Κώστας Νικολακόπουλος

Χρυσή ευκαιρία ο Ολυμπιακός, ας μην την πετάξει πάλι στα σκουπίδια. Κι ας βρει «λίπος» για τη συνέχεια

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί γιατί η αγωνιστική αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό και υπενθυμίζει τι τραγικό είχε κάνει η ομάδα στην προηγούμενη μεγάλη ευκαιρία.

• Παρότι βρισκόμαστε μόλις στην 6 αγωνιστική, ο Ολυμπιακός έχει σήμερα μία δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στη μάχη του τίτλου.

• Την πρώτη την είχε χάσει, για την ακρίβεια την είχε πετάξει στα σκουπίδια, πριν δύο αγωνιστικές, την 4η. Τότε που ο ίδιος έπαιζε στο Καραϊσκάκη με τον Παναιτωλικό και το πρόγραμμα είχε την ίδια ημέρα και το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός. Το αποτέλεσμα στην τούμπα ήταν ιδανικό για τους «ερυθρόλευκους», μία λευκή ισοπαλία από την Αθήνα έως τη Θεσσαλονίκη. Του Ολυμπιακού του αρκούσε απλά να κερδίσει μέσα στον Πειραιά την ομάδα του Αγρινίου με μισό μηδέν, για να μείνει μόνος 1ος στη βαθμολογία δύο πόντους μπροστά από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ, αλλά και εφτά πάνω από τον Παναθηναϊκό. ΄

• Και τι έκανε εκείνη την Κυριακή η ομάδα του Μεντιλίμπαρ; Για πρώτη φορά στην ιστορία της, και δη μετά από 16 νίκες σε 16 παιχνίδια, δεν μπόρεσε να νικήσει τον Παναιτωλικό, φέρνοντας κι αυτός 0-0, όπως έφεραν λίγη ώρα αργότερα ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός στην Τούμπα. Ένα τόσο σοκαριστικό αποτέλεσμα, που όχι μόνο τσάκισε τον Ολυμπιακό βαθμολογικά (κράτησε ένα +5 από τον ΠΑΟ και απλά έμεινε στην κορυφή μαζί με τον ΠΑΟΚ, αλλά πλέον και με την ΑΕΚ), αλλά του διέλυσε και την ψυχολογία, όπως φάνηκε από την αμέσως επόμενη αγωνιστική, με την ήττα του (1-2) από τον Άρη στο Χαριλάου.

Χρυσή ευκαιρία ο Ολυμπιακός, ας μην την πετάξει πάλι στα σκουπίδια.

• Διότι, σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί κάπως έτσι το πράγμα, αρχίζει και μπαίνει στο μυαλό σου η ιδέα, «αν δεν μπορώ να κερδίσω τον Παναιτωλικό μέσα στο Καραϊσκάκη, πώς θέλω να πάρω το πρωτάθλημα». Μπαίνουν έτσι δεύτερες σκέψεις μέσα σου, αρχίζεις και αμφιβάλλεις και το αποτέλεσμα είναι ξεκινάει το αμέσως επόμενο παιχνίδι σου και βρίσκεσαι να χάνεις 0-1 από τον Άρη στο 3ο λεπτό! Κάπου εκεί υπεισέρχεται κι ο εκνευρισμός και τα βλέπεις όλα μπροστά σου ως βουνό.

• Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός σήμερα έχει τόσο νωρίς μία δεύτερη τεράστια ευκαιρία: παίζει ο ίδιος στο Καραϊσκάκη με τον Ατρόμητο, ενώ όχι απλά υπάρχει το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκού, αλλά υπάρχει στο πρόγραμμα και το ντέρμπι ΠΑΟΚ-Άρη στη Θεσσαλονίκη. Όπερ σημαίνει ότι αν ο ίδιος νικήσει το Περιστέρι, θα εκμεταλλευθεί όπως κι αν έχει το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Φιλαδέλφειας, στο οποίο όπως και να έχει θα υπάρχει ένας ηττημένος, μπορεί και δύο (με ισοπαλία). Και δεν αποκλείεται να έρθει και το ντέρμπι της Τούμπας όπως θα το ήθελαν οι «ερυθρόλευκοι» καθώς μην ξεχνάμε ότι ο ΠΑΟΚ προέρχεται από ευρωπαϊκό σκληρό παιχνίδι και ήττα 1-3 από τη Γαλατασαράϊ, ο δε Άρης έδειξε σε πραγματικά καλή κατάσταση την περασμένη αγωνιστική εναντίον του Ολυμπιακού.

Χρυσή ευκαιρία ο Ολυμπιακός, ας μην την πετάξει πάλι στα σκουπίδια.

• Αν του πάνε καλά του Ολυμπιακού τα πράγματα, έρθουν δηλαδή δύο ισοπαλίες τα άλλα δύο παιχνίδια η, ακόμη καλύτερα αν ο ΠΑΟΚ χάσει από τον Άρη, μπορεί να αποσπαστεί του Παναθηναϊκού, να ξεπεράσει την ΑΕΚ και να μειώσει στον πόντο τη διαφορά από τον ΠΑΟΚ η, έστω να ισοβαθμήσει μαζί του! Μπορεί δηλαδή να έχει η ομάδα του Μεντιλίμπαρ μία τέλεια Κυριακή. Αρκεί να κάνει τη δουλειά της και να μην ξαναπετάξει μία χρυσή ευκαιρία στον κάλαθο των αχρήστων.

• Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι την άλλη αγωνιστική θα βρεθεί ο ίδιος σε δύσκολη θέση, καθώς θα έχει το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟ, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ θα παίζουν εκτός έδρας, αλλά θα έχουν ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο κόντρα σε Παναιτωλικό και Λεβαδειακό. Άρα, η ομάδα του Μεντιλίμπαρ μπορεί τότε να βρεθεί στα σκοινιά. Οπότε, ας κοιτάξει σήμερα να αποκτήσει «λίπος», ώστε ακόμη και στο χειρότερο γι΄ αυτόν ενδεχόμενο την άλλη εβδομάδα να μην υποχωρήσει πολύ βαθμολογικά. Απλό είναι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x