Europa League

Υπάρχει κι ένα… κούτελο, ΑΕΚ!

Εν αναμονή της κρίσιμης Γ.Σ. θα φανεί αν μπορεί να «σηκώσει κεφάλι», η ΑΕΚ πρέπει τουλάχιστον να το κρατήσει ψηλά στο Europa League. Χωρίς ελπίδες πρόκρισης και με αρκετούς νέους να παίρνουν την ευκαιρία τους από τον Κωστένογλου, η «Ένωση» θα προσπαθήσει απέναντι στην Άντερλεχτ (20:00, ΑΝΤ1 - NovaΣΠΟΡ FM 94,6) να κερδίσει… φυντάνια -και μαζί τους πρώτους πόντους της στη διοργάνωση. .

Εν αναμονή της κρίσιμης Γ.Σ. όπου (παρόντος του Νίκου Νοτιά που βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα) θα φανεί αν μπορεί να «σηκώσει κεφάλι», η ΑΕΚ πρέπει τουλάχιστον να το κρατήσει ψηλά στο Europa League.

Χωρίς ελπίδες πρόκρισης και με αρκετούς νέους να παίρνουν την ευκαιρία τους από τον Κωστένογλου, η «Ένωση» θα προσπαθήσει απέναντι στην Άντερλεχτ (20:00, ΑΝΤ1 - NovaΣΠΟΡ FM 94,6) να κερδίσει… φυντάνια -και μαζί τους πρώτους πόντους της στη διοργάνωση.

«Έχουμε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι στο οποίο καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε την πρωτοπόρο του ομίλου μας.

Για μας προέχει ο τρόπος που θα διαχειριστούμε το ρόστερ της ομάδας μας και θα δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά τα οποία δεν έχουν αρκετά λεπτά συμμετοχής», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο Κωστένογλου και το μήνυμα ήταν σαφές. Η ΑΕΚ θα παλέψει μεν να ξεπλύνει τη ντροπή της τελευταίας θέσης του ομίλου (και μάλιστα χωρίς πόντο), αλλά θα το κάνει επιστρατεύοντας… νιάτα.

«Αρκετοί από τους παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν ίσως να αγωνίζονται για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα και ειδικά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Θα αξιολογήσω την απόδοσή τους, χωρίς βέβαια να είμαι αυστηρός κριτής γιατί αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία του αγώνα. Αυτό που θέλω να μεταφέρω στα παιδιά είναι να παρουσιαστούμε με μία υπευθυνότητα και να είμαστε ανταγωνιστικοί όπως αρμόζει στην ομάδα μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της ΑΕΚ.

Αυτή η πρόθεσή του, λοιπόν, να δώσει ευκαιρίες σε νέους παίκτες -και φυσικά να ξεκουράσει βασικούς ενόψει του παιχνιδιού της Κυριακής με την Κέρκυρα- κρατά εκτός τους Δέλλα, Γεωργέα και Αραμπατζή ενώ (σε αντίθεση με τον Βάργκας που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και μπήκε στην αποστολή) απουσιάζουν και οι τραυματίες Λυμπερόπουλος, Καφές και Γκούντγιονσεν.

Έτσι, στον αγωνιστικό χώρο το βράδυ απέναντι στους Βέλγους αναμένεται να χρησιμοποιηθεί ένα σχήμα με ελάχιστους βασικούς (Κοντοές, Μανωλάς, Μάκος) και αρκετούς που είτε θα δουν ενδεκάδα έπειτα από καιρό (Κωνσταντόπουλος, Χέλγκασον, Γκερέιρο, Μπερνς), είτε θα κάνουν ντεμπούτο με την κιτρινόμαυρη φανέλα (Εγγλέζου).

Το πιθανότερο σχήμα, λοιπόν, με το οποίο η ΑΕΚ θα ψάξει το τρίποντο (και φυσικά το καθόλου αμελητέο πριμ της UEFA που το συνοδεύει) θα διαμορφωθεί ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα οι -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Εγγλέζου, Μανωλάς, Χέλγκασον και Κοντοές. Στα χαφ μάλλον θα βρίσκονται οι Μάκος-Κάλα (χωρίς να αποκλείεται και ο Βάργκας, που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και προπονήθηκε κανονικά), μπροστά τους οι Κλωναρίδης-Γκερέιρο-Μπερνς και προωθημένος ο Σιαλμάς.

Αναλυτικά η αποστολή: Κωνσταντόπουλος, Μοσχονάς, Κοντοές, Χελγκασον, Μανωλάς, Κάλα, Γκερέιρο, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Χοσέ Κάρλος, Σιαλμάς, Μάκος, Καράμπελας, Λαγός, Βάργκας, Μπερνς, Γεωργέας, Μπουγαΐδης, Εγγλέζου, Κλωναρίδης, Τσουκαλάς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x