sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ντιμπάλα απέδειξε στον Μπέργκβαϊν πως τα εκατομμύρια της Αραβίας δεν εξαγοράζουν τα παιδικά όνειρα!

Ο Παόυλο Ντιμπάλα σκόραρε με την Αργεντινή, ενώ στη πλάτη του φορούσε το ιστορικό νούμερο 10 του Λιονέλ Μέσι. Κανένα χρηματικό ποσό δεν θα μπορούσε ποτέ να αντικαταστήσει αυτό το συναίσθημα.

O Πάουλο Ντιμπάλα είναι το ολοζώντανο παράδειγμα πως τα λεφτά της Αραβίας δεν είναι πάντοτε η κατάλληλη επιλογή, όσο δελεαστικό και αν φαίνεται ένα επταψήφιο ή ακόμη και οκταψήφιο νούμερο.

Ο Αργεντινός ήταν σχεδόν δεδομένο απ’ όλους, ότι το μέλλον του θα είναι μακριά από το ιταλικό πρωτάθλημα και τη Ρώμη, με τα 75 εκατομμύρια ευρώ που του πρόσφερε η Αλ-Καντισίγια, σε μόλις τρεις σεζόν, να μοιάζουν αδύνατο για οποιοδήποτε ποδοσφαιριστή να αρνηθεί.

Και όμως ο Αργεντινός πήρε την τολμηρή απόφαση να πει το όχι και δήλωσε την αφοσίωση του στους Ρωμαίους, χαράζοντας ένα τεράστιο και πλατύ χαμόγελο στο πρόσωπο κάθε φιλάθλου των «λύκων» και όχι μόνο.



Από την ακριβώς αντίθετη πλευρά, υπάρχει η υπόθεση του Στίβεν Μπέργκβαϊν, με τον Ολλανδό να αποχωρίζεται το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στα 26 του με μοναδικό στόχο να «φουσκώσει» τον τραπεζικό του λογαριασμό. Την απόφαση αυτή μόνο με καλό μάτι δεν την είδε ο προπονητής της εθνικής Ολλανδίας, Ρόναλντ Κούμαν, ο οποίος τον έθεσε απευθείας εκτός ομάδας, δηλώνοντας χαρακτηρίστηκα: «Στα 26 σου θα πρέπει οι φιλοδοξίες σου να είναι στο αθλητικό κομμάτι και όχι το οικονομικό. Θα μπορούσε να μείνει απλά στον Άγιαξ. Είμαι σίγουρος πως και εκεί πληρωνόταν πολύ καλά. Στη θέση του δεν θα έπαιρνα αυτή την απόφαση».




Ο Μπέργκβαϊν πήρε την απόφαση του και πρέπει πλέον να συμβιβαστεί με τις επιπτώσεις που θα ακολουθήσουν. Η ιστορία του Ντιμπάλα πήρε μία εντελώς διαφορετική τροπή, διότι σε αντίθεση με τον Ολλανδό, το αστέρι της Ρόμα είχε την τεράστια τιμή να φορέσει την «ιερή» φανέλα της Αργεντινής με το νούμερο 10 στην πλάτη, την ώρα που ο Λιονέλ Μέσι βρέθηκε εκτός αποστολής για τα προκριματικά του Μουντιάλ, λόγω τραυματισμού.



Τα ξημερώματα της Παρασκευής (07/09), απέναντι στη Χιλή , ο Ντιμπάλα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο 79ο λεπτό και στις καθυστερήσεις, διαμόρφωσε το τελικό 3-0, πετυχαίνοντας ένα από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας του. Σίγουρα δεν είναι το πιο όμορφο, όμως για τον... μικρό Πάουλο, η ικανοποίηση που πήρε σκοράροντας με τη φανέλα του παιδικού του ήρωα, δύσκολα μπορεί να συγκριθεί με οποιοδήποτε άλλο γκολ και σίγουρα κανένα χρηματικό ποσό δεν θα μπορούσε να εξαγοράσει αυτό το συναίσθημα.

Πάουλο Ντιμπάλα: Απέδειξε στον Μπέργκβαϊν πως δεν εξαγοράζονται τα παιδικά όνειρα!

Για να είμαστε και δίκαιοι όμως, στη Ρώμη ο Πάουλο Ντιμπάλα αντιμετωπίζεται ως «θεόσταλτος άγγελος», που απλώς έτυχε να παίζει ποδόσφαιρο. Η επιρροή του Αργεντινού στο παιχνίδι των «τζιαλορόσι» είναι τεράστια, το συναισθηματικό του δέσιμο όμως με τους οπαδούς ξεπερνά τα όρια ενός απλού αθλήματος. Κάτι που ο Μπέργκβαϊν δεν το ένιωσε ποτέ με τους φιλάθλους του Άγιαξ και σίγουρα θα τον επηρέασε στην τελική του απόφαση.



Στα μάτια του Πάουλο Ντιμπάλα, οι Ρωμαίοι βλέπουν κάτι παραπάνω από έναν απλό ηγέτη και ίσως μετά το 10 της Αργεντινής, έρθει σιγά σιγά και η ώρα να φορέσει άλλο ένα ιστορικό 10, που τόσα χρόνια έχει μείνει χωρίς κάτοχο.

Πάουλο Ντιμπάλα: Απέδειξε στον Μπέργκβαϊν πως δεν εξαγοράζονται τα παιδικά όνειρα!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x