sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Τετέ έρχεται για να αναβαθμίσει τα άκρα του Παναθηναϊκού, αλλά και να γίνει «ατραξιόν» του!

O Παναθηναϊκός κάνει δικό του τον Ματέους Τετέ και το sport-fm.gr επικεντρώνεται στην καριέρα του Βραζιλιάνου, ο οποίος παρά τα 24 χρόνια του, έχει συλλέξει, ποδοσφαιρικά, εμπειρίες ζωής.

Σε μια σπουδαία προσθήκη η οποία δεδομένα θα του αναβαθμίσει τα άκρα της επίθεσης προχωρά ο Παναθηναϊκός, καθώς είναι έτοιμος να ντύσει στα πράσινα τον Ματέους Τετέ.

Ο 24χρονος Βραζιλιάνος, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη καταφέρει να πετύχει σημαντικά πράγματα στην καριέρα του, αφού από τα 19 του κιόλας χρόνια, άφησε την αγαπημένο του Γκρέμιο, προκειμένου να γίνει κάτοικος Ευρώπης για λογαριασμό της Σαχτάρ Ντόνετσκ.

Το sport-fm.gr αναλύει την ποδοσφαιρική καριέρα του Τετέ, ο οποίος έκανε τον Ζινεντίν Ζιντάν να... προβληματιστεί, τον θρυλικό Ζουνίνιο να τον «κυνηγά», αλλά και τη Λέστερ να επενδύσει πάνω του, περνώντας τον στα «βιβλία» της ιστορίας της, ως τον πρώτο Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, ο οποίος φόρεσε τη φανέλα του αγγλικού συλλόγου.


Με είδωλο τον Ροναλντίνιο και «μητέρα» την Γκρέμιο


Όντας Βραζιλιάνος, ο Τετέ δεν θα μπορούσε να μην είχε «γεννηθεί» με μια μπάλα στα πόδια. Σε ηλικία μόλις οκτώ ετών, εντάχθηκε στην ακαδημία νέων, στην οποία και έμεινε για μια δεκαετία, αγωνιζόμενος σε όλα τα τμήματα υποδομής της ομάδας και πήρε το «χρίσμα» και για την εθνική ομάδα.

Μεγαλώνοντας στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, μια πολιτεία που συνορεύει με το Πόρτο Αλέγκρε, πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα από παρακολουθώντας την πορεία του ινδάλματος του. Του μεγάλου Ροναλντίνιο.

Το αστείρευτο του ταλέντο δεν του επέτρεψε να καταγράψει συμμετοχή με την πρώτη ομάδα της Γκρέμιο, αφού τον Φεβρουάριο του 2019 η Σαχτάρ Ντόνετσκ, έβγαλε από το ταμείο της 19 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει, συνεχίζοντας έτσι την άκρως επιτυχημένη της «πολιτική» με τους νεαρούς Βραζιλιάνους.

Το ντεμπούτο που άργησε, η μαγική εμφάνιση που χάρισε Κύπελλο και ο προβληματισμός του Ζιντάν


Mπορεί η μετακόμιση του στην Ευρώπη να ήρθε τον Φεβρουάριο του 2019, όμως το ντεμπούτο του ήρθε δυο μήνες αργότερα στο ματς πρωταθλήματος με τη Ζόρια όπου μοίρασε μια ασίστ. Συμπαίκτες του στη Σαχτάρ εκείνης της εποχής ήταν και οι δυο μετέπειτα παίκτες του ΠΑΟΚ, Μάρκος Αντόνιο και Τάισον.

Τα διαπιστευτήρια του ωστόσο τα έδωσε τον Μάιο του 2019 όταν στον τελικό Κυπέλλου με δύο γκολ και μία ασίστ βοήθησε την ομάδα του Ντόνετσκ να κατακτήσει το Κύπελλο στην επιβλητική επικράτηση με σκορ 4-0!



Οι μήνες πέρασαν και ο Τετέ έγινε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Σαχτάρ με αποτέλεσμα να κάνει ακόμη και τον τεράστιο Ζινεντίν Ζιντάν να τεθεί υπό αμφισβήτηση.

Στις 21 Οκτωβρίου του 2020 λοιπόν ο Τετέ με μια ασίστ και ένα γκολ «εκτέλεσε» τη Ρεάλ Μαδρίτης στη νίκη της Σαχτάρ με σκορ 3-2 στο «Αλφρέντο Ντι Στέφανο» για τους ομίλους του Champions League, αναγκάζοντας τη «Βασίλισσα» στη δεύτερη σερί ήττα της. Μετά το τέλος του ματς ο Ζιζού, «άκουσε» πολλά από τον κόσμο των Μαδριλένων και δήλωσε: «Βλέπω τον εαυτό μου ικανό να το διορθώσει αυτή την κατάσταση».


Το στενό «πρέσινγκ» του Ζουνίνιο για να τον κάνει «Λιονέ»


Χειμώνας του 2022 και η Λιόν βάζει στο «μπλοκάκι» της τον Τετέ. Ο θρύλος του γαλλικού συλλόγου και τεχνικός διευθυντής Ζουνίνιο, ήταν ο άνθρωπος ο οποίος εισηγήθηκε στους διοικούντες την ομάδα το όνομα του ταλαντούχου εξτρέμ και κυριολεκτικά έκανε τα πάντα για να τον φέρει στη Λιόν.

Ταξίδεψε στην Ουκρανία, λίγες ημέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος, μιλούσε συνεχώς με τον μάνατζερ του παίκτη και εν τέλει έφερε εις πέρας την αποστολή του κλείνοντας τον με τη μορφή του δανεισμού.

Σε 30 εμφανίσεις με την Ολιμπίκ σκόραρε οκτώ φορές, μοίρασε δέκα ασίστ και παρά το γεγονός ότι δεν μακροημέρευσε έγινε αγαπητός στον κόσμο της ομάδας.

«Μάθετε για τον Τετέ, τον πρώτο Βραζιλιάνο της Λέστερ»


Τον Ιανουάριο του 2023 η Λέστερ ήταν εκείνη η οποία πήρε σειρά. Ο Τετέ έχοντας αποκτηθεί από τη Λιόν, μετακόμισε στις «αλεπούδες» ως δανεικός. Ο αγγλικός σύλλογος στην ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι ο Τετέ έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής ο οποίος φορά τη φανέλα της Λέστερ εκδίδοντας στο σάιτ τον τίτλο: «Μάθετε για τον Τετέ, τον πρώτο Βραζιλιάνο της Λέστερ»

Στους έξι μήνες που αγωνίστηκε στο «King Power» ο Τετέ κατέγραψε μόλις 14 εμφανίσεις σκοράροντας μια φορά.


Η Γαλατάσαραϊ «εισιτήριο» για τον Παναθηναϊκό


Καλοκαίρι του 2023 και η Γαλατάσαραϊ σε μια μεταγραφική «έξαρση», φέρνει στην Κωνσταντινούπολη τον Τετέ έναντι 2,5 εκατ. ευρώ. Ο Βραζιλιάνος υπό τις οδηγίες του Οκάν Μπορούκ παίρνει φανέλα βασικού και εντυπωσιάζει τους πάντες με 45 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, τρία γκολ και δυο ασίστ, βοηθά την «τσιμπόμ» να κατακτήσει το νταμπλ.


Τι «κερδίζει» ο Παναθηναϊκός


Και πάμε στο πλέον σημαντικό της υπόθεσης! Ο Τετέ γίνεται παίκτης του Παναθηναϊκού και έρχεται να αναβαθμίσει τα άκρα του «τριφυλλιού» με την ταχύτητα του, τις πολύ γρήγορες αποφάσεις του, αλλά και το πηγαίο ταλέντο του.

Γρήγορη ντρίμπλα, δυνατό και συνάμα τεχνικό σουτ, αλλά και ικανότητα να αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις της επίθεσης είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που θα κάνουν τον Τετέ να ξεχωρίσει στον ελληνικό πρωτάθλημα.

Στην αρέσκεια του Τετέ είναι να συγκλίνει αρκετές φορές προς τον άξονα και να εκτελεί με το αριστερό, ωστόσο το βασικό είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεδομένα θα έχει στο ρόστερ του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει «ατραξιόν» του για τη νέα σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x