Κώστας Νικολακόπουλος

Τα… μονίμως οριακά παιχνίδια Ολυμπιακού-Athens Kallithea και το ενδιαφέρον για τον Βέλντε

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για την αγωνιστική του Σαββατοκύριακου και κυρίως για το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Athens Kallithea.

· Δεν χωράει καμία αμφιβολία ότι το πιο απρόβλεπτο αποτέλεσμα του Σαββατοκύριακου ήταν η ισοπαλία της ΑΕΚ με τη Λαμία στη Φιλαδέλφεια. Και γιατί στα 10 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, εντός κι εκτός έδρας, η ΑΕΚ είχε 10 νίκες, με γκολ 26-1 (!!!), αλλά και γιατί η ΑΕΚ δεν προέρχονταν από ευρωπαϊκό παιχνίδι, καθώς εδώ και 10 ημέρες είχε αποκλειστεί στο Κόνφερενς Λιγκ από την Νόα της Αρμενίας.

· Αντιθέτως, το πιο προβλεπόμενο αποτέλεσμα ήταν η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού, με τον ΠΑΟΚ να έχει νίκες και στα 20 τελευταία παιχνίδια του, μέσα κι έξω, επί της ομάδας του Αγρινίου!!! Προβλέψιμη και η νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού, και δη με 1-0 (!), σκορ με το οποίο οι «πράσινοι» έχουν κερδίσει και τα τρία τελευταία παιχνίδια τους την ομάδα της Λιβαδειάς! Μάλλον, πάντως, κανείς δεν περίμενε τη δυσκολία της επικράτησης, με τον ΠΑΟ να πετυχαίνει στο 96ο λεπτό μόλις το πρώτο του γκολ σε τρία παιχνίδια του στο ΟΑΚΑ το τελευταίο διάστημα (με Άγιαξ 0-1, Αστέρα 0-1, Λεβαδειακό 1-0).

· Να δούμε λοιπόν τι θα κάνει κι ο Ολυμπιακός απόψε με την Καλλιθέα. Κερδίζοντας, πάντως, θα είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ οι δύο μόνες ομάδες με δύο τρίποντα στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Τα…μονίμως οριακά παιχνίδια Ολυμπιακού-Καλλιθέας και το ενδιαφέρον για τον Βέλντε

· Θεωρητικά δεν είναι το πιο δύσκολο παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, όμως κατά ένα περίεργο τρόπο όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του με την Καλλιθέα εξελίσσονται σε εξαιρετικά πολύπλοκα! Το 2004 μάλιστα ήταν και τότε το πρώτο εντός έδρας των «ερυθρόλευκων» σε εκείνο το πρωτάθλημα-αλλά και πρώτο γενικά του Ολυμπιακού στο καινούριο Καραϊσκάκη. Με τους Πειραιώτες να κερδίζουν οριακά (2-1), όπως το ίδιο είχε συμβεί και το 2002, στο Ολυμπιακός-Καλλιθέα (1-0) στη Ριζούπολη, όπως και το 2004 στο Ολυμπιακός-Καλλιθέα (1-0), αλλά για το Κύπελλο! Δύο χρόνια μάλιστα αργότερα, το 2006, ήταν ακόμη πιο δύσκολη η επικράτηση του Ολυμπιακού: 2-1 με το νικητήριο γκολ στο 88’!

· Τώρα, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια οι δύο ομάδες βρίσκονται πάλι αντιμέτωπες σήμερα! Αν και την περασμένη μόλις σεζόν ο Ολυμπιακός Β έπαιξε με την Καλλιθέα στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, χάνοντας και τα δύο ματς, 1-2 και 2-3, ενώ πρόπερσι ο Ολυμπιακός Β είχε κερδίσει 5-4 (!) στο Ρέντη και είχε χάσει 1-2 στο Ελ Πάσο, με εκείνο το ματς να σημαδεύεται από την αποχώρηση του διαμαρτυρόμενος για τη διαιτησία, κάτι που είχε συνέπεια να χάσει 0-3 στα χαρτιά και να του αφαιρεθούν πέντε βαθμοί.

· Τέλος πάντων, είναι η δεύτερη στη σειρά σεζόν που ο Ολυμπιακός δίνει το πρώτο του παιχνίδι για το πρωτάθλημα στο Καραϊσκάκη, απέναντι σε μία νεοφώτιστη ομάδα. Τώρα είναι η Καλλιθέα, πέρυσι ήταν ο Πανσερραϊκός, τον οποίο οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κερδίσει με 2-0, αλλά με τα χίλια ζόρια: οι Σέρρες έπαιζαν με 10 παίκτες από το 4ο λεπτό και όμως το δεύτερο γκολ ήρθε μόλις στο 87’ με πέναλτι. Με την υποσημείωση, όμως, ότι τότε το ματς ήταν χωρίς κόσμο, λόγω τιμωρίας…

Τα…μονίμως οριακά παιχνίδια Ολυμπιακού-Καλλιθέας και το ενδιαφέρον για τον Βέλντε

· Άλλη μία φορά, πριν αρκετά χρόνια, ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει τις εντός έδρας υποχρεώσεις του για το πρωτάθλημα με νεοφώτιστη ομάδα, παθαίνοντας μάλιστα μεγάλο πατατράκ, με ένα 0-0 το 2009 με την Καβάλα, που είχε φέρει την απόλυση του Κετσπάγια. Εκείνο το παιχνίδι, κι ένα ακόμη 0-0, με τον Ατρόμητο, πολύ πιο πρόσφατα, το 2001, είναι τα δύο μόνα ματς που δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο του εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος. Στα υπόλοιπα 18 της τελευταίας 20ετίας έχει νίκες, τις οκτώ με ένα γκολ διαφορά και τις 10 με περισσότερα.

· Αν το πάμε ακόμη ειδικότερα, ο Ολυμπιακός έχει δώσει εφτά παιχνίδια που είναι τα πρώτα του εντός έδρας, αλλά τη 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος (τα 13 υπόλοιπα ήταν σε πρεμιέρες) και σε αυτά τα εφτά έχει έξι νίκες κι εκείνο το 0-0 με την Καβάλα. Γενικά, δηλαδή, τα καταφέρνει, έστω κι αν στριμώχνεται, όμως την έχει πατήσει άσχημα κιόλας. Ας δούμε τι θα κάνει απόψε, σε αυτό το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, στο οποίο παρατηρούμε μεγάλα ζόρια για τους μεγάλους και εντελώς οριακά παιχνίδια. Για παράδειγμα, με το σουτ του Κοϊτά στο 96’ να πηγαίνει στο δοκάρι κι έξω, με συνέπεια να μένει το 1-1 στο ΑΕΚ-Λαμία, αντιθέτως με την κεφαλιά του Τετέ που επίσης στο 96’ βρήκε το δοκάρι, αλλά γύρισε στη μικρή περιοχή, με τον Σπόραρ να την τσιμπάει και να κάνει το ΠΑΟ-Λιβαδειά 1-0…

Τα…μονίμως οριακά παιχνίδια Ολυμπιακού-Καλλιθέας και το ενδιαφέρον για τον Βέλντε

· Ένα παιχνίδι το αποψινό που θα έχει ενδιαφέρον και για κάποια ειδικότερα κομμάτια του, όπως λ.χ. για τον Βέλντε, ο οποίος από εκεί που…έβγαζε φωτιές στα φιλικά, ήταν απρόσμενα…άκαπνος στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στο Βόλο, όπου ο Νορβηγός είχε όλη κι όλη μία τελική, κι αυτή μόλις στο 3ο λεπτό, ένα πλασέ στα χέρια του γκολκίπερ Σιαμπάνη. Και δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις ότι δεν το πάλεψε: και συνεργασίες προσπάθησε να κάνει…και γύρισε πίσω να βοηθήσει…και έκλεψε μπάλες…

· Αλλά ήταν ο ορισμός του ακίνδυνου επιθετικού-κόβονταν υπερβολικά εύκολα, δεν έκανε καλά κοντρόλ, δεν του έβγαιναν προσωπικές ενέργειες, δεν είχε καλές πάσες. Τα αντίθετα απ΄ ότι είχαμε δει στα παιχνίδια προετοιμασίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x