Europa League

Τα δεδομένα στην άμυνα της ΑΕΚ με τις απουσίες Μουκουντί και Βίντα

Πώς διαμορφώνονται τα δεδομένα στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ ενόψει Μπράιτον με τις απουσίες των Βίντα και Μουκουντί.

Αντιμετωπίζοντας σημαντικότατες απουσίες θα κληθεί να φιλοξενηθεί από την Μπράιτον η ΑΕΚ, την Πέμπτη (21/9, 22:00) στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League.

Κι αυτό διότι μετά τον Ντομαγκόι Βίντα, η «Ένωση» δεν θα έχει στη διάθεση της ούτε τον Αρόλντ Μουκουντί. Με άλλα λόγια θα αντιμετωπίσει την… υπερηχητική Μπράιτον -τον τρόπο παιχνιδιού της οποίας εξήρε ο Τζέιμι Κάραχερ- χωρίς το βασικό της κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, στην αποστολή της έχει μόνο έναν καθαρόαιμο στόπερ, τον Μήτογλου.

Εν ολίγοις, ο Ματίας Αλμέιδα θα χρειαστεί να επιστρατεύσει κάποιον παίκτη, σε ρόλο διαφορετικό από αυτόν που… αναγράφεται στην ποδοσφαιρική του ταυτότητα.

Τέσσερις οι βασικοί υποψήφιοι. Τρία ακραία μπακ και ένας αμυντικός χαφ. Ο λόγος για τους Χατζισαφί, Μοχαμάντι, Σιντιμπέ και Σιμάνσκι.

Πόσες φορές όμως έχει αγωνιστεί ο καθένας εξ αυτών στην εν λόγω θέση σε επίσημα παιχνίδια;

Σύμφωνα και με το transfermarkt, εκείνος που έχει την πιο… βαριά προϋπηρεσία είναι ο Σιντιμπέ. Ο Γάλλος δεξιός μπακ έχει παίξει σε 11 περιπτώσεις ως στόπερ, όλες με τις Μονακό τις σεζόν 2020/21 και 2021/22. Για την ακρίβεια σε τριάδα στην άμυνα.

Δεύτερος στη σχετική λίστα, ο Χατζισαφί. Μάλιστα, ο Ιρανός άσος το έχει πράξει με την ΑΕΚ, στην έναρξη της περασμένης σεζόν, όταν ο Ματίας Αλμέιδα έπαιζε με τριάδα στα μετόπισθεν. Συγκεκριμένα, στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Λαμία και με τον Βόλο στη Ριζούπολη, αγωνιζόμενος ως αριστερό στόπερ.

Σε ό, τι αφορά τoυς Μοχαμάντι και Σιμάνσκι, οι δύο άσοι δεν έχουν ξεκινήσει ποτέ ως βασικοί στα στόπερ. Ωστόσο, είναι πρόσφατο το παράδειγμα του αγώνα του «δικεφάλου» με τον Πανσερραϊκό, όπου ο πρώτος μεταφέρθηκε στο κέντρο της άμυνας με την έναρξη του δεύτερου μέρους (αντί του Χρυσόπουλου), ενώ ο δεύτερος πέρασε πίσω στην τελική ευθεία της αναμέτρησης.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο Πολωνός χαφ όσο και οι δύο Ιρανοί, είχαν χρησιμοποιηθεί σε τριάδα άμυνας στα φιλικά προετοιμασίας των «κιτρινόμαυρων» το καλοκαίρι του 2022.

Βάσει των παραπάνω, η τριάδα ενόψει Πέμπτης (21/9) συνιστά σίγουρα μια επιλογή. Με τη σημείωση βέβαια ότι δεν έχει δουλευτεί -τουλάχιστον σε ώρα αγώνα- από τον Αύγουστο του 2022.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x