Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Απίστευτα επίπεδα μόλυνσης στα νερά του Ρίο

Άκρως ανησυχητικά στοιχεία για αθλητές και τουρίστες αποκαλύπτει έρευνα για τα νερά στο Ρίο. Μέχρι και 1,7 εκατ. φορές πάνω από το όριο που αρχίζει να κρίνεται ανησυχητικό το επίπεδο μόλυνσης.

Μέρες απομένουν πλέον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και παρά τις διαβεβαιώσεις των διοργανωτών, τα νερά του Ρίο παραμένουν εστία μόλυνσης.

Σύμφωνα με έρευνα για λογαριασμό του Associated Press, που διήρκεσε 16 ολόκληρους μήνες, οι αθλητές διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο ασθενειών και τους καλούν να μη βάλουν το κεφάλι τους μέσα στα νερά της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης. Οι κολυμβητές στην ανοιχτή θάλασσα, οι ιστιοπλόοι και οι κωπηλάτες αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως τα επίπεδα μόλυνσης των νερών είναι μέχρι και 1,7 εκατομμύρια φορές πάνω από το όριο που αρχίζει να κρίνεται ανησυχητικό στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Σε αυτά τα επίπεδα μόλυνσης αρκεί να καταπιεί κανείς τρεις κουταλιές νερού για να του προκληθούν προβλήματα υγείας, από το στομάχι και το αναπνευστικό, μέχρι την καρδιά και τον εγκέφαλο.

Αρκετοί αθλητές σε συνεργασία με γιατρούς έχουν προετοιμαστεί, είτε λαμβάνοντας αντιβιοτικά για προληπτικούς λόγους, είτε αυξάνοντας τον εξοπλισμό τους, ωστόσο αυτά μπορεί να τους προφυλάξουν μόνο από βακτηριακές μολύνσεις και όχι από ιώσεις. Κίνδυνος υπάρχει ακόμη και στις παραλίες, που βρέχονται από τα βρώμικα νερά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x