sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός Β’: Με Ιμπαγάσα και πολλά ταλέντα για μεγάλα πράγματα

Ο Ολυμπιακός Β' ρίχνεται στη μάχη της Super League 2 με τον Ιμπαγάσα στο τιμόνι του και πολλά ταλέντα να δείχνουν ότι είναι ικανός να κάνει όμορφα πράγματα σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα.

Με στόχο να δώσει ευκαιρίες σε παιδιά των ακαδημιών του να εξελιχθούν, αλλά και σε νεαρά ταλέντα που έφερε στου Ρέντη να δείξουν τι αξίζουν, ο Ολυμπιακός Β' γεννήθηκε σε αυτή τη νέα προσπάθεια με τις δεύτερες ομάδες των... μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Εφόσον η ιδέα πήρε σάρκα και οστά, στον Πειραιά αποφάσισαν όλα να γίνουν σε επαγγελματικά πρότυπα. Η «θυγατρική» των «ερυθρολεύκων» θα έχει ανθρώπους μέσα στον σύλλογο που θα ασχολούνται αποκλειστικά με αυτή, ώστε να έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ το συνολικό κόστος του εγχειρήματος για φέτος θα φτάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Τα «κεφάλαια»

Ολυμπιακός Β’: Το προφίλ των Πειραιωτών

Παρά το αρχικό σίριαλ, ο Ολυμπιακός έκανε δικό του τον Δημήτρη Πινακά, αφού ενεργοποιήθηκε η συμφωνία με την ΑΕΛ, η οποία προβλέπει αγορά του με 1,5 εκατ. ευρώ συν 15% ποσοστό μεταπώλησης. Ο 20χρονος συστήθηκε την περασμένη σεζόν στο ευρύ κοινό, κάνοντας 31 συμμετοχές με τους «βυσσινί», τις οποίες συνδύασε με 7 γκολ. Οι Πειραιώτες τον πιστεύουν σε μεγάλο βαθμό και περιμένουν από εκείνον να ηγηθεί σε αυτή τη νέα προσπάθεια.

Παράλληλα οι «ερυθρόλευκοι» απέκτησαν τον 19χρονο πανύψηλο κεντρικό αμυντικό της Ίντερ, Ετιέν Κινκουέ, ο οποίος έχει ύψος 1,95μ. και καταγωγή από τη Γαλλία και το Καμερούν! Ακόμα και ο Μάσιμο Κοσέντινο, πρώην γενικός διευθυντής της Ίντερ και νυν CEO της Σιόν, ανέφερε στο sport-fm.gr ότι είναι σίγουρος πως θα πετύχει στο «λιμάνι». Είναι ένα project που όλος ο οργανισμός του Ολυμπιακού παρακολουθεί, με σκοπό να γίνει ο νέος Σισέ, Μπα και… πάει λέγοντας.


Οι πολλά υποσχόμενοι που πήραν ευκαιρίες επί Μαρτίνς

Ολυμπιακός Β’: Το προφίλ των Πειραιωτών

Τόσο πέρσι κατά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος όσο και φέτος στις αρχές της σεζόν, υπήρξαν κάποια ονόματα που όχι μόνο κατάφεραν να βρεθούν στην πρώτη ομάδα, αλλά να πάρουν χρόνο συμμετοχής σε κρίσιμα παιχνίδια. Σουρλής και Καλογερόπουλος αποτέλεσαν για μεγάλο διάστημα επιλογές του Μαρτίνς ακόμα και για την βασική ενδεκάδα, ενώ πλέον στον Β’ θέλουν να «ψηθούν» και να γίνουν ακόμα καλύτεροι.

Από την άλλη πλευρά, οι Αποστολόπουλος και Αλγκασίμ Μπα είναι δύο παιδιά που έδωσαν θετικές εντυπώσεις σε όλους όσους τους παρακολούθησαν και είναι θέμα χρόνου να προωθηθούν και πάλι στα… ψηλά. Ήταν δύο παιδιά που όταν έφτασαν στου Ρέντη όλοι ήξεραν ότι θα αποτελέσουν βασικούς πυλώνες της αναπτυξιακής ομάδας, αφού το ταλέντο τους είναι αδιαμφησβήτητο.


Η κατάλληλη πλαισίωση

Ολυμπιακός Β’: Το προφίλ των Πειραιωτών

Από την πρώτη στιγμή που ο Ολυμπιακός συμφώνησε να μπει σε όλη αυτή τη διαδικασία με τις Β’ ομάδες, αποφασίστηκε η ομάδα να πλαισιωθεί από «δικούς» της ανθρώπους που έχουν μεγάλη όρεξη να το τρέξουν. Στην πρώτη του προπονητική απόπειρα, ο Αριέλ Ιμπαγάσα θα ηγηθεί του νεαρού συνόλου, μετά από αρκετά χρόνια στην ακαδημία. Επίσης, οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν την πρόσληψη των Γιάννη Μανιάτη και Γιώργου Ανατολάκη ως Διευθυντή και Γενικό Αρχηγό αντίστοιχα, κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο το… «Ολυμπιακό» στοιχείο.

Θυμίζουμε ότι ο Ολυμπιακός θα έχει έδρα του το γήπεδο του Ρέντη και θα αγωνίζεται στον Βόρειο Όμιλο της Super League 2, που αποτελείται από τους εξής συλλόγους: ΑΕΛ, Αλμωπός Αριδαίας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Βέροια, Θεσπρωτός, Νίκη Βόλου, Ξάνθη, Πανσερραϊκός, ΠΑΟΚ Β’, Πιερικός, Καβάλα, Τρίγλια και Τρίκαλα.


Αναλυτικά το ρόστερ:

Καραργύρης, Νίκας (από Πανιώνιο), Παπαδούδης, Στουρνάρας

Νίκολιτς, Φρέρης, Γκαλιάνι (Ιταλία), Αποστολόπουλος (από Πανσερραϊκό), Κίτσος, Νικόλης

Κινκουέ, Μπαγκαλιάνης (από Άρη), Καλογερόπουλος (από Αστέρα), Χριστοφιλόπουλος (από Πανιώνιο), Κατσογιάννης, Κουτσίδης (από Πανσερραϊκό)

Σουρλής, Ξενιτίδης, Κωστή (Κύπρος), Σαπουτζής (από Άρη), Μπέλιτς (Σερβία), Μαυρουδής (από ΠΑΟ), Ντόι

Πινακάς (από Λάρισα), Μαρίνος (από Αστέρα), Βοίλης, Αλγκασίμ (Γουϊνέα), Λιάτσος, Τσέλιος, Καράκουτης (από ΠΑΟΚ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x