sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Πανσερραϊκός 2023/24: Με ψυχή πρωταθλητή και καρδιά… λιονταριού για την καθιέρωση!

Ο Πανσερραϊκός επέστρεψε στα μεγάλα σαλόνια της πρώτης Εθνικής κατηγορίας εκεί όπου και θέλει να παραμείνει, να εδραιωθεί και να… πρωταγωνιστήσει.

Το καμάρι των Σερρών επέστρεψε! Ο Πανσερραϊκός, θα βρίσκεται τη νέα σεζόν στην πρώτη κατηγορία από την οποία έλειψε 12 χρόνια και έχει ως βασικό του στόχο την παραμονή σε αυτή και έπειτα την… καθιέρωση. Η επιστροφή του Πανσερραϊκού στη Σούπερ Λίγκα εξασφαλίστηκε μετά από μια σπουδαία χρονιά στα γήπεδα της Super League 2, στην οποία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή με 64 βαθμούς σε 28 ματς.



Είχαν προηγηθεί αρκετά χρόνια «ανομβρίας» και προσπαθειών, για την επάνοδο στα μεγάλα «σαλόνια». Ο νέος τεχνικός της ομάδας, Πάμπλο Γκαρσία, έχοντας εμπειρία από τα ελληνικά γήπεδα τόσο ως παίκτης, όσο και ως προπονητής του ΠΑΟΚ Β’ θα αναλάβει την ευθύνη της εδραίωσης, της καθιέρωσης και της σωτηρίας.

Πανσερραϊκός 2023/24: Το προφίλ των νεοφώτιστων

Μια ομάδα νέα και άκρως ενισχυμένη, η οποία «ψώνισε» από τη δεύτερη κατηγορία προκειμένου να δημιουργηθεί ένα σύνολο ποιοτικό και συνάμα ανταγωνιστικό. Το «μπαμ» της καλοκαιρινής περιόδου, ήταν εκείνο με τον Κόστα Άλεξιτς, ο οποίος άφησε τον Ηρακλή και υπέγραψε ως ελεύθερος για τα επόμενα δύο χρόνια, ενώ ενδιαφέρουσες είναι οι περιπτώσεις του έμπειρου Τσέχου, Τόμας Χάγιεκ, αλλά και του… γνώριμου στο ελληνικό φίλαθλο κοινό, Κέιν Γούλερι, ο οποίος στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, φόρεσε τη φανέλα του Ιωνικού, που αποχαιρέτησε.

Πανσερραϊκός 2023/24: Το προφίλ των νεοφώτιστων

Αντίθετα, οι αποχωρήσεις ήταν λίγες, με τον 30χρονο τερματοφύλακα Σεραφείμ Γιαννίκογλου να καταλήγει ως ελεύθερος στην Καλαμάτα, τον Χισάμ Κανίς να επιστρέφει στον ΠΑΟΚ Β’ από τον οποίο αγωνίστηκε ως δανεικός την περασμένη περίοδο και τον αρχηγό, Τάσο Παπάζογλου να «κρεμάει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια.

Το πρώτο ματς για τον Πανσερραϊκό είναι αρκετά δύσκολο, αλλά παράλληλα αποτελεί και… πρόκληση αφού η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, θα αντιμετωπίσει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» τον Ολυμπιακό την Κυριακή (20/08) στις 22:00.

Tι έκανε το καλοκαίρι (1Ν-1Ι-1 Η): Αρκετά συμπαγές αλλά και… θρασύ ήταν το σύνολο του Ουρουγουανού τεχνικού στα φιλικά προετοιμασίας του καλοκαιριού παρότι αυτά ήταν μόλις τρία.

Τα αποτελέσματα: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανσερραϊκός 1-1/ Πανσερραϊκός-Παναιτωλικός 2-3/ Αστέρας Τρίπολης-Πανσερραϊκός 1-2
Μεταγραφές





Μεταγραφές:

ΗΡΘΑΝ: Εμίλ Μπέργκστρομ (Γκόρνικ Ζάμπρε), Ισμαϊλα Ουεντραόγκο (ΠΑΟΚ Β’), Κόστα Άλεξιτς (Ηρακλής), Τόμας Χάγιεκ (Φίτεσε), Ζήσης Χατζηστραβός (ΠΑΟΚ Β’), Άντριγιαν Τσοβάν (Σλόβαν Μπρατισλάβας), Μάξι Μορέιρα (Αούστρια Κλάγκενφουρτ), Κέιν Γούλερι (Ιωνικός), Νταμίλ Ντάνκελρουι (Χρόνινχεν), Ματίας Τομάς (Ηρακλής), Νίκος Γκοτζαμανίδης (ΑΕΛ), Απόστολος Τσιλιγγίρης (ΑΠΟΕΛ), Κώστας Πηλέας (Άρης Λεμεσού),

ΕΦΥΓΑΝ: Θοδωρής Γιανναράκης (ΑΕΛ), Σεραφείμ Γιαννίκογλου (Καλαμάτα), Αλέξανδρος Ζέρης (Ελεύθερος), Χισάμ Κανίς (Λήξη δανεισμού-ΠΑΟΚ Β’), Τάσος Παπάζογλου (Αποσύρθηκε)

ΣΥΝ: Μπορεί να ακούγεται ως δημοσιογραφικό «κλισέ» αλλά η φανέλα παίζει σημαντικό ρόλο για μια ομάδα. Ωστόσο πέραν αυτής, την οποία, αναμφίβολα, διαθέτει ο Πανσερραϊκός, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ένα θετικό στοιχείο είναι η «δίψα» του κόσμου να στηρίξει την ομάδα δίνοντας βροντερό «παρών» στο Δημοτικό Στάδιο Σερρών. Στο αμιγώς ποδοσφαιρικό κομμάτι, το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, διαθέτει ποδοσφαιριστές με εμπειρία οι οποίοι έχουν πολλές παραστάσεις από το συγκεκριμένο επίπεδο, όπως ο Δημήτρης Ανάκογλου, ο Πασχάλης Στάικος, ο Τάσος Αυλωνίτης, o Aριστοτέλης Καρασαλίδης, ο Στέφανος Σιόντης και άλλοι.

ΠΛHΝ: «Αχίλλειος πτέρνα» για τις ομάδες που προβιβάζονται από τη δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, είναι ο μεταγραφικός «οργασμός» στον οποίο μπαίνουν προκειμένου να δημιουργήσουν ένα δυναμικό ρόστερ. Κάτι τέτοιο αρκετές φορές, δεν προσδίδει ομοιογένεια σε μια ομάδα, ενώ και η πρόσληψη ενός νέου τεχνικού οποίος έχει ουσιαστικά δουλέψει ελάχιστα με το έμψυχο δυναμικό του, θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στα αρνητικά.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (3-5-2): Tσοβάν- Χάγεκ, Καρασαλίδης, Αυλωνίτης-Ντάνκελρουι, Πηλέας-Κολομπίνο, Νάτσος-Άλεξιτς, Γούλερι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x