινοι» απέκλεισαν στον 1ο προκριματικό γύρο την Πάφο με δύο επιβλητικές νίκες (3-0, 5-2) και στη συνέχεια... περιέλαβαν τη Σέριφ Τιρασπόλ (2-0, 1-0), πριν ξεπεράσουν το εμπόδιο και της Ριέκα (2-0, 1-1).

Το βράδυ της Πέμπτης (22/08), νίκησαν 1-0 τη Μόλντε εκτός έδρας και βρίσκονται με το ένα πόδι στον όμιλο του Europa, εχοντας φυσικά εξασφαλισμένο σε κάθε περίπτωση το Conference.

Ποιος είναι ο προπονητής που έχει οδηγήσει την Έλφσμποργκ σε όλες αυτές τις επιτυχίες; Ο 32χρονος Όσκαρ Χίλιεμαρκ! Ο Σουηδός άλλοτε χαφ του Παναθηναϊκού (2017/18) που αποφάσισε να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2021 σε ηλικία μόλις 29 ετών λόγω τραυματισμών.

Αφού δούλεψε για έναν χρόνο και μερικούς μήνες στην Άαλμποργκ, ανέλαβε φέτος το κλαμπ όπου είχε ξεκινήσει την καριέρα του στο παρελθόν και το έχει μετατρέψει σε... υπερδύναμη των προκριματικών, την ώρα που στο εγχώριο πρωτάθλημα είναι έβδομο και σε επαφή με τις θέσεις της Ευρώπης...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x