sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«Κέρδισε» και τον Βαγιαννίδη: Τα 5 σημεία από την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στον Βόλο

Πλην της πρόκρισης, ο Παναθηναϊκός είχε παράπλευρα οφέλη από την εμφάνισή του τον Βόλο, με σημαντικότερα την απόδοση των Βαγιαννίδη-Τσέριν, ενώ και το πρώτο δείγμα βασικού του Πούχατς ήταν θετικό!

Κάνοντας δύο νίκες και έχοντας συνολικό σκορ 5-0, ο Παναθηναϊκός πήρε απέναντι στον Βόλο το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Επειδή, ωστόσο, θα έλεγε κανείς ότι η πρόκριση είχε κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο ματς, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να έμεινε ικανοποιημένος από την νοοτροπία και την απόδοση όσων αγωνίστηκαν στο Πανθεσσαλικό στάδιο!

Ειδικά κάποιοι όπως ο Βαγιαννίδης, ή ο Τσέριν με τον Πούχατς, αλλά και από την αμυντική συμπεριφορά του «υπηρεσιακού» διδύμου του, ή την δοκιμή του 4-4-2 που του επέτρεψε με την «αναιμική» δικής της εμφάνιση η ομάδα της Μαγνησίας…



Σαν να ήταν… κανονικός εξτρέμ Ο Γιώργος Βαγιαννίδης ξεχώρισε με την απόδοσή του για όσο διάστημα αγωνίστηκε ως δεξιός εξτρέμ. Πλαγιοκόπησε με συνέπεια την αντίπαλη άμυνα, είχε ενεργή παρουσία στο επιθετικό τρίτο χάρη στην ταχύτητα και την τεχνική του ενώ παράλληλα δεν άφησε αβοήθητο τον Σάντσες ούτε στα μετόπισθεν. Θα μπορούσε, δε, να έχει και ασίστ στο… παλμαρέ του, αν δεν αστοχούσε ο Βέρμπιτς.

«Δυνατός» μπροστά ο Πολωνός! Θετικό πρόσημο μπαίνει και στην εμφάνιση του Τιμοτέους Πούχατς, ο οποίος έδειξε μεγάλη διάθεση και δεδομένης της κάμψης του Χουάνκαρ ίσως χρειαστεί να βοηθήσει άμεσα τον Παναθηναϊκό… Ο Πολωνός μπακ είχε αρκετά ανεβάσματα, επιβεβαίωσε ότι διαθέτει πολλές δυνάμεις ενώ παράλληλα έκανε και ένα βολέ με το οποίο απείλησε. Σε φάση επίθεσης είχε τον ρόλο του αριστερού εξτρέμ, αν και ανασταλτικά υπήρξε απρόσεκτος στη φάση του 43ου λεπτού.

Μπετόν αρμέ τα μετόπισθεν Ευχάριστο «πονοκέφαλο» θα πρέπει να έβαλε στον Γιοβάνοβιτς και το δίδυμο Σάρλια – Πούγγουρα. Ειδικά από την στιγμή που ο Μάγκνουσον θα απουσιάσει στα Γιάννενα την Κυριακή, με έναν εξ αυτών να τον αντικαθιστά… Αμφότεροι τα πήγαν πολύ καλά σήμερα, με την ομάδα της Μαγνησίας να μην δημιουργεί ούτε υποψία φάσης (σ.σ. το παραλίγο πέναλτι προήλθε από ατομικό λάθος του Πούχατς), αφού συνήθως είτε έβγαιναν πρώτοι στη μπάλα, είτε είχαν σωστές τοποθετήσεις!

Οι Σλοβένοι είναι -ξανά- εδώ! Και τα πέντε γκολ του Παναθηναϊκού στα δύο παιχνίδια του με τον Βόλο σημειώθηκαν από τους Σλοβένους του… Από ένα είχαν βάλει ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ο Άνταμ Τσέριν κι ο Αντράζ Σπόραρ στο πρώτο, με τους δύο τελευταίους να βρίσκουν δίχτυα και σήμερα. Παράλληλα, ο Τσέριν είχε ενεργή συμμετοχή στο δημιουργικό παιχνίδι, περνώντας κάποιες καλές πάσες, ενώ ο Σπόραρ «ξεμπούκωσε» καθώς είχε να σκοράρει σε ροή αγώνα από το ματς πρωταθλήματος… στον Βόλο!

Δοκιμή με… μέλλον;
Ο Γιοβάνοβιτς δεν «πειραματίστηκε» μόνο με την 11άδα του Παναθηναϊκού. Έχοντας και την άνεση του σκορ, έβαλε στο παιχνίδι τον Σπόραρ στο 64’, δίπλα στον Ιωαννίδη. Έτσι, έπαιξε για 18λεπτά, μέχρι να αποχωρήσει ο Έλληνας σέντερ φορ, με 4-4-2! Κάτι που συνέβη μάλιστα για πρώτη φορά σε ένα ματς όπου δεν... καιγόταν για γκολ. Το αν αυτό σημαίνει κάτι ενόψει της συνέχειας ή όχι, θα φανεί στα επόμενα κιόλας παιχνίδια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x