sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΠΑΣ Γιάννινα 2023/24: Ίδιος «κορμός» αλλά νέες προκλήσεις για τον Άγιαξ της Ηπείρου

Το πρωτάθλημα της Super League ξεκινά και το sport-fm.gr σας παρουσιάζει την παραδοσιακή δύναμη της επαρχίας, ΠΑΣ Γιάννινα, με τον ίδιο κόρμο θέλει να κοιτάξει πιο ψηλά.

Η σεζόν 2022/23 ήταν αδιαμφισβήτητα μια από εκείνες που οι πάντες στον ΠΑΣ Γιάννινα θα ήθελαν να ξεχάσουν. Μια ομάδα με αρκετές βλέψεις οι οποία στάθηκε ιδιαίτερα άτυχη στην εκκίνηση της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, χάνοντας βαθμούς στο «νήμα» τις πρώτες αγωνιστικές και που βίωσε ξανά την απώλεια του Πέδρο Κόντε στη «Matchday 2» κόντρα στον ΠΑΟΚ, συμβιβάστηκε με την 9η θέση (3η των playouts).

Ωστόσο, ο Άγιαξ της Ηπείρου τη φετινή σεζόν θέλει να επαναλάβει ξανά όσα κατάφερε την αγωνιστική περίοδο 2021/22 όπου διέπρεψε και κατέλαβε εν τέλει την 6η θέση στο πρωτάθλημα διανύοντας αξιοπρεπή πορεία στα playoffs.

Με τους Πήλιο, Τσιντώτα και Μορέιρα, να είναι οι πιο ηχηρές αποχωρήσεις ο ΠΑΣ Γιάννινα, διατήρησε τον ίδιο κορμό και φυσικά τον ίδιο προπονητή, ενώ προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες οι οποίες αδιαμφισβήτητα μπορούν να αλλάξουν το επίπεδο. Ο δανεισμός του Χουάν Γκάρο από την Ουρακάν, η απόκτηση του 22 χαφ, Μάτους Μπεγκάλα, από την Ζέμπλιν, η ενίσχυση στα γκολπόστ με τον Μπόρις Κλέιμαν αλλά και η παραμονή του Παναγιώτη Τζίμα προμηνύουν ότι η ομάδα του Θανάση Στάικου, θα είναι ένα σύνολο με συνέπεια αλλά και αρκετή εμπειρία.

ΠΑΣ Γιάννινα 2023/24: Το προφίλ των Ηπειρωτών

Η πρεμιέρα του ΠΑΣ Γιάννινα είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Αυγούστου στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στη νεοφώτιστη Κηφισιά στις 20:00.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (1Ν-2Ι-1Η)
Kρακόβια-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0, ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-1, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 1-2, Iρόνι Κιριάτ-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

HΡΘΑΝ: Δημήτρης Ναούμης (ΠΑΣ Γιάννινα Κ19), Χουάν Γκάρο (Δανεισμός/Ουρακάν), Παναγιώτης Τζίμας (ΠΑΟΚ Β’), Κωνσταντίνος Πανάγου (Ηρακλής), Μάτους Μπεγκάλα (Ζέμπλιν Μιχαλόβτσε), Μπόρις Κλέιμαν (Ελεύθερος)

ΕΦΥΓΑΝ: Σωτήρης Νίνης (Κηφισιά), Απόστολος Σταματελόπουλος (Νιουκαστλ Τζετς), Μέντες Μορέιρα (ΑΕ Λεμεσού), Π. Τσιντώτας (Ατρόμητος), Σταύρος Πήλιος (ΑΕΚ)

ΣΥΝ: Ένα από τα πιο σημαντικά «λάφυρα» για τον ΠΑΣ Γιάννινα τη χρονιά που ξεκινά είναι δεδομένα το «δέσιμο» μεταξύ των ποδοσφαιριστών του αλλά και η παραμονή του Θανάση Στάικου στην τεχνική ηγεσία. Επιπλέον πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι θα υποδεχθεί μια νεοφώτιστη ομάδα την πρώτη αγωνιστική στους «Ζωσιμάδες», αναμέτρηση-πρόκληση για το «χτίσιμο» της ψυχολογίας.

ΠΛΗΝ: Μπορεί η διατήρηση του περσινού κορμού να είναι θετικό στοιχείο, όμως το γεγονός ότι δεν έγιναν περαιτέρω «ανοίγματα» στο ρόστερ και τη μεταγραφική αγορά, δημιουργούν έναν μικρό «πονοκέφαλο» στον Θανάση Στάικο, ο οποίος κάθε φορά που θα γυρίζει να κοιτάξει στον πάγκο δεν θα αντικρύζει «βάθος».

ΠΑΣ Γιάννινα 2023/24: Το προφίλ των Ηπειρωτών

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-3-2-1): Κλέιμαν- Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Κιάκος- Λιάσος, Καραχάλιος, Ριένστρα- Λεό, Γκάρο- Ροσέρο

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Θανάσης Στάικος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x