Euro 2016

Ούτε του… Παπά(δοπουλου)!

Ούτε εκεί δεν πρέπει να… το πει η Εθνική! Οι παίκτες του Σάντος άργησαν να ξυπνήσουν από το «όνειρο» του Ισραήλ, αλλά όταν το έκαναν, κατάφεραν να σώσουν μια πολύτιμη (όπως μπορεί ν’ αποδειχθεί στο μέλλον) ισοπαλία στη Λετονία (1-1). «Κλειδί» ο Κυριάκος Παπαδόπουλος -δεν απέτρεψε την απώλεια της κορυφής από την Κροατία, αλλά έστειλε αήττητη την Εθνική στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μαζί της στο «Καραϊσκάκη».

Ούτε εκεί δεν πρέπει να… το πει η Εθνική!

Οι παίκτες του Σάντος άργησαν να ξυπνήσουν από το «όνειρο» του Ισραήλ, αλλά όταν το έκαναν, κατάφεραν να σώσουν μια πολύτιμη (όπως μπορεί ν’ αποδειχθεί στο μέλλον) ισοπαλία στη Λετονία (1-1).

«Κλειδί» ο Κυριάκος Παπαδόπουλος -δεν απέτρεψε την απώλεια της κορυφής από την Κροατία, αλλά έστειλε αήττητη την Εθνική στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μαζί της στο «Καραϊσκάκη».

Εκεί όπου θα πάει έχοντας εξασφαλίσει πλέον (τουλάχιστον) τα μπαράζ, αλλά δεν θα μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες του σημερινού σκόρερ (αλλά και του Μανιάτη), οι οποίοι συμπλήρωσαν κάρτες και δεν θ' αγωνιστούν.

Η βαθμολογία του 6ου ομίλου

Κροατία 19 (16-5), σε 8 αγ.
ΕΛΛΑΔΑ 18 (10-4), σε 8 αγ.
Ισραήλ 13 (11-11), σε 9 αγ.
Γεωργία 10 (6-7), σε 9 αγ.
Λετονία 8 (7-10), σε 8 αγ.
Μάλτα 1 (4-17), σε 8 αγ.

Η επόμενη αγωνιστική (7/10)

Λετονία-Μάλτα
Ελλάδα-Κροατία

Πώς έπαιξε

Μικρο-εκπλήξεις (με βάση όσα έδειχνε στις προπονήσεις) επεφύλαξε στην αρχική ενδεκάδα ο Φερνάντο Σάντος. Με δεδομένες και τις αρκετές απουσίες (Νίνης, Καφές, Τοροσίδης, Κατσουράνης), ο Πορτογάλος άλλαξε το σύστημα σε 4-2-3-1, προχωρώντας παράλληλα και σε πολλές αλλαγές προσώπων.

Έτσι, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Σηφάκης και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Βύντρα, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος και Ζαραδούκας. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος-Καραγκούνης, στην τριάδα μπροστά τους οι Σαμαράς (αριστερά), Λυμπερόπουλος (σε ρόλο επιτελικού), Φετφατζίδης (δεξιά) και προωθημένος ο Σαλπιγγίδης.



Νο… Salpi, no party!

Την απόσταση «ούτ’ ένα τσιγάρο δρόμος» της διαδρομής «άνεση-σφίξιμο» επιβεβαίωσε στο πρώτο μέρος η Εθνική. Δεν χρειάστηκε να περάσουν, λοιπόν, ούτε πέντε λεπτά απ’ τη σπατάλη του Σαλπιγγίδη στην ασίστ του Σαμαρά (που θα επέτρεπε στους παίκτες του Σάντος να χαλαρώσουν) μέχρι το παιχνίδι της μπάλας στο τάκλιν του Φετφατζίδη (που επέτρεψε στον Κάουνα να «στραβώσει» το ματς).

Έπρεπε, δε, πρώτα ο Σηφάκης ν' αποτρέψει την επιβεβαίωση ΚΑΙ του «υπάρχουν και χειρότερα» (αποκρούοντας εντυπωσιακά την κεφαλιά του Μίχατζουκς), για ν’ αντιδράσει επιτέλους η Εθνική. Είτε σπασμωδικά (με τα αδύναμα σουτ που έστειλαν Καραγκούνης και Φετφατζίδης στον Βάνινς), είτε δυναμικά (με τη διπλή ευκαιρία Μάκου-Παπαδόπουλου που θα μπορούσε να στείλει ανακουφισμένη την ομάδα στ’ αποδυτήρια).

Ου… (ξανά)υποτιμήσεις!

Αλλάζοντας τον Φετφατζίδη με τον Τζιόλη (και το σύστημα στο αγαπημένο του 4-3-3) ο στόχος του Σάντος ήταν ξεκάθαρος: Βελτίωση στην ανάπτυξη κι ευκαιρίες. Μπορεί, λοιπόν, από το πρώτο… σκέλος να μην ενθουσιάστηκε κιόλας, αλλά το δεύτερο -εξαιτίας ανέλπιστα καλών σεντρών- δημιούργησε τρις την αίσθηση (σουτ Σαλπιγγίδη, κεφαλιές Σαμαρά-Λύμπε) ότι η ισοφάριση «ψήνεται».

Αφού, λοιπόν, δεν κατάφεραν να τη σερβίρουν οι αρμόδιοι (επιθετικοί), ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τους έδειξε «πώς γίνεται η δουλειά». Ο νεαρός στόπερ γύρισε (το ίδιο όμορφα με το σώμα στο σουτ) το «κλειδί» στην άμυνα της Λετονίας κι άφησε… υποσχέσεις για λογαριασμό της Εθνικής: 1ον, ότι δεν θα υποτιμήσει ξανά υποδεέστερο αντίπαλο. Και 2ον ότι θα επανορθώσει απέναντι… στον μεγάλο αντίπαλο (Κροατία) στον προσεχή τελικό του «Καραϊσκάκη».

Δείτε το φιλμ του αγώνα


ΛΕΤΟΝΙΑ (Αλεξάντερ Στάρκοβς): Βάνινς, Μίχατζουκς, Κλάβα, Κριάουκλις, Φέρτοβς, Ιρβάνοβς, Λάιζανς, Κάουνα, Βερπακόφσκις (67' Ρούντνεβς), Βίσνακοβς (82' Ζιγκάγιεβς), Λουκιάνοβς

Στον πάγκο: Ντόροσεβς, Σμιρνόβς, Περεπλότκινς, Ρούγκινς, Γκάουρατς

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Ζαραδούκας, Κ. Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Βύντρα (71' Μανιάτης), Μάκος (81' Γεωργιάδης), Καραγκούνης, Σαμαράς, Λυμπερόπουλος, Φετφατζίδης (46' Τζιόλης), Σαλπιγγίδης

Στον πάγκο: Τζόρβας, Τζαβέλλας, Πέτσος, Α. Παπαδόπουλος, Γεωργιάδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στάνισλαβ Τοντόροφ (Βουλγαρία)
ΒΟΗΘΟΙ: Ιβάν Βάλτσεφ, Ίβο Κόλεφ (Βουλγαρία)

ΓΗΠΕΔΟ: «Σκόντο Στάντιον»





Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x